Warner Bros potwierdza - Bane i Catwoman w The Dark Knight Rises
I Don't Believe it !!! Ale bądźmy poważni zna ktoś jakiś komis, odcinek serialu animowanego który przedstawiałby Bane'a jako postać która mógłby istnieć w naszym świecie albo gra główną role przeciwnika Batmana.
[1] Z TAS odcinek 75 "Bane", a z komiksów przede wszystkim story arc "Knightfall", czyli od (bodajże) Batman #491 do #500.
Anne Hathaway ?
nieeeee...tylko nie ona... chyba nikt nie ma bardziej irytującej mordy w Hollywood niż ona
Właśnie bardzo jestem ciekaw jak Bane zostanie przedstawiony w "realistycznej" trylogii Nolana...
Może być cholernie ciekawie
Właśnie bardzo jestem ciekaw jak Bane zostanie przedstawiony w "realistycznej" trylogii Nolana...
No mają duże pole do popisu
Ciekawe, czy w filmie Bane potraktuje Batmana tak jak w komiksie, byłoby to interesujące zakończenie trylogii.
Może Bane będzie produktem eksperymentów Hugo Strange?
Oby nie...
Ja chcę Knightfalla....
O kurde, Bane'a sie za cholere nie spodziewałem. Czyżby faktycznie na koniec trylogii szykował sie Knightfall ? Co do Hathaway nie przeszkadza mi, chociaż chętnie bym ujrzał w kocich szatkach Gemme Arterton, no ale to już takie marzenie :P.
Nie moge sie doczekać lipca 2012!
Tommik85 może mieć racje. Bo pierwsze plotki mówiły, że Nolan oparł fabułę na komiksie Prey. W tym, że komiksie Hugo Strange użył hipnozy na napakowanym policjancie i stworzył z niego super złoczyńcę.
PS Tom Hardy nawet wygląda jak ten glina.
Kherlon: wyjaśnię krótko i bez zagłębiania się w szczegóły, bo lepiej jak poznasz je samemu. Knightfall jest dość dużą historią o tym, jak Batman (odczuwający swego rodzaju "wypalenie zawodowe") stopniowo słabnie, ostatecznie zostaje pokonany w Knightcave przez Bane'a, trafiając na wózek inwalidzki. Od tej pory zastępuje go uczeń Jean-Paul Valley, który w bardzo brutalny sposób rozprawia się z Bane'm i innymi przestępcami. Ze względu na tę brutalność psuje jednak dobre imię Batmana...
Tyle w skrócie, nie będę psuł Ci zabawy :) Więcej info: http://en.wikipedia.org/wiki/Batman:_Knightfall
Bane w filmie Nolana? Już nie mogę się doczekać. Joker, Two Face byli świetnie przedstawieni. Z chęcią zobaczyłbym jeszcze np. Mr Freeze.
tommik85 dzięki za naprowadzenie. Teraz kojarzę to z Batmana:AA, ale poczytam artykuł na Wikipedii bo w grze temat nie został zbyt dogłębnie podjęty. Było tam tylko o tym, że Bane:
spoiler start
złamał Batmana.
spoiler stop
A ja tam nadal liczę że zobaczę Harley Quinn.
Bane - "The Man who Broke the Bat"
Finalowe komiksy to cos pieknego bylo.
Tak, to ma być ostatni film Nolana o Batmanie, ale pewnie za parę lat ktoś inny weźmie na warsztat ten temat, Gacek jest teraz naprawdę popularny. Obstawiam Zacka Snydera (300, Watchmen), który obecnie pod okiem Nolana reżyseruje reboot Supermana.
Hardy jako Bronson to był już właściwie Bane;)
Wybory bardzo trafne, oby tylko Nolan zakończył trylogię godnie - śmiercią gacka.
Ale może tu zabije ;) Liczę na to, skoro Nolan i tak sporo odbiega od komiksu to niech chociaż nie kopiuje wydarzeń.
tommik85 - dokładnie, Zack Snyder już ma podpisany kontrakt na następne 3 batmany :)