Czy wiecie może w którym momencie książki Króla Edypa Jokasta dowiaduje się że Edyp jest jej synem ?? I czy wiecie w którym momencie książki powiedziane jest ile Kreon ma dzieci ? :) to bardzo ważne dla mnie bo na jutro muszę być z tego przygotowany i nie mam czasu tego czytać ;/ A ten kto nie chce pomóc tylko głupio się wypowiedzieć to niech znajdzie inny wątek ;]
Czy Ty wiesz jak wygląda książka chociaż?
Bo "Król Edyp", nie jest żadną książką, a byle ogarnięty szympans przeczyta ten tekst w 40 minut...
Pomyśleć że takie ułomy później zdają maturę na 60%...
Ciekawe jaką będzie miał minę, jak zobaczy objętość "Lalki"...
W "Poszukiwaniu straconego czasu" sobie przeczytaj :)
To nie Kreon tylko kreol, a rzecz ma miejsce na Karaibach. Ateny to tylko literacki postmodernizm mający na celu ukazanie jak relacje rodzic - dziecko, zostały skazane na internet zamiast wymiany poglądów i dzielenia sie wiedzą. Tylko.. czy jest się czym dzielić? Tutaj Jokasta popadła pewnie stupor, a kreon dostał Tumoru Ewinga. Tak już literatury się trzymając i pana Hellera.
To nie jest długa rzecz do czytania... troszkę dłuższa od smsa.
Ciekawe jaką będzie miał minę, jak zobaczy objętość "Lalki"...
Wydaje mi się, że nawet nie zobaczy, tylko od razu jebnie wątek na forum, "bo przecież tak łatwiej, niech ci frajerzy co przeczytali odwalają za mnie robotę".
Ja lektury czytałem sporadycznie i mam się zaskakująco dobrze (co nie oznacza, że nie czytałem książek).