Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kurier K-ex, o co chodzi?

24.12.2013 13:34
mgr. Kuba
1
mgr. Kuba
159
-
Image

Kurier K-ex, o co chodzi?

Witam i wesołych świąt ;)
Jak wiadomo święta to czas wzmożonej pracy dla firm kurierskich jednak osoba wysyłająca mi paczkę wybrała niestety kuriera K-ex który ewidentnie leci w.. kulki. Patrz obrazek ->
Według obrazka kurier najwidoczniej był u mnie wczoraj o 15 i zostawił awizo, prawda? Cóż, kuriera nie było bo cały dzień spędziłem w domu czekając na przesyłkę w dodatku własnie w tych godzinach byłem przed domem i z niebywałą pewnością mogę stwierdzić że nie było żadnego kuriera na mojej ulicy nawet. Co za tym idzie nie ma żadnego pozostawionego awizo. Więc o co chodzi? Dlaczego ta marna firma tak postępuje? Dodam jeszcze że żaden numer infolinii i numer do centrali kurierskiej nie jest aktywny, nie da się nigdzie dodzwonić.
Przeglądając internety znalazłem to http://46.248.164.37/opinie/k-ex,negatywne no i aż łapy opadają, jak firma z takim podejściem do klienta i z tak wielkim zaangażowaniem w prace i uczciwość może w ogóle istnieć?

Ja niestety zostałem skazany na ten syf przez kogoś i nerwy nerwy. Was uczulam i ostrzegam, unikajcie tej firmy :)

24.12.2013 13:37
Fett
2
odpowiedz
Fett
245

Może kurier coś zawalił i ściemnił szefostwu, że wszystko objechał. Ostatnio korzystałem z K-EXu i nie miałem żadnych problemów. Kurier dzwonił do mnie wcześniej z pytaniem czy zastanie mnie w domu i umówiliśmy, przyjechał, dał paczuszkę, pogadaliśmy i pojechał

24.12.2013 13:39
siwy346
3
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Ja tam jestem zadowolony z tej firmy.
Być może dlatego, że w moim rejonie jeździ dosyć konkretny gościu, który zadzwoni wcześniej i spyta się czy ktoś będzie w domu i kiedy mniej więcej się pojawi.

W przypadku ocen usług kurierskich dużo zależy od konkretnych ludzi, którzy dostarczają paczki. Jeden wykonuje należycie swoje obowiązki, a inny nie. Chociaż z kolei dyscyplinowanie swoich pracowników leży już po stronie centrali.

24.12.2013 13:41
Tal_Rascha
4
odpowiedz
Tal_Rascha
214
Never Fade Away

Premium VIP

To raczej zależy od konkretnego kuriera w danym rejonie a nie firmy kurierskiej jako całości. Osobiście staram się korzystać z UPS lub Siódemki kurierzy z tych firm w moim rejonie są profesjonalni, zawsze dzwonią i ewentualnie porzucają paczkę mi do pracy bo jest ona blisko mego domu. Sytuacja jak z pierwszego posta zdarzyła mi się z DHL dwa razy i jak tylko mogę to unikam tej firmy.

24.12.2013 13:42
5
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Średnia ocena 9.1/10 na podstawie ponad 28 000 głosów. No faktycznie, nie wiem jak ta firma może istnieć.

A negatywne opinie znajdziesz po KAŻDĄ firmą kurierską. Pewnie dlatego, że ludzie lubią robić dam jak coś pójdzie nie tak, za to jak wszystko jest w porządku to mało komu chce się pisać pochwały.

24.12.2013 13:46
Szyszkłak
6
odpowiedz
Szyszkłak
214
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Miałem podobny problem, tylko nie z K-ex. Kurier ponoć był, ale nic nie zostawił mimo mojej obecności w domu cały dzień. Udało mi się znaleźć numer do centrali i dodzwonić, tam sprawę wyjaśniłem, jeszcze tego samego dnia kurier przyjechał skruszony. Powodzenia!

24.12.2013 13:52
domin12
7
odpowiedz
domin12
101
Run

Ja wiele razy wysyłałem coś przez K-ex'a oraz odbierałem i nigdy dosłownie nigdy nie miałem żadnych problemów z nimi.
Kurier zawsze dzwonił 1-2h wcześniej by dowiedzieć się czy ktoś będzie w domu.

24.12.2013 14:00
mgr. Kuba
8
odpowiedz
mgr. Kuba
159
-

W przypadku ocen usług kurierskich dużo zależy od konkretnych ludzi, którzy dostarczają paczki. Jeden wykonuje należycie swoje obowiązki, a inny nie. Chociaż z kolei dyscyplinowanie swoich pracowników leży już po stronie centrali.

Oczywiście, zgadzam się ale skoro sporo osób narzeka na to samo czyli opóźnienia, ściemy takie jak u mnie oraz zero kontaktu z infolinią i centralami no to chyba coś tutaj jest nie tak.

24.12.2013 14:03
Didier z Rivii
9
odpowiedz
Didier z Rivii
241
life 4 sound

Ja niestety mam negatywne doświadczenia z ta firma kurierska. Czekałem na przesyłkę wartości 2tys zł i po południu dnia kiedy miała być dostawa na stronie pojawiła sie informacja ze przesyłka została doręczenia. Nie dało sie oczywiście tego dnia już dodzwonić do nich. Następnego dnia dodzwonilem sie i powiedzieli ze była pomyłka i ze kurier w ogóle nie miał paczki i ze cały czas jest ona na magazynie. Umówiliśmy sie z dyspozytorem ze odbiore ja osobiście za kilka godzin. Po przyjeździe do siedziby firmy okazało sie ze moja paczka jeździ z kurierem od rana i ze jak chce odebrać to muszę sie zgłosić po zjeździe kurierów do firmy czyli za kolejne kilka godzin. N szczęście wtedy udało sie odebrać, ale mam po tych doświadczeniach serdecznie dość tej firmy.

24.12.2013 15:53
Stra Moldas
😊
10
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Ja też uważam, że nie ma lepszych i gorszych firm kurierskich. Wszystko zależy od konkretnego człowieka, ja z żadnym z przewoźników większych problemów nie miałem.

Forum: Kurier K-ex, o co chodzi?