Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Lampka z klipsem... albo podłogowa, ale baaardzo smukła

03.12.2011 22:17
Herr Pietrus
1
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę
Image

Lampka z klipsem... albo podłogowa, ale baaardzo smukła

A co, był wątek o bankierce, były też obszerne wątki o kolorze farby na ścianach albo meblowaniu pokoju, może i mój problem ktoś rozwiąże. W końcu każdy mógł w jakimś sklepie widzieć cos ciekawego i innego niz reszta, albo urządzał niedawno mieszkanie...

A wiec, zeby nie zaplać górnego oświetlenia, uzywałem dotąd do czytania małej lampki - takiej z klipsem, wiecie, o co chodzi - przyczepionej do boku regału. Niestety, ma już wieeele lat i chyba coś sie w środku notorycznie odgina, przez co lampka do konca nei łączy i żarówka bzyczy i miga...

Oczywicie takich lampek ci u nas dostatek, więc mogę sobie kupić nową i gotowe... ale lampka była ładowana żarówkami z takim odbłyśnikiem i matowym szkłem, których nie ma juz w sprzedaży... żarówka bez matowego szkła oczywiście strasznie razi w oczy (nie sposób ustawic lampki tak, by nigdy w nia nei spojrzeć ) - zaś remp. barowa śwwietlówek.... eee... wolałbym ich uniknąć... (tak, są nowe ostramy i philipsy "naturalne") (zreszta zwykłe ząrówki, odkad mam w lampce na biurku i w zyrandolu halogeny, są też kijowe - dla odmiany zbyt zółte)

Pomyslałem wiec, ze moze wiecie cos o istnieniu lampek z klipsem, ale takich na małe halogenowe zaróweczki, z jakims fajnym kloszem? Mozna cos takiego gdziekolwiek dostać? Oczywiscie najprosciej byłoby kupić lampę stojacą -tyle, ze praktycznie nei mam na nia miejsca. Jedna sciana pokju zastawiona, a na tej z sofą mam jakieś 30cm pomiędzy szafą i sofą - niestety drzwi tej ostatniej... - eee.. macie rysunek pogladowy... No, chyba, zę dostałbym jakąs dziwna lampke jak tyczka, z takim wąskim, malutkim kloszem i w dodatku zamocowana na krawędzi podstawy, tak, by podstawę wsunąć pod sofę a sam trzon lamy zmieścił sie w 10 cm dziuurze miedzy ściana a sofą :)
Ale takich to chyba nei ma? :)

03.12.2011 22:35
Kanon
👍
2
odpowiedz
Kanon
259
Befsztyk nie istnieje
03.12.2011 23:01
Fett
3
odpowiedz
Fett
245

A myślałeś o kinkiecie? To znaczy lampce przytwierdzanej do ściany? Sam taką mam i sobie bardzo chwalę :)

Wymarzonej bankierki natomiast dalej nie znalazłem ;)

03.12.2011 23:16
Herr Pietrus
4
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

Niestety, kinkiet odpada, kładł instalacji elektrycznej to ja specjalnie nie będę, kuł, gipsował i malował scian też nie :)
Aha, tak poza tym, generalnie nie znoszę kinkietów.

Co dolinka z [2]... no, kurczę, ewnie by sie nadawała... tylko czemu jes tak obleśna? No i na zwykłe żarówki, niestety... choc faktycznie, są halogenowe na normalnych trzonkach E14, E27, tylko jak raz kupiłem odpowiednik 40W (tyle miały te odblaskowe) to było ciemno jak w .... studni :)

Moze ktos jeszcze na coś wpadnie?

03.12.2011 23:43
👍
5
odpowiedz
YogiYogi
127
Generał

A może lampka z IKEI - Led ?
Kupiłem taką dla dzieci:
- ma świetny gumowany klips - nawet na śliskiej powierzchni się trzyma
- lampka daje bardzo dobre światło - spokojnie można czytać przy niej
- wygina się w każdą stronę ale też nie odkształca sama z siebie albo pod swoim ciężarem
- długi kabel

Wady:
- LED nie do wymiany, jak sie spali (ileś tam tysięcy włączeń/wyłączeń albo o ile pamiętam 2 lata) to trzeba nową.

Cena - nie chce skłamać - jakies 30-40 pln

Edit:

To kupiłem: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00213780/

Ale to też może Ci się sprawdzić:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80213781/

Forum: Lampka z klipsem... albo podłogowa, ale baaardzo smukła