Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Futurebeat Wystarczą 3 sekundy, by ukraść Twój głos

10.01.2023 11:42
1
mbigos
83
Centurion

Dobrze że mam tak beznadziejny głos, że nikt nie będzie chciał go ukraść :(

10.01.2023 11:42
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
zanonimizowany1359977
9
Senator

Jak ktoś wykorzysta mój głos bez pisemnej zgody to zapłaci mi odszkodowanie za bezprawne wykorzystanie i będzie lux.

Nie mogę się doczekać aż ludzie (tacy zwykli, którzy to finansują na codzień) poczują przesyt ta technologia, internetem i nadmiernym wpieprzaniem się w życia prywatne i tworzeniem wyścigu szczurów i narzucaniu jak masz żyć (inflodzifki) I zaczną to cholerstwo wyłączać, odłączać internet od rzeczy innych niż komputer i telefon i zaczną chodzić na dwór by wyzwolić się z tego hałasu korporacji i zniewalającego IT.

Kiedyś było hasło wyloguj się do życia dla dzieci i młodzieży, niedługo zacznie być dla każdego i ludzie poczują ulgę wychodząc na dwór bez elektroniki łapiąc promienie słońca i słuchając śpiewu ptaków w parku, lesie czy polanie i uznają, że socjalgowna niech się pierd.la.

10.01.2023 11:56
DocHary
2.1
5
DocHary
76
Unclean One

To się nie doczekasz. AI dopiero co weszło "pod strzechy" i ludzie zaczęli eksperymentować. Najciekawsze jeszcze przed nami, a nie ma takiej siły, która jest w stanie powstrzymać ludzi przed rozwijaniem AI i Twoje problemy z korpo ich g... obchodzą.

post wyedytowany przez DocHary 2023-01-10 11:57:47
10.01.2023 11:58
2.2
1
zanonimizowany1370475
15
Pretorianin

Nigdy do czegoś takiego nie dojdzie. Za mocno to wszystko ingeruje w nasze życie (także zawodowe) byśmy mogli sobie wygodnie z tego zrezygnować. Jedyne co może nastąpić to jeszcze bardziej postępujący wskaźnik chorób psychicznych, psychozy i fobii społecznych. Poza tym, większość z nas i tak wolałaby sypnąć groszem na wesołe tabletki od psychiatry (by z czasem i tak się przekonać że są g... warte btw) niż radykalnie coś zmienić, bo tak jest po prostu szybciej, łatwiej i na pozór bezpieczniej.

10.01.2023 12:40
3
odpowiedz
Jerry_D
69
Senator

Ech, co za czasy. Zaraz się okażę, że te wszystkie zabawki do zmieniania głosu dla "paranoików" okażą się narzędziem niezbędnym we współczesnym świecie.

10.01.2023 12:48
AUTO6
4
odpowiedz
AUTO6
94
Generał

Coś czuję, że niedługo pojawią się w mediach informacje o unowocześnionej wersji kradzieży "na wnuczka".

10.01.2023 14:17
BartekTenMagik
5
odpowiedz
1 odpowiedź
BartekTenMagik
77
Opiekun Przestrzeni

Wielu ludzi ma zbyt specyficzny na to głos by to AI ogarnęła nawet z minutą gadaniny. W tym mój ;)

post wyedytowany przez BartekTenMagik 2023-01-10 14:19:05
10.01.2023 15:19
5.1
2
Jerry_D
69
Senator

To taka iluzja umysłu, pozwalająca nam wierzyć, że w jakimś stopniu jesteśmy wyjątkowi, niepodrabialni. A w praktyce dla algorytmu będziesz taki sam jak każdy inny.

Trzy sekundy to oczywiście o wiele za mało, żeby stworzyć podróbkę uwzględniającą coś więcej, niż tylko ogólną barwę głosu. Ale już przy większej próbce możliwości rosną.

Futurebeat Wystarczą 3 sekundy, by ukraść Twój głos