Xbox LIVE nie dla zmodyfikowanych konsoli
brawo!!!
debile. Juz nie wiedza jak kase zdzierac to takie idiotyzmy wymyslaja.
O to, to. Kto w ogóle wymyślił, żeby za gry brać pieniądze?
przykro mi ze cie nie stac na oryginalne gry.
Brawo! Nareszcie coś ruszyło w tej sprawie. Koniec modyfikowanych gier na silniku U3 :D
@Jarken
Jak mam to rozumieć? A co mają bany do modyfikowania gier na silniku UT3? :)
Gdy miałeś obraz płyty np. z GoW mogłeś sobie "przerobić" plik .ini :) Oczywiście z oryginałem nic takiego nie zrobisz.
no to teraz poczekajmy tydzien, aż piraci znajdą sposób na ominięcie zabezpieczenia:)
" $aimondebile --> Juz nie wiedza jak kase zdzierac to takie idiotyzmy wymyslaja. "
Bo najlepiej jest okradac ? wiadomo ze w Polsce zarobki sa na bardzo niskim poziomie i malo kogo stac na konsole i orginalne gry...ale jakbys robil gre 10 godzin dziennie przez rok to bys wiedzial co to znaczy kiedy jakis czlowiek sobie sciagnie pirata i jeszcze gra z innymi przez internet.
Raziel -->
ty chyba ie zrozumiales tematu... to nie ma co omijac! ID konsoli (hardwarowy kod zaszyty gdzies w czesciach konsoli) zostal zbanowany z uslugi XBL. Zaden soft, firmware, chip nie ma tu nic do tego.
"no to teraz poczekajmy tydzien, aż piraci znajdą sposób na ominięcie zabezpieczenia:)"
niestety ale blokowana jest konsola na serwerach m$, wiec objawia sie to brakiem możliwości zalogowania sie xbox live. Kazda konsola ma unikalny numer, który służy za podstawę blokowania.
Zwracam honor Jarken. Prawda ;) Co do wiadomości. Teraz jest płacz i lament na przeróżnych forach. Dla mnie dobrze, mam nieruszaną konsolę i czemu ja muszę płacić za gry, a ktoś nie? Nie stać mnie na wszystkie najnowsze, ale kupie najwyżej mniej gier.
a slyszales zeby ktokolwiek, kiedykolwiek zmienil numer procesora AMD lub INtel? Bo nasze procki juz od blisko 10 lat maja zaszyte numery ID...
Pewnie można.
Problem w tym, że jeszcze nikt nie złamał xbox'a, nie zbadał systemu, tego co xbox wysyla podczas laczenia sie do sieci (czy to jest id, czy mac sieciowki, serial napedu dvd itd.)
Mozna powidziec, ze podstawa klocka (caly sytem itd.) jest nietknieta, zlamany zostal tylko fw napedu, aby grac w kopie/piraty.
Przy odrobinie wolnej woli ---> chyba "dobrej" woli :)
a co do inicjatywy Microsoftu - w pełni popieram !
Jasne, sprawiedliwosc musi byc, co do wypowiedzi niejakiego $aimon'a to -> :|
Pewnie on chcialby byc okradany...
Tylko co to zablokowuje?Ze niemoge korzystac tylko z xbox live czy ze mi konsole zamyka na zamek(konsola sie nie uruchamia), a kluczem jest inna konsola.
No nareszcie bo to banda złodziei na dodatek chamskich zlodzieji, bo nie dosc, ze kradna to jeszcze sie tym chwala. Teraz im troche miny zrzedna, bo juz nie beda mogli szpanowac swoimi pkt na live'ie. Hahaha bo wogole w multi nie pograja, a to wielka strata, bo to esencja konsoli.
Xbox Live - to duze okreslenie, zbanowali granie za pomoca Xbox Live czy wszystko do jest na Xbox Live (market, aktualizacja, gs, pobieranie dem,itp)?
Smiesza mnie takie opinie jak np. "No nareszcie bo to banda złodziei na dodatek chamskich zlodzieji, " (sorry ale byles podreka ;)) a sami posiadaja (niewszyscy oczywiscie) pirackiego XP, Office,itp czy tez gry
Zbanowany jest całkowity dostęp.. nie zalogujesz się w LIVE
koktail -->
nie mozesz sie zalogowac do XBL wiec sam sobie odpowiedz. Leci:
- multi
- caly marketplace
- wszelkie update-y
- latki do gier
- dodatkowy kontent do gier
- leaderboardsy
- gamertag zostaje - ale punkty beda naliczane tylko lokalnie.
- friendlista, wiadomosci, chaty etc...
Pewnie ze nie wszyscy ale ja mam oryginal, a po za tym kolego (koktajl) nie wymyslaj tu teraz przykladow nie potrzebnych, stoisz po ich stronie czy jak?
A sam bym nic do tych piratow nie mial, ale wqrzaja mnie strasznie bo to jest poprostu nie sprawiedliwe, ja mam na konsoli 6 tytolow, i 2000pkt. Wchodze na XBL, a tam jakis pirat podczas gry mnie wysmiewa bo on ma 15000pkt. Wiec dobrze tym chamom i nie cofam mych slow. A to ze ktos ma pirackie systemy czy tez nie to inny temat. Takze nie wiem co cie smieszy? To ze nie cierpie piratow ktorzy mnie wqrzaja swoim cwaniactwem? Jak to cie smieszy to jestes jakis inny.
PS: Podobno wogole sie nie moga polaczyc z XBL.
mikmac -> w ostatecznosci latki mozna sciagnac na kompie i nagrac na plytce, ale co to da...
Strata multi to straszna rzecz
Dopiero teraz? Kurcze, MS był w takim razie strasznie pobłażliwy dla tych piratów...
KMM -> Niby czemu mieliby iść im na rękę? :)
Covs -->
powaznie jest taka opcja? Mozna sciagnac altki do gier offline?
Głupio stracić mltplayera.. z powodu zmodyfikowania x-a. Mam oryginalnego, chociaż zastanawiałem się nad zmodyfikowaniem.. Ale mój kolega zrobił to wcześniej ode mnie( dokładniej wczoraj) i mu ten błąd wyskoczył :D... Tylko gry drogie..
mikmac -> no mozna, chyba ze mi sie cos pomylilo :D
W gwoli scislosci nie wszystkie zmodowane x360 zostaly zablokowane, okazuje sie, ze microsoft zbieral juz wczesniej dane kto gra na piratach ale robione to bylo tylko wtedy kiedy ktos gral na pirackim napedzie w piracka gre w trybie ONLINE. Jak ktos malo gral online to nie ma zadnego problemu do zalogowania sie do LIVE'a
do wszystkich ktorze na mnie najezdzaja------>
po pierwsze nie mam x360, to poprostu moje zdanie
po drugie skoro definiujecie modyfikacje konsoli z piractwem, to sami jestescie piratami. Mam 3 kumpli ktorzy maja z360, kazdy ma zmodyfikowane a nikt nie ma piratów. Czary?
$aimon --> albo kłamiesz, albo masz kolegów idiotów, którzy wywalili w błoto kilkaset złotych na przeróbkę, tylko po to żeby... No właśnie, po co?
Zeby homebrew dzialaly zapewne
po drugie skoro definiujecie modyfikacje konsoli z piractwem, to sami jestescie piratami. Mam 3 kumpli ktorzy maja z360, kazdy ma zmodyfikowane a nikt nie ma piratów. Czary?
Mary, po co wydawali kase na przerobke?
a skad ja mam wiedzec. Kupili takie poprstu, uzywane. Ja tam chodze do nich tylko zeby grac w GoWa i tyle mnie obchodzi caly xbox :p
ja jestem ciekaw czy zbanowali tylko tych którzy maja zmodyfikowane chipsety czy sflaszowane napędy...w sumie to mam mieszane uczucia bo sprawa jest słuszna i to nie wina MS, że u nas w Polsce zarobki są niskie. sam nie wiem.
hansatan --> nie przesadzaj, wiekszosc ludzi ktorzy ma xboxy 360 pracuje i ich stac na chociaz jedna na miesiac. A tym ktorych nie stac kupuja na allegro.
A tak wogole to dlaczego konczy ? przez nigdy xbox live nie miala Polska :P
Co z tego, że sobie kupisz abonament jak i tak większość gra na piratach i dostaną bana :D
i to jest wlasnie moment, w ktorym sprzedaje x0 i kupuje ps3. z jednej strony szkoda, z drugiej fajnie.
moge grac na oryginalnych, bo ps3 oferuje przynajmniej darmowy online, mozliwosc instalacji linuxa i pare innych rzeczy, ktorych brakuje na x0... jak wyjdzie loader to pomysle. zakladajac, ze bedzie podobnie jak psp (tzn custom firmware z tymi samymi numerkami) to mozliwe ze sie skusze. :)
ale to daleka przyszlosc, narazie musze znalesc kupca na xboxa. ;]
dodam, ze ja NIE DOSTALEM bana. ale nie mam zamiaru sie srac z tym wiecej. stres wynikajacy z awaryjnosci i mozliwosci zabanowania na x0 to dla mnie za duzo. ;p
DonKaczorek-->To czemu nie grałeś na orginałach na xbox 360?
bo ta konsola za duzo fajnych gier oferowala, zeby ograniczac sie tylko do oryginalow, hihi. ;]
Tzymische -> No żeby rozwijać "scene". Scena to ważna częśc konsoli. Lub odwrotnie.
Nie popieram piractwa, ale teksty typu "dobrze im tak", albo "I tak ma byc ze zlodziejami" to chyba piszą jakieś dzieciaki ;)
albo wlasciciele nie przerobionych konsol ktorzy nie chca grac w internecie z oszustami lub zlodziejami
a po co Ci linux na konsoli... lol. :)
Bo linuks rzondzi a M$ sux!!!!11
Vistorante --> ale i tak sam pewnie uzywasz windowsa :P
no dobra.. kupie se te 1-2 orginalne gierki na miesiac.. a 5 innych omine bo mieszkam w polsce i zwyczajnie mnie stac? :-/ Jak mnie to wkurza... (to tak apropo tego jak ja widze piractwo) :)
oco wam chodzi x360 to produkt microsoftu i chronią oni swoje prawa tutaj nawet prawa innych użytkowników. nie blokują nikomu konsoli tylko tryb online. mają do tego prawo i nie wierze że kutaragiemu jak billowi nie zależy na tępieniu piratów. tu chodzi o kase i nie czarujmy sie :]
a homebrew nawet może być niebiezpieczny dla życia :) może przeginam teraz ALE w USA gdyby dom sie spalił z powodu x360albo ktoś byłby ranny. to MS ma przechlapane a potem powiedzą... to wina billa... w USA wszystko możliwe hehe
a u nas... jak u nas za dużo kombinatorów :) a gry nie są drogie to żaden argument! nie stać was... dziś nie wiem czy wiecie ale można gre wziąść sobie na raty 0% :] nieżartuje. to RAZ
DWA, że na allegro można o 100zł taniej kupić gry
TRZY kto wam każe w najnowsze tytuły grać czasem wystarczy poczekać 2-3m-ce i cena jest łądna
Co do tego kto ma jakiego windowsa to nie ten temat ALE jestem pracownikiem siecie Vobis Digital i powiem wam że to mit że wiekszość polaków ma pirackiego windowsa :] TO sie już dawno zmieniło i dalej zmienia :)
[quote]Nie popieram piractwa, ale teksty typu "dobrze im tak", albo "I tak ma byc ze zlodziejami" to chyba piszą jakieś dzieciaki ;)[/quote]
Niop masz racje.Ja mam 9 lat a mama kupila mi ixa i powiedziala zebym napisal tak jak napisalem.Gamon z ciebie.
A serio to oczywiscie ze im dobrze tak.Nie po to ciulam pkt do pkt na gora dwoch grach na miesiac, a jakis cwaniak kupi po 10.00zl 5 gier i potem sie cieszy ze gamescore ma 20.000.
Jakas kara musi byc i nie ma bata na to.
->rafalm_83
zgadzam się. studenci mają wersje akademickie za free. czyli moją oryginały. na moim wydziale masa ludzi z tego korzysta, a jak by ktoś podliczył w całej Polsce ;)
CIekawe z kad gry online maja to zjecie :D
zkądnikond