Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Laptop do 2300zł / dlaczego macbook'i i imac'ki są takie drogie?

06.03.2014 13:53
Reg03
👍
1
Reg03
44
Trust me

Laptop do 2300zł / dlaczego macbook'i i imac'ki są takie drogie?

Nie sprawdzałem nigdy wcześniej cen produktów apple i przekonany że za 200/2500 kupie sobie jakiegoś macbook'a nawet nie wyobrażacie sobie mojego zdziwienia gdy zobaczyłem 4000zł przy macbook'u o prawie 9 tysięcy złotych przy imac'ku ;O
ja rozumiem że oprogramowanie jakie sprzedaje apple w swoich produktach jest cholernie stabilne i bardzo fajne ale to przecież nie jest tego warte. ;o kto to kupuje

Tak więc jaki będzie najlepszy laptop do powiedzmy 2300 zł chyba że taniej można coś równie dobrego kupić.
Laptop nie będzie służył do gier (no od czasu do czasu coś jak the walking dead, i jakiś nfs czyli nic wymagającego), głównie będzie służył do pisania więc musi mieć wygodną klawiaturę no i zapas mocy by była to rzecz z przyszłością ;)
o ile na pc jakąś tam wiedzę mam to nigdy dłużej nie obcowałem z laptopem więc nie wiem o nich praktycznie nic.

06.03.2014 14:31
pecet007
2
odpowiedz
pecet007
178
~

bo kupując Maca kupujesz całe "user experience" którego nigdy nie osiągniesz korzystając z pecetów, oto tajemnica ceny, ale biedacy z pecetami nigdy tego nie zrozumieją

06.03.2014 14:37
wysiak
👍
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Sie wie! Kupujac Maca stajesz sie czlonkiem wspanialej spolecznosci uzytkownikow Appla, a wiec automatycznie lepszym czlowiekiem, rozwijasz sie wewnetrznie, ewoluujesz w nowy, bardziej zaawansowany cywilizacyjnie, gatunek. Ale biedacy z pecetami nigdy tego nie zrozumieja.

06.03.2014 14:37
Volk
4
odpowiedz
Volk
93
Legend

sporo tez jednak sie placi dzialowi marketingu apple'a (podobnie jak np. z red bullem). zobacz tylko w ilu produkcjach hollywodzkich czy telewizyjnych jest product placement urzadzen z jabluszkiem.

06.03.2014 14:44
SnT
5
odpowiedz
SnT
147
U R

No, a poza tymi złośliwościami kolegów wyżej - w produktach apple płacisz za bardzo stabilny system i świetne wykonanie (tak wewnątrz jak i na zewnątrz).

Na własność nie posiadam, jednak często mam do czynienia z MacBookiem Pro i naprawdę wykonanie tego sprzętu robi wrażenie.

06.03.2014 14:47
Fee
6
odpowiedz
Fee
32
syf

to przecież nie jest tego warte. ;o kto to kupuje
W Polsce może mało ludzi, bo biedaków cebulaków nie stać na produkty Apple, ale na zachodzie (i ogólnie w krajach wysoko rozwiniętych i bogatych) te urządzenia są chlebem powszednim.

06.03.2014 14:49
Paudyn
7
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

w produktach apple płacisz za bardzo stabilny system

Co jest niestabilnego w takim Win7?

06.03.2014 14:51
8
odpowiedz
zanonimizowany882115
16
Konsul

Volk dobrze mówi

Urządzenia apple są bardzo wylansowane w świecie, a to tylko dlatego że są z USA i taka jest też prawda.
Apple to już wielka słynna marka która jest znana praktyczne na całym cywilizowanym świecie. czego nie można powiedzieć o wszystkich innych.

Druga sprawa, to to, że urządzenia te są bardzo dobrze wykonane zewnętrze (nowocześnie, solidnie itp)

Do tego dochodzi bardzo zaawansowany techniczne system który potrafi połączyć wszystkie urządzenia apple w jedna spójną sieć.

W tym temacie raczkuje teraz Nokia z systemem Win. na smartphone'y z komputerami które również mają Win 8.

Druga sprawa to cena apple, która jest o wile zawyżona w stosunku do tego co już oferuje konkurencja i do możliwości samych urządzeń. I nikt mi nie powie, ze ta cena jest ok, bo nie jest.

Śmieszy mnie taka postawa niektórych ludzi, którzy zbierają po 3-5 lat na jeden gówniany macbook apple i myślą ze jak już go mają to lepszymi ludźmi. Nie nie jest tak.

Jak kogoś stać to kto mu zabroni kupna Maca ? Nikt.

Forum: Laptop do 2300zł / dlaczego macbook'i i imac'ki są takie drogie?