Witam. Mam takie pytanie, a mianowicie chodzi mi o to czy 'pójdzie mi ta gra' (zaznaczyłem w " ponieważ dużo śmiesznych wątków z tym widziałem no ale mniejsza z tym, przejdźmy do rzeczy) widziałem wymagania, testowałem na stronie Can You Run It i niby pisze ze mi 'pójdzie' (kreska miedzy minimum a recommended) ale z tą stroną to różnie bywa, inne gry tez miały 'pojść' no ale przyjemności z gry nie było ;p i mam prośbę do osób które na prawdę znają się na komputerach, wymaganiach itp.. Bo jeśli mam kupić grę za 200zł która mi się będzie cięła to dziękuje bardzo ; ) Tutaj moje parametry:
Karta Graficzna - Geforce 8600GT 512 MB
Procesor - Intel Core 2 CPU 4400 @ 2.00GHz 2.01GHz
Pamięć Ram - 2 GB
nie marze o full, ale nie chce tez wszystko na looow bo troche bez sensu..
www.systemrequirementslab.com/ wejdz na te strone i po prawej wybierz diablo3
Gralem na palit 8600 gt 256 ram i gralem na max detalach i dawal rade. Gra działała bardzo płynnie wiec mysle ze spoko mozesz kupowac diablosa :). no chyba ze w becie te max detale to taka sciema byla.
ps. cpu mam 4500 trosze szybszy
aha no i ten 8600 gt sonic+ na ddr3 wiec taki troche szybszy niz zwykly. Wydaje mi sie ze diablo ma male wymagania chodz to byla beta i początkowe lokacje.
Znalazłem gdzieś test, koleś na becie Diablo przy 8600GT na najniższych detalach i rozdzielczości 1280x720 miał spadki do 9 fps. Także ten, średnio widzę granie w Diablo III na tej karcie.
Gdybym mógł sobie wcześniej zainstalować i przetestować jak chodzi to spoko, no ale jednak trzeba by kupić bo inaczej to ciężko z tym
Własnie sprawdziłem wymagania na systemrequirementslab i jestem w szoku pójdzie na full detalach na moim lapku.
Dylosz
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/gry/2012/20/diablo-iii-z-darmowa-wersja-trial-jak-ja-otrzymac.aspx
Może ktoś miły na forum podaruje ci kod do dema. Na mnie nie licz bo nie kupuję :)
Na pewno pójdzie, na średnich powinno latać.
To teraz ja: Athlon QL 64 2x2.1 GHz, 3 GB RAM, Mobility Radeon HD 4570. Beta trochę cięła, ale nie miałem też najnowszych sterowników do grafiki i nie wiem czemu ich nie ściągnąłem. Ktoś ogarnie?
wilu25 dzięki bardzo za tą stronę co podałeś, w środę albo czwartek będę mógł przetestować triala ;)
Witam: Czy diablo 3 pójdzie mi na sprzęcie:
-Windows 7 ( 64 bitowy)
-Procesor: AMD Phentom II x4 955 (3,2 Ghz)
-Pamięć systemowa: 4 GB RAM
-Karta graficzna: GeForce GTS 250
Najbardziej idzie mi tu o kartę graficzną. Z góry dzięki za odpowiedz :)
Pójdzie.
edit
http://www.youtube.com/watch?v=sNulEQvocEo
Na filmie - stary ale jary Athlon 64 x2 6400+ + GTS 250
Ty masz - AMD Phentom II x4 955 (3,2 Ghz) + GTS 250
any questions? :)
Dzięki. Chciałem się upewnić bo na niektórych forach pisali ludzie, że z kartą GTS 250 mieli problemy.
Ze wszystkim są problemy i niczym nie ma - to tylko durny głupi sprzęt. Czasami zalezy co poskladales (jakie podzespoły - czy się "nie gryzą"), zalezy tez jak dbasz tak masz (glownie syf w systemie).
Skoro karta jest obslugiwana przez diablo 3 a jest w zestawieniu kart obslugiwanych wiec byly testy ktore powierdzily jej prawidłową pracę z diablo 3.
http://diablo.incgamers.com/forums/showthread.php?809792-Diablo-3-Supported-Video-Cards
"Medium Nvidia GeForce GTS 250"