Xbox 360 Elite oficjalnie
A jak bedzie sie dokonywalo transferu danych miedzy starym hdd a nowym ?
pewnie po usb
700zł za 120GB laptopowy dysk - najjjssssssssssssss
Ciekawe czy ms wlozy jakies dziwaczne dyski firmy x.y.z, mozliwe ze programik hddhacker pozwoli na podmiane dyskow ;-D
http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep/EEyAZlukkkkGLVUagB.php
@tom666
zapewnie trzeba bedzie podpiac 2 konsole kabelkiem jak to sie robi z PC
ciekawe co bedzie z awaryjnoscia, praca konsoli oraz napdem :)
A po co druga konsola ? podpinasz jeden koniec kabelka pod usb drugi koniec do dysku i po sprawie :)
john_himself -> Tylko pamiętaj że to cena w USA - u nas będzie (o ile będzie wogóle bo o premierze w EU jakoś nic nie słychać) pewnie około 1800 lub więcej.
fajnie fajnie, ale to wciąż będzie miało napęd dvd a nie hddvd?
porównując cenę PS3 a Xbox 360 i to najmocniejszej wersji, czyli powyższego Elite,jestem mile zaskoczony. Cena bardzo przystępna biorąc pod uwage umiejętnosci.
czekers--> na moje oko to przelicznik na europę jest 1:1 czyli 480$=480ewro a to podchodzi pod 1900PLN podczas gdy za wersję premium płaci się około 1600PLN.
fajnie fajnie, ale to wciąż będzie miało napęd dvd a nie hddvd?
tak.
jedyne zmiany to kolor, dysk, hdmi.
W sumie jak cena premium spadnie to ok. Dysk bedzie do kupienia osobno, Jedyna nowość to HDMI ale bez tego da się obejść
lol, po co w 360 naped HDDVD ktory ma sluzyc tylko do filmow, a jesli ktos nie chce ogladac ich na HD to po co ma ponosic koszta skoro istnieje przystawka do niego
Oj dysk twardy to kolejny zakup, ktory przewiduje:> Moje 20giga to juz troche malo. Nie wyobrazam sobie jak mozna sobie radzic tylko z karta pamieci.
Powstrzymam się z kupnem X360 Premium. Wolę poczekać trchę i mieć lepszy sprzęt, do tego czasu pogram jeszcze w coś na PC.
Jak znam m$ to Elitek w Polsce pojawi się raczej pozniej niz wczesniej a raczej na pewno nie przed wakacjami. w koncu jak powiedzial pan z sony europa to najwazniejszy rynek ;)
Fajny taki czarniutki :) Gdyby zmienili jeszcze wnętrze, a nie tylko wygląd byłoby OK
Słodko, akurat na moje 18te urodziny. Chociaż raczej trudno będzie przekonać rodziców na wydanie prawie 2 tys. zł. A cena jest za wysoka. PS3 20 GB kosztuje tylko 20$ więcej, a ma Blu-Ray i MA (podobno) generować ładniejszą grafike.
Cały ten zestaw pic na wodę i śmiech na sali. Po pierwsze czarna konsola się szybko kurzy i trzeba czyścić ;-), po drugie śmiech, że we wcześniejszych nie dali HDMI, przecież to jest karygodne, to jest standard! Reszta to takie hmm... czarowanie graczy
bardzo fajnie :) może w koncu potanieje wersja Premium ( jak nie w sklepach to na allegro ) i wtedy zapewne kupię wersję z 20Gb dyskiem
HDMI to standard?
Apach - powoli tak. W każdym nowym telewizorze HD Ready masz zawsze HDMI i component oraz albo D-SUB VGA albo DVI. Co droższe (czyt. najdroższe) monitory mają HDMI i HDCP.
albz74 ===> albo cos jest standardem albo sie nim staje. Jesli sie nim staje powoli. To ponad rok temu nie bylo...
To wszystko zmierza w złym kierunku. Jeśli półtora roku temu M$ nie wyposażył swojej maszynki w HDMI i próbuje to nadrobić w momencie gdy rzeczywiście staje się one standartem, to co bedzie jak HDDVD stanie się normą? Albo, co też możliwe tzw"wojnę napędów" wygra Blue-ray? Wypuszczą X360 Elite Pro Ultra? Żałosne naciąganie na kasę.
Rakul ---> Dzięki temu "żałosnemu naciąganiu na kase" na Xboxie 360 można już grać od półtora roku. I dalej będzie można grać jeszcze pare lat.
Wczoesniej wspominano cos o lepszym (wydzielajacym mniej ciepla) procku. To prawda w koncu? Czy zaczeto je tez w core i premium instalowac?
u nas pewnie bedzie za 1699zł albo wogule bo jak misrosoft poland sprowadzi wersje elite do polski to wtedy beda musieli obnizyc cene premium do 1000-1100 zł a wiadomo ze polacy oszczedzaja tak ze kupia 2 razy gorsza konsole byle 100zł zaoszczedzic wiec wersje elite beda sobie stały na półce
Cainoor ---> i bardzo dobrze że można już pograć od półtora roku, tylko jestem ciekaw ile ludzi poczuje sie lekko wydymanym przez M$, jesli za jakiś czas okaże się, że żeby zagrać w np. Halo 4 trzeba bedzie dokupić HDDVD.
Rakul ---> Ja się poczuję wydymany. Jednak narazie nic takiego nie ma miejsca, więc sobie tym głowy nie zawracam. Co ma być, to będzie.
Btw. Nie wiem kto bardziej naciąga na kase. MS, czy Sony, która wkłada odtwarzacz blu-ray do każdej konsoli, ale nie każdy już z tego odtwarzacza skorzysta. Wyboru jednak nie ma i trzeba go kupować.
no w koncu ludzie zaczynaja zauwazac ze m$ to niezli stratedzy do wyciagania kasy juz myslalem ze do polakow to nie dotrze a tyle sie produkowalem a wy zawsze nie - pozniej rozwine
..................
albz74 ===> albo cos jest standardem albo sie nim staje. Jesli sie nim staje powoli. To ponad rok temu nie bylo...
przyjmujac ze jest to sprzet na kilka lat nalezalo w nim umiescic wszystko co w ciagu tych kilku lat moze byc standardem, koniec
Cainoor ---> masz racje, na dzień dzisiejszy napęd Blue-Ray do samych gier to troche przesada, jednak masz doskonały przykład jak szybko standardy sie zmieniają i kto wie czy za jakiś czas HDDVD nie okaże się niezbędne.
Rakul ---> Jeśli okaże się niezbędne, to sobie go kupię. Coś a'la zakup na raty. Z PS3 nie ma takiego wyboru i już teraz trzeba kupować blu-reya, którego osobiście jeszcze jakiś czas nie będę używał. Wolałbym, żeby Sony prócz wersji z blu-reyem wypuściła tańszą wersje ze zwykłym napędem DVD. Chociaż może premiera rok po Xbox 360 już taki krok usprawiedliwia i np. za kolejny rok nikt nie będzie pamiętał o DVD ;)
Cainoor ---> o to właśnie mi chodzi, jak będziesz musiał to dokupisz ten HDDVD tylko wtedy bedziesz miał "bezużyteczny" napęd DVD, czyli jakby na to nie patrzeć kasa wywalona w błoto. Nie mówiąc już o tym że wyjdzie drożej niż PS3. Wypuszczenie X360 rok przed PS3 to znakomite posunięcie ze strony Microsoftu, ładując tańsze technologie do sprzętu mogli troche zejść z ceną i przez ten czas zdobyli mocną pozycję na rynku i dopiero teraz zaczynają "wyścig zbrojeń".
Rakul ---> Jaka kasa wywalona w błoto? Załóżmy, że przez około 2 lata (do czasu kupienia HD-DVD) mogłem grać i oglądać filmy na mojej konsoli, więc nie uważam, bym wyrzucił kase w błoto. Nie wiadomo, czy nie wyjdzie jakaś wersja z zintegrowanym napędem HD-DVD. Pewnie nie, zostanie to już dla konsol kolejnej generacji (daje X360 4-5 lat życia). Podobno ma powstać przystawka z Blu-Rey do Xboxa 360. A może w ogóle powstanie jedna, które będzie oferować oba formaty. To byłoby niezłe posunięcie, bo do czasu końca wojny formatów nic nie jest pewne.
20 gb to dla mnie ok. ściągniesz pare dem pograsz, spodoba ci się to kupisz i wywalisz demo. Gry nie wyjda na HD-DVD trzeba być idiotą żeby tak mysileć, 120 gb ? Może w USA bo tam działa Video Marketplace, albo do premium sobie dorzucisz 120. Ci którzy mówią że Elite to wyciąganie kasy, o co wam chodzi ? Ktoś ci każe ją kupować ? Miejmy nadzieje że premium stanieje a właśnie Premium to jest to optymalne rozwiązanie.
Jeszcze jedno 120gb powinien wystarczyć do filmów HD a nie oszukujmy się że cyfrowa dystrybucja to prszyszłość więc wojna formatów tu nie ma znaczenia.
Cainoor ---> wszystko się zgadza, tylko dokupując HDDVD płacisz DRUGI raz, za DRUGI napęd, a w przypadku konsoli to chyba jeden za dużo, nie uważasz?
Matis47Gry nie wyjda na HD-DVD trzeba być idiotą żeby tak mysileć
przyklad: PS2 wyszlo w roku 2000 i mialo DVD
idac twoim tokiem rozumowania powinno miec tylko CD-ROM
a teraz mamy rok 2007 i gry nadal wychodza na PS2 a konsola jeszcze sie sprzedaje - byc moze jeszcze 1-2 lat bedzie sie sprzedawala
popatrz na wydawnictwa aktualne na ps2 i to czym jest teraz DVD i wyciagnij wnioski
Futureman kiepskie masz argumenty. Zauwaz ze pierwsza wersja ps2 miala DVD i kazda kolejna miala dvd, microsoft nie zmieni w pewnym momencie napedu, gry beda tylko na DVD. Przynajmniej na x360, bo na kolejnych to pewnie juz bedzie wbudowany hd-dvd a moze cos jeszcze nowszego? :)
Oho, futureman znowu w akcji. :-)
W zasadzie to rozmowy z nim można by zawęzić do "zgadzam się z Tobą, bo uważam, że Sony jest super, a Microsoft to syf!". ;)
Ale ma rację. Wszyscy naokoło myślą (oczywiście także i Sony), jakby tutaj umożliwić graczowi oszczędzenie kilku groszy, a te szatany wredne od Billa tylko by kradły. :(
Trzymische jak się nie znasz na HD to się nie odzywaj głąbie jeden ;-) wiadomo, że HDMI to lepsza jakość niż na komponencie, a ja mam TV z HDMI więc ;-)
Rakul==> Ale w PS3 płacisz za dwa napędy naraz. Tzn. masz w końcu i DVD i BR.
Mnie najbardziej interesuje, co z chłodzeniem i AWARYJNOŚCIĄ. Mimo przewagi tytułów na Xa potencjalny klient (np. ja-bo moja konsola się odwleka, ale w czerwcu się mam nadzieję zepnie) zaczyna rozważać, czy nie lepsze PS3 i spokój ducha.
W ogóle zrobiła się śmieszna sytuacja. Patrzę na listę exclusivów Xa: GoW, Halo, Fable, Mass Effect, Ace Combat, Bioshock, C&C, Forza, Alan Wake, Ninja Gaiden 2-cała seria świetnych/świetnie zapowiadających się gier.
PS3: Uncharted, nowy Ratchet, Motorstorm, Heavenly sword, MGS4, Lair, nowy FF-znacznie mniej. Jasne, są kontynuacje pewne (God of war..., coś od ICO Team), ale kiedy? Jak człowiek teraz patrzy na tę listę wydawniczą, nie jest imponująca. A grę się zapowiada ~rok przed wydaniem. Zanim się doczekam czegoś na PS3, trochę się pomęczę.
I teraz klient ma zagwozdkę-i osobiście jestem ciekaw, jak się ta sytuacja skończy. Wygra Wii? :P
Rakul ---> Zgadza się. Płacisz grosze za DVD, a po jakimś czasie możesz sobie dokupić tańsze HD-DVD. W sumie za dwa napędy i tak wychodzi taniej, niż za dwa w jednym jak w PS3. Myślisz, że za dwa lata napęd HD-DVD będzie tak samo drogi jaki był w momencie premiery? Mam wybór. Jeśli mi nie jest potrzebny, to po co za niego przepłacać?
Cainoor ---> zgadza się, każdy ma wybór, nie chcesz to nie kupujesz i koniec. Do kupowania PS3 też nikt nikogo nie zmusza. Chodzi mi tylko o to że całe te dodatkowe "bajery" są jakieś takie mało... konsolowe. Oby tylko nie było dodatkowych akceleratorów grafiki i zastanawiania się czy jakaś tam gierka pójdzie na mojej konsoli ;)
jak byly karty pamięci do playstation to nikt nie narzekał tylko kupował, wiec mysle ze zbędna jest ta cała rozmowa o "gadżetach"
heh mi sie smiac chce jak to czytam :) coz konsolowcy musza sie przyzwyczaic, do tego ze czas biegnie nieublaganie i konsola raz na 7 lat to juz nie te czasy :P
Kilgur-> To nie jest zastępcza wersja... Na starej będzie się grało identycznie jak na tej...
Finthos - PS3: Uncharted, nowy Ratchet, Motorstorm, Heavenly sword, MGS4, Lair, nowy FF-znacznie mniej. Jasne, są kontynuacje pewne (God of war..., coś od ICO Team), ale kiedy? Jak człowiek teraz patrzy na tę listę wydawniczą, nie jest imponująca. A grę się zapowiada ~rok przed wydaniem. Zanim się doczekam czegoś na PS3, trochę się pomęczę.
Zapominasz o co najmniej paru niezłych grach; Ratchet&Clank (na pierwszym trailerze z gry- miazga, po raz kolejny platforming redefined), Wip3out (chyba nie muszę nic o tym pisać poza tym że na poprawionym engine Motorstorm), Singstar, Eight Days (o tym chyba już wszyscy zapomnieli ale gra jest już chyba 3. rok w produkcji i powinna niebawem nadejść) , Getaway (sprawdź wątek o PS3, jest tam mój post o narzędziach developerskich Edge, prezentacja jest robiona na assetach Getaway), Ninja Gaiden Sigma (ostatecznie potwierdzone 1080p i 60fps). A mówi się o Loco Roco i paru innych. Nie jest źle a na pewno nie gorzej od X360 (podałeś na liście gry które wychodzą w 2008, no fajnie że będą ale do tego czasu na PS3 będzie kupa fajnych ekskluzywnych gierek)
Dlatego nie powiedziałbym że będzie ciężko z grami na PS3, jak uwzględnisz fakt że teraz w skomasowanej ilości wyjdzie większość dobrych gier wydanych w ciągu ostatnich paru miesięcy na X360 (GRAW 2, Rainbow Six itp itd) to nie jest źle.
A do tego jakby Ci to powiedzieć, dzisiaj rano gdybym nie spojrzał na konsolę to bym się nie zorientował że pracowała całą noc przy ściąganiu demek z PS Store; uwierz mi że przy X360 to jest niemożliwe, bo ta maszyna cały czas daje Ci dowody swojego istnienia, i to całkiem dobitnie rzekłbym :) Poza tym nic się nie grzeje, napęd nie zapiernicza cały czas na full, ot czasem coś doczyta. To jest absolutnie pierwsza jakość.
futureman --> przyklad: PS2 wyszlo w roku 2000 i mialo DVD idac twoim tokiem rozumowania powinno miec tylko CD-ROM
To głupi przykład. Zanim PS2 wyszło, format DVD istniał na rynku już jakieś 5 lat, więc konsola miała coś co już było popularne. Analogicznie PS3 powinno mieć napęd DVD, a nie inwestować w przyszłościowy napęd Blu-ray, który nie każdemu się przyda.
Futureman kiepskie masz argumenty. Zauwaz ze pierwsza wersja ps2 miala DVD i kazda kolejna miala dvd, microsoft nie zmieni w pewnym momencie napedu, gry beda tylko na DVD. Przynajmniej na x360, bo na kolejnych to pewnie juz bedzie wbudowany hd-dvd a moze cos jeszcze nowszego? :)
niech bedzie ze masz racje
teraz inna sytuacja: zeby miec najwyzszej jakosci technicznej nowe gry (a teraz to jest wazniejsze od grywalnosci niestety) sytuacja wyglada tak:
co rok przyrost miejsca na dyskach jest 100%
przyklad:
rok temu gry nie przekraczaly 2-3 giga jedynie 2-3 gry mialy okolo 4-4.5 giga w tym gta
w tym roku gry maja juz zazwyczaj 4-6 giga a i wychodza bardzo czesto 5-8 giga (popatrzccie wydawnictwa marcowe jade empire DVD9 nowy C&C DVD9 silverfall DVD9 medieval)
wiec za rok stanie sie nieciekawa sytuacja zeby miec max techniczna oprawe nowej gry nie zmiescimy jej na 1DVD9 no i musimy miec HDDVD lub BLUERAY zeby grac normalnie
mozna wprawdzie przekladac plyty ale to nie jest juz wygodne granie
wiec za rok bill musi podjac decyzje albo nextgenowy naped albo ograniczenie jakosci kosztem ilosci miejsca bo >1DVD to juz nie jest dobry pomysl
futureman
"teraz inna sytuacja: zeby miec najwyzszej jakosci technicznej nowe gry (a teraz to jest wazniejsze od grywalnosci niestety)"
- Mówisz o najnowszej konsoli Nintendo?
futureman ---> Gry równie dobrze mogą zajmować i 18GB (vide przykład Resistance na PS3 - sztucznie zapełniono krążek), ale po co ma tak być? Nic się nie bój - jeżeli Panowie z Microsoftu się postarają to będą upychać dowolny tytuł na dwustronnym DVD jeszcze przez kilka lat. A wątpię, żeby za jakiś czas napęd HDDVD stał się integralną częścią X360. To raczej się na razie nie kalkuluje. PS3 trochę za wcześnie wyleciało z tym Blu-Ray'em, ale to się jeszcze okaże wkrótce.
SirGoldi - Gry równie dobrze mogą zajmować i 18GB (vide przykład Resistance na PS3 - sztucznie zapełniono krążek), ale po co ma tak być? Resistance jest takie duże i nie ma tam zbyt wiele sztucznie upchanych danych (po 720 mb na region; same dane leveli zajmują 14GB).
Nic się nie bój - jeżeli Panowie z Microsoftu się postarają to będą upychać dowolny tytuł na dwustronnym DVD jeszcze przez kilka lat.
Tak można, tylko po co ? Kompresja zmniejszy ilość potrzebnego miejsca na dysku ale zabierze zasoby procesora do dekodowania danych w locie. A Xenon to nie Cell i szkoda tej mocy na dekompresję, zamiast fizyki czy AI. Gdybyś się dobrze przyjrzał Gears of War, jakim kosztem upchnięto grę na jeden krążek, to byś zdębiał (najlepiej to widać na mapach MP). Choćby po to, żeby każdy obiekt miał inną teksturę warto mieć więcej miejsca na płycie. No, chyba że lubimy patrzeć jak w GTA całe miasto składa się z 3 rodzajów budynków....
A wątpię, żeby za jakiś czas napęd HDDVD stał się integralną częścią X360. To raczej się na razie nie kalkuluje. PS3 trochę za wcześnie wyleciało z tym Blu-Ray'em, ale to się jeszcze okaże wkrótce.
Za wcześnie czy nie, na pewno bez BD konsola byłaby szybciej i taniej. Ale wszystko wskazuje na to że jednym ruchem załatwili HD-DVD, a i developerzy nie narzekają jak mają do dyspozycji 50GB miejsca na dane, niekoniecznie FMV.
albz74 ---> Resistance jest takie duże i nie ma tam zbyt wiele sztucznie upchanych danych (po 720 mb na region; same dane leveli zajmują 14GB).
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że same levele musiały zajmować aż tyle. Ale nie mam innego wyjścia, bo choćby w takiego Gears of War nie grałem, a po screenach trudno ocenić, czy ilość miejsca na płytce zadecydowała o ilości tekstur. Jeżeli jest jest tak, jak mówisz, to z bardziej rozbudowanymi produkcjami może być problem. Co prawda, to prawda - szkoda niepotrzebnie wycinać niektóre elementy, skoro konsola jest je w stanie uciągnąć, a przeszkoda jest wręcz śmieszna.
Pytanie najistotniejsze - Gears of War jest na -jedno czy -dwustronnym DVD?
SirGoldi - jak mi nie wierzysz to znajdę linka do wywiadu z szefem Insomniac :)
GoW jest na dwuwarstwowej płytce.
juz sobie ostzre zeby i paznokcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za 1392 zl oplaca sie jak nic!wlasnie niemam zamiar kupic Premium a tu pojawil Elite którego kupuje!
malyb89 - jak wyszedłeś na tą kwotę ?
albz74
malyb89 - jak wyszedłeś na tą kwotę ?
nie kazdy zyje w polsce :P a po przeliczeniu na dzisiejszy kurs to elite kosztuje 1395 zl :P
jak nie żyje w Polsce to co go interesuje cena przeliczona na złotówki ? :D
ej ludzie przecierz cena podana jest w wiadomosci ;-) a kase skads sie zarobi co nie? a wy co macie 360tki nie wnikam czy Core czy Premiumale wazne ze macie i nie wnikam w szczegoly jak zarobiliscie kase na niego(wiekszosc z was ma prace) czy kupiliscie w Sfresrisie czy innym MM czy te| sprowadziliscie zza oceanu.
Sprzedam Ps3 wraz z dyskiem 60gb i kupie ją!
Juz Mam
Proszę pomóżcie chciałbym sobie kupić xboxa elite ale nie wiem jak z tą awaryjnością,proszę odpiszcie.