Witam GOLowiczów. Nadszedł czas wymiany telefonu. Telefon będzie przedłużany w abonamencie w Plusie. Zastanawiam się nad telefonami wymienionymi w tytule tj. Samsung Galaxy SII, Nokia Lumia 900, LG L9. Zależy mi na dużym ekranie żeby wygodnie było internet przeglądać. Czytałem trochę o tych telefonach i wychodzi z tego, że najlepszym wyborem by był Samsung. Za LG przemawia największy ekran ale podobno ma słabe kąty widzenia i mało wydajną grafikę. Nokia fajnie wygląda, jestem ciekawy widnowsa ale odrzuca mnie trochę brak możliwości przesyłania plików przez bluetooth i inne ograniczenia wynikające z Windowsa. Ale podobno Windows jest wydajniejszy od Androida(?). O SII też sporo czytałem. Podobno wydajny, dobry ekran amoled i fajne filmy nagrywa. Ale jak to jest z aktualizacja androida? Dostał on aktualizację do 4? Czy będzie trzeba bawić się w zmianę ROMow?
Jeżeli mieliście kontakt z którymś z tych telefonów to proszę o opisanie co z tego wyszło :)
Lumię od razu odrzuć bo nie dostanie więcej aktualizacji.
L9 jest całkiem udanym telefonem, ale jednak chyba skłoniłbym się ku SII - sprawdzony, choć nieco leciwy już model.
Cviatcuss > polecam sie najpierw douczyć w kwesti aktualizacji wszelkich systemów mobilnych, a później coś komentować.
Odnosnie systemu od ms, powiem tylko tyle, że aktualizacja do wp7.5 która jest planowana na początek roku wprowadza szereg poprawek oraz znosi pewnie ograniczenia jakie narzucił windows phone m. in. przesył przez bluetooth.
Więcej szczegółów dostaniesz wpisując w wyszukiwarkę: aktualizacja wp7.8
Z mojej strony, wszystko zależy od Twoich potrzeb. Komórki które wymieniłeś można podzielić na dwa obozy systemowe. Każdy z nich ma swoje wady i zalety. Poczytaj w necie o systemach wp oraz android, poogladaj w salonie: która lepiej sie obsluguje, trzyma, pisze sms, dzwoni i zdecyduj ;)
odnosnie systemu od ms, powiem tylko tyle, że aktualizacja do wp7.5 która jest planowana na początek roku wprowadza szereg poprawek oraz znosi pewnie ograniczenia jakie narzucił windows phone m. in. przesył przez bluetooth.
Więcej szczegółów dostaniesz wpisując w wyszukiwarkę: aktualizacja wp7.8
Co nie zmienia faktu, że W7.8 to taka proteza W8 i IMO kompletnie nie warto się w to pchać. Kwestia czasu, kiedy W7.x nie będzie wspierane i wszystkie ciekawsze rzeczy będą tylko na W8. Sama Lumia 900 to bardzo dobry telefon, tylko z racji braku update do W8 moim zdaniem nie warto - a pisze to jako posiadacz i fan Lumii 800 :)