Witam
Mam głupie zapewne pytanie. Czy są jakieś kompilatory C++ na androida?Problemem jest to że nie mam komputera teraz a zacząłem programować na informatyce i chce to rozwijać tym bardziej że mam sensowny podręcznik do tego.
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam
NerdLord
https://play.google.com/store/apps/details?id=name.antonsmirnov.android.cppdroid
Programowanie super rzecz, ale jak chcesz naprawdę pisać coś co ma składnię nieco bardziej skomplikowaną niż cout << "Hello World"; radzę raczej zainwestować w kompa, nawet jakiegoś starocia - no chyba że masz klawiaturę bluetooth do tabletu/komórki czy na czym tam będziesz pisał. Inaczej po godzinie edycji wydłubiesz sobie oczy albo tablet wyląduje za oknem :)
Komputer planuje kupić po osiemnastce w styczniu. A taki do urzytku codziennego będę miał w połowie listopada jak Mama przywiezie mojego laptopa którego zabrała za granicę :D. Ale tymczasem coś chciałem żeby choć trochę ogarniać.
Pozdrawiam
NerdLord
Dodam jeszcze że dziś pisałem pierwszy raz w życiu program a już nie było tylko "hello" tylko już "if". Tak wiem że to nic takiego ale dla mnie to dużo :D. Potem jak skończy mi się programowanie na informatyce to kupie sobie jakąś książkę.