siema nie wiem co się stało wszystko było ok dziś w nocy odpalilem sobie gierke gram gram nagle komputer się wyłączył tak jakbym odciął zasilanie (nie zrestartował) bez żadnego blue screena poprostu zgasł wyjołem kabel i wpiołem z powrotem żeby uruchomić kompa odpalam 3d mark 11 tylko się załadował i znowu komputer zgasł dzieje się tak gdy uruchamiam jakieś obciążenie nie wiem co się stało wszystko było ok dziś w nocy nagle takie coś :O
Odkręć obudowę i sprawdź zasilacz, czy nie czuć spalenizny? ;)
Może to też być wina MB, kondensatory nie są "napuchnięte"?
Ale przede wszystkim sprawdź okablowanie i czy po prostu nie zanika napięcie w źródle. :P
Może się przegrzewa? Też miałem kiedyś taki problem i okazało się, że winą były... ogromne kłaki kurzu, które zadomowiły się wewnątrz kompa.
Wyczyść w środku blaszaka by nie było kurzu(wpierw wyłącz zasilanie!), podkręć wiatraczki na maksa i zostaw otwartą obudowę. Nawet jeśli to nic nie da to przynajmniej będziesz miał czysty komputerek. ^^
@jetix200 co do otwartej obudowy niekoniecznie się zgodzę bo jak ma wiatrak z tyłu obudowy 12x12 to lepiej żeby była zamknięta bo nie będzie wtedy odpowiedniego ciągu zimnego powietrza przez obudowę[ bynajmniej tak jest u mnie ] a jak nie ma owego wiatraka to rzeczywiście komp może się przegrzewać. Sam tak miałem , na karcie graficznej ponad 80 stopni bo karta tylko z radiatorem. Pomogło wtedy właśnie zamontowanie dodatkowego chłodzenia z tyłu obudowy którego nie miałem i od razu na karcie graficznej mniej o 30 stopni, aż byłem w szoku.
Pomijając temat postu...Narodzie kochany, tragedia z j. polskim. ,,WŁĄCZ" myślenie. Coś ,,włączamy" nie ,,włanczamy". Ale co tam plebs. Jakiś czas temu, pewien poseł w TV mówił, że,,...to będzie PÓŁTOREJ mln złotych" Normalnie wtórny analfabetyzm.
A jak połowa sejmu z kochanym prezesem i jego prawą ręką Błaszczakiem powtarza, że żyją w RzeczYpospolitej, to aż mi się chce zawołać do TV - panie, weź pan złotówkę i czytaj co tam napisano.
To jeszcze można darować. Bohaterowie ,,Trylogii" często tak mówią. Na kuligu Zagłoba do Kmicica i Oleńki:
-...musicie teraz nowych obywatelów, nowych obrońców tej miłej RZECZYPOSPOLITEJ przysporzyć.
Moze wypieło ci sie chłodzenie ,wypnie sie juz jedno mocowanie chłodzenia i procesor bedzie sie grzał i samoistnie wyłaczał.
Spawdz to.
A jak połowa sejmu z kochanym prezesem i jego prawą ręką Błaszczakiem powtarza, że żyją w RzeczYpospolitej
Gościu... Po prosu szkoda słów.
A dla autora tematu- słownik + powrót do podstawówki by znaków interpunkcyjnych nauczyli.
Pomijając ten błąd ortograficzny przyczyną była karta graficzna komp sygnatura (GTX 570) dziwi mnie tylko to że karta miała 4 miesiące i nagle padła dziś wysłałem ją na gwarancje , tu moje pytanie do was tak z ciekawości jaka mogła być przyczyna że moja 570 tak poprostu umarła ??
^
jaka mogła być przyczyna że moja 570 tak poprostu umarła ??
Być może jakiś pracownik w Malezji był nie w humorze? Baba rano dała mu zimny ryż, musiał wymienić dętkę w rowerze itp. To mogło odbić się na montażu Twojej karty graficznej.
Ja kupuję zawsze karty firmy EVGA, bardziej dbają o dobór kadr i jakość materiałów.
Sprawdź czy prosesor sie nie przegrzewa.
wydaje mi się że może pamięci przekręcilem moze te 4400 to za dużo było kumpel miał tyle ustawione a u mnie pamięci dobrze szły więc dałem tyle samo.
Ulepszają , podkręcając karte,ram czy procesor powinieneś znać ryzyko że przy przeciążeniu nawali ci komp.
Send1N/Light/ --> wydaje mi się że może pamięci przekręcilem....
ROTFL
Nabijanie postów po przez poprawianie i brak pomocy ;/
Najprawdopodobniej zasilacz lub wentylator na karcie graficznej, tak myślę ;/ albo rootkit lub inny syf
Shagan -> nie na poprawianie, tylko próbę uświadomienia "ludzią" (jak to jest ostatnio w necie modne), że robią takie błędy, że aż oczy bolą