Z Milestone'a jednak się rozmyśliłem, bo jednak 1 000 zł to sporo kasy dla 16-latka(boje się, że przy cenie rzędu 600-800zł, może to być telefon w tragicznym stanie), dlatego stawiam pytanie-jaki tani telefon z Androidem? Przez tani mam na myśli tak do 500-550zł(używany). Zastanawiałem się nad LG Swift, ale słyszałem, że telefony LG są awaryjne - prawda to czy nie? Jeśli nie, to sprawa wyjaśniona.
Awaryjny raczej nie, ale ma strasznie słabą baterię. Poza tym jest spoko.
Może SE Xperia X8? Za 550zł to nawet nówkę dostaniesz.
Duzego wyboru nie masz... SE X8, LG GT540, ZTE Blade. Wybierz co sie bardziej spodoba. Omijaj szerokim lukiem HTC Wildfire.
Używam LG Swift i powiem szczerze że nie oddam go za żadne skarby świata. Chwile nad nim posiedzieć, nowy Android 2.1 troche grzebania w systemie i z traktorka robi sie kombajn ;)
Z czystym sumieniem mogę polecić ten telefon ;)
z tych wszystkich to zte blade, potem gt540 - bateria trzymie o dziwo bardzo dobrze - nie wiem skad powyzsza opinia... i ekran jak na oporowy jest rewelacyjny !
Bardzo dobrze czyli ile? Bo moja trzyma max 3 dni. A ekran potwierdzam jest świetny, choć można spotkać różne opinie.
ZTE Blade
2-3 dni przy intensywnym uzytkowaniu jak na taki sprzet to jest BARDZO DOBRZE !
:D nie wiem czego sie spodziewacie od baterii... ;) jak polowa fonow na andku ledwo co ciagnie 24h przy normalnym uzywnaiu
gt540 - bateria trzymie o dziwo bardzo dobrze - nie wiem skad powyzsza opinia...
Jeżeli to tyczy się mojego postu chodziło mi tu bardziej o programy typu recovery, kernel, busybox i fastboot. A tak jaśniej to dodanie troche do procesora, ogólne przyśpieszenie telefonu i dodanie pamięci operacyjnej :)
pytanie do użytkowników LG Swifta, nie chce zakładać nowego wątku wiec tu pytam.
Czy ktoś z was spotkał się z sytuacją że samoistnie rozlał się wyświetlacz? Telefon mam nowy, od niecałego miesiąca, nigdy mi nie spadł, zawsze w etui. Wiec żadne uszkodzenie mechaniczne poza normalnym użytkowaniem nie wchodzi w grę. wczoraj rano jadąc na uczelnie dostałam smsa, patrze i nic nie widzę prawie na wyświetlaczu. Jestem trochę załamana.
i teraz pytanie czy jest jakaś szansa na wymianę w ramach gwarancji?
po przejrzeniu forum użytkowników tego modelu okazuje się że nie jestem pierwszą osobą której tak się stało:/
kup sobie ten droższy telefon... z perspektywy czasu stwierdzisz (tak jak ja), że był to dobry wybór.
Ja kupiłem sobie samsunga wave tuż po premierze za 1100 i teraz wiem, że ten telefon był i będzie super, że jeszcze "troche" będzie highendowy itp.
wiem, że nie będę musiał go szybko zmienić i wystarczy mi na dluuuuuuugo.
(no chyba że się rozpiepszy:P)
Jeśli jesteś fanboyem Sony i kupujesz produkty LG to grzeszysz.
Ja stwierdziłem jak asdasd793 i zainwestowałem w Galaxy S I9000 i nie żałuje, telefon full wypas.
Ja bardzo polecam Samsung I5700 (Galaxy Spica) jest jeden z najlepiej rozwijanych telefonów z androidem dostaniesz go nawet za 400-500zł a jest na pewno dużo lepszy od LG swift. Posiadam telefon z androidem od ponad roku i wiem że najważniejsza rzecz to procesor i developing a ta komórka to ma działają na niej najważniejszy gry i appki. Jest mnóstwo MOD-ów ROM-ów theme-ów, Obsługa open GL i inne czipy graficzne czego niema na inne telefony w tej cenie. Ja mam inny ale w tej cenie to najlepsza opcja.