Ubisoft Motion Pictures, czyli: o ekranizacjach gier raz jeszcze
W sumie to ekranizacje gier wypadają mimo wszystko o niebo lepiej niż gry na podstawie filmów (może z jednym wyjątkiem ;) po za tym film w kinach = auto promocja gry i na odwrót. Podejrzewam, że w przyszłości będzie coraz więcej taki kooperacji różnych mediów. Już teraz idzie to to zauważyć. Myślę, że to dobrze bo zwiększy się zainteresowanie i hype na gry a to dobrze wróży branży.
Tak, a najlepiej, jeśli te ekranizacje jednak będą trzymały pewien poziom. Nie oczekuję cudów, ale pierwszy Mortal Kombat, Tomb Raider czy właśnie Prince of Persia trzymają solidny poziom. Niekoniecznie arcydzieła, ale dobre filmy.
Europejskie kino rozrywkowe rzadko kiedy prezentuje dobry poziom. Hollywood ma przynajmniej rozmach. Francuzi biorą się za ekranizowanie gier? Będzie jeszcze gorzej niż w przypadku ekranizacji Hollywoodzkich.
z rzadka chodzę do kina bo mam w domu platformę z plusikiem, to PoP'a w kinie zaliczyłem, seans należał do udanego wypadu. Szkoda mi tylko newsa gdzie film podobno na siebie nie zarobił zwłaszcza że zrealizowany przy dużym budżecie. Na filmie było to widać, i jako widz widać było że nie jesteśmy karmieni tandetą i marną próba przeniesienia gry na duże ekrany, pewnie zabrzmi to dziwnie ale czekam na drugą cześć mniej związaną z trylogią a innymi odsłonami
Matekso: Książę zarobił aż 335 mln $, co jest bardzo dobrym wynikiem jak na dopiero startującą serię filmów.
Mam nadzieje że pojawi się w końcu zapowiedziany wraz z premierą SC Chaos Theory film Splinter Cell . Nawet w menu głównym jest jego trailer ...
Pewnie jak się kupi DVD to trzeba będzie ściągnąć z neta zakończenie filmu bo inaczej się nie odpali :D