Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Ktokolwiek widział?!

08.01.2014 23:33
DeVitoo
😍
1
DeVitoo
119
Jedi

Ktokolwiek widział?!

Witam !

Cholera, kto pomoże ? Szukam podkładki chłodzącej pod lapka : Enermax Aeolus CP003-G. Nigdzie nie moge znaleźć, a przeszukałem już troche stron. Łącze mi spadło do 1max 13 kb/s i już nie wyrabiam.

Pomożcie bo mój lapek zaraz się sfajczy :)

P.S Chyba, że macie jakąś podkładkę do polecenia baaardzo wydajną, z normalną cena 150zl max, chłodzącą cały obszar. ( mam demona o nazwie HP Pavilion DV 5)....

Pozdrawiam!

08.01.2014 23:38
2
odpowiedz
zanonimizowany30338
137
Legend
08.01.2014 23:47
DeVitoo
3
odpowiedz
DeVitoo
119
Jedi

dzieki Goozys, ale powiem Ci że Enermax w wielu testach jak widziałem przebijał Zalmany. Hmmm moze różnica nie była za duża już dobrze nie pamiętam czy to tylko 1/2 stopnie. Konkurencyjny do:

http://proline.pl/?p=EMX+CP003P

własnie przed chwilą znalazłem. Nie wiem czym się rózni z szukanym przeze mnie prócz w nazwie inną literą (g,p)- pewnie kosmetyczne zmiany. Musze trafić dobrze bo mój archaiczny laptop należy do tych wadliwych wypuszczonych przez HP z bardzo złym stystemem chłodzenia. Odpalam gre i po 10/15 min hibernacja. Ale to już historia na osobny temat.

Cenowo widze bardzo podobnie

Edit: Nie rozumiem ocb z ta opcją z dyskiem sata?

08.01.2014 23:55
4
odpowiedz
Macco™
76
Legend

Na wyposażenie dodatkowe składa się Hub USB oraz kieszeń na 2,5” dysk twardy SATA.

Czyli możesz sobie schować podpięty do laptopa dysk zewnętrzny.

08.01.2014 23:55
5
odpowiedz
zanonimizowany30338
137
Legend

Tez mialem HP Pavilion dv5. Wiem przez co przechodzisz, chociaz u mnie nie nastepowala hibernacja po 10-15 minutach. Co do SATA, podstawka ma wbudowana kieszen na dysk 2,5" :) Bardzo przydatne, gdy zachodzi potrzeba rozbudowy pojemnosci lapka o kolejny dysk.

09.01.2014 00:01
DeVitoo
6
odpowiedz
DeVitoo
119
Jedi

Idealnie bo wlasnie swiezo co kupilem, kurcze chyba sie zdecyduje.

DV 5 to istny koszmar. Kiedyś wytrzymywał dłużej o wiele. Teraz coś jest nie halo. Po formacie także komputer jesli chodzi o softa odciążony. Przegrzewa sie totalnei wszystko. Twardziela w lapku mam prawie, że luzem bo inaczej bby sie zagotował. Monitoruje temperatury. Może macie wieksze pojecie? :

Używanie internetu bez żadnych innych aplikacji:

GPU: 62
HD: 57
Procek: Core 0: 57-65
Drugi podobnie.

Lapka mam odpalonego co prawda już z dwie godziny ale przy nie używaniu niczego więcej trochę chyba to śmierdzi. Tym bardziej, że wszystkie możliwe wywiewy odkrecone.

09.01.2014 00:08
7
odpowiedz
zanonimizowany30338
137
Legend

Jaki masz konkretnie model? Ja mialem HP Pavilion dv5 1021ew. Wytrzymal 5 lat. To o czym piszesz, mam namysli sposob w jaki przegrzewa sie twoj laptop, moze zwiastowac jego koniec. Moj w ostatnich tygodniach nagrzewal sie tak mocno, iz trzymanie rak nad klawiatura bylo wrecz dyskomfortowe ze wzgledu na uchodzace miedzy klawiszami cieplo. Do tego dochodzily artefakty graficzne gdy gralem dluzej niz 2 godziny. U mnie temperatury byly bliskie 90 stopni. Ewidentnie cos nawalilo... a pozniej juz sie nie uruchomil. Twoje odczyty sa jak najbardziej poprawne.

09.01.2014 00:20
8
odpowiedz
Macco™
76
Legend

Rozkręcałeś laptopa i zaglądałeś do środka? Jeśli nie to wyczyść go koniecznie z kurzu. Przede wszystkim wyloty powietrza, radiatory i wentylatory. Sprawdź też czy ładowarka dobre napięcie podaje do laptopa. W tym celu możesz użyć chociażby wersji trial programu AIDA 64.

09.01.2014 00:28
DeVitoo
9
odpowiedz
DeVitoo
119
Jedi

Goozys---> 1140 ew model. Nie to tak źle nie jest. Defektów na grafie brak, choć wymieniałem 2 miesiace temu matryce i widze, że od 2 dni ekran potrafi raz co prawda na ruski rok ale potrafi mignąć tak jakby nacisk na okablowanie od matrycy był.

macco-- > całego kompa nie raz rozkręcałem. Jedyne co to nie wymeiniłem past. Teraz np. stoi mi na rozkreconych blaszkach z tyłu. Troszke niebezpiecznie jesli chodzi o wode itd. ale chyba lepiej tak niz jakbym go szczelnie dokrecil i zapuszkowal z tymi wachaniami temp.?!

Z ta ładowarką to rzeczywiscie sprawdze bo oryyginalnej nie mam a dokupywałem. Ten program pokaże jakie napiecie powinno byc czy tylko jakie jest?

09.01.2014 21:24
DeVitoo
10
odpowiedz
DeVitoo
119
Jedi

Gooozys00-> dzisiaj zakupiłem podkladeczke poki co moja ocena:

Wykonanie-- nie jest to stal czy cos ale widac ze plastik niezle wykonany,

Chlodzenie-- za krotko mam by ocenic ale na szybkie oko jest roznica

Leciutka, wygodna podstawka, regulowany kat, schowek na przenosnego twardziela, duzo portow usb- ekstra.

Dzieki !

Forum: Ktokolwiek widział?!