Twarze GOLa - ludzie po drugiej stronie ekranu
Kwiat naszych programistów od lewej Phil (programista z Chin, właśnie kończy swój 6 miesięczny starz w GOLU).
Phil ma konto na forum? :P
[2] - Pytam dlatego żeby nie było że się tylko błędu czepiam :P
Ma konto na gry-online.pl, czyli ma również konto na forum, ale nie pisze na nim gdyż nie umie pisać w naszym języku.
Fajny art, zawsze to fajnie wiedzieć kogo reckę czytam/filmik oglądam ;)
Cóż akurat redaktorzy tvgry są raczej znani, więc to żadna nowość :P
Właśnie oglądając to 1 zdjęcie zastanawiałem się czy pracują tam jakieś kobiety - bo na 1 rzut oka nie było widać, lecz potem już zauważyłem że tak, i to nawet nie jedna, Kobieta zawsze dobrze robi na atmosferę wśród panów ;)
Cóż dobrze wiedzieć że moociej już jest redaktorem, wcześniej jakoś nie ujawniał się (operatorem kamery bodaj był w przeglądzie?!) teraz jak jest pełnoprawnym redaktorem (zapewne przez definitywne odejście Von zaya) to trzeba zacząć się raczej przyzwyczajać do jego osobistości :P
Miło i jeżeli to nie jest wszystko to z niecierpliwością czekam na więcej ;)
[5]Fett ---> "zdjęcia większości krakowskich pracowników ", "nie są to wszystkie osoby"
A propos, szkoda, że nie ma Von Zaya. Dziwne materiały robił, aż jestem ciekawy dlaczego odszedł. Nie żebym miał coś do Moocieja.
[6]U.V. Impaler ---> zapomniałeś o co najmniej jeszcze jednej osobie pracującej w sklepie oraz adminie naszych serwerów oraz Rafale. Jak również o osobach które pracują zdalnie, osobach które tylko czasami pojawiają się w redakcji serwisu informacyjnego, o nieetatowych pracownikach tvgry.pl, o pozostałych współpracownikach którzy tak naprawdę również w GOLu pracują, o pracownikach naszych spółek córek itd., pozostańmy więc przy:
"zdjęcia większości krakowskich pracowników"
Cóż 9 wypowiedź jest to efekt moim zdaniem kompletnej klapy informacyjnej , i nie poinformowania na stronie głównej w zwykłej wiadomości o tym że Von Zay odszedł i póki co nie wróci.
Jakby tak się stało wszelkie żale były by wylewane w tamtym jednym temacie, tak to jeszcze po tylu miesiącach się pojawiają pytania o niego gdzie tylko się da :/
Von zay odszedł, przeniósł się do konkurencji, z tvgry rozstał się podobno "w dobrej i miłej atmosferze "i tyle - można znaleźć tematy na forum gry-online gdzie o tym piszą , proste...
[11]Hosti ---> firma GRY-OnLine S.A. ma ponad 100 etatowych i nieetatowych pracowników i współpracowników. Von Zay to miły człowiek który przez pewien czas pracował dla serwisu informacyjnego gry-online.pl i przez krótki czas dla tvgry.pl. Cały problem polega właśnie na tym że nie znacie i nie widzicie dziesiątków ludzi którzy dłużej, krócej, epizodycznie, na okresie próbnym, na praktyce pracują dla GRY-OnLine S.A., odchodzą, przychodzą, jadą na wakacje, kontynuują studiowanie, przerywają edukację, zwalniają się z powodów zdrowotnych, wyjeżdżają za granicę na praktyki, wracają ponownie. A Von Zay różni się od nich tym że ma fajną i łatwą do zapamiętania ksywkę, użyczył głosu w swoich programach tvgry.pl i pokazał się na ekranie - został zapamiętany przez czytelników bo łątwiej zapamiętać kogoś kogo się widzi i słyszy.
Von Zay jest profesjonalistą w tym co robi, zapłaciliśmy mu za pracę którą wykonał, ale w chwili obecnej nie mamy dla niego zajęcia. Chyba nie oczekujesz że będzie czekał na zlecenie z GOLa, on ma swoje życie, realizuje się zawodowo. Jak będziemy potrzebowali jego usług i on będzie miał ochotę dla nas cos zrobić zatrudnimy go ponownie. Słowo "odszedł" nie ma tu dla mnie żadnego zastosowania.
Tak jak napisałem mamy ponad 100 pracowników i współpracowników. Nie ma żadnego sensu abyśmy informowali o każdej zmianie statusu współpracownika, szczególnie że nie ma o czym informować. Napisałem to już wielokrotnie, mam nadzieję że Von Zay będzie uczestniczył w przyszłości którymś z naszych projektów, podobnie jak dziesiątki innych ludzi którym płacimy za ich pracę i różnią się od Von Zaya wyłącznie tym że nie występowali w telewizji.
Właśnie po to opublikowałem te zdjęcia aby czytelnicy wiedzieli kto tworzy GOLa, kto jest sercem redakcji. I na tych zdjęciach nie ma Von Zaya, podobnie jak nie ma kilkudziesięciu innych osób.
Przez ostatnie 10 lat pracowało dla nas pewnie z kilkaset osób, w różnym charakterze, różnym wymiarze, czasami był to tylko jeden tekst który zamówiliśmy u tej konkretnej osoby bo jest specjalistą w swojej dziedzinie, czasami współpraca trwała lata. Są ludzie którzy włożyli 100 razy więcej pracy w GOLa niż Von Zay i już dla nas nie pracują. Nie ma w tym nic niezwykłego. Nie jesteśmy amatorskim serwisem gdzie personalne rozgrywki między redaktorami powodują rozpady, łączenia się, problemy. Ludzie przychodzą do pracy i odchodzą gdy nie mają ochoty pracować, lub gdy nie ma dla nich pracy. Jesteśmy pro prostu firmą.
Więc jak sam napisałeś, dlatego go lubiliśmy bo zobaczyliśmy jego twarz. Trzeba się było liczyć z tym, że jak już zobaczymy to będzie nam szkoda, że Von Zay odszedł. "Von Zay różni się od nich tym że ma fajną i łatwą do zapamiętania ksywkę, użyczył głosu w swoich programach tvgry.pl i pokazał się na ekranie" Nie zgadzam się z tym, Von Zay był specyficzny, nie tylko w TVGry, pisał świetne teksty, o czym świadczyła kiedyś sonda na stronie głównej.
A gdzie Von Zay?! Lubiałem go za Doom Starców i za osobistą pomoc w moim temacie...
Nie wiem czy tu to napisać, czy w ogóle można to gdzieś napisać, ale ostatni VZ widziałem często w N+ który co miesiąc jest wydawany w kioskach, był na materiałach na yt. Ale zaskoczeniem jest że pracuje u was ktoś z chin ;)
Soulcatcher---> gdzie eJay???
Hen daleko od miejsca imprezy, jako współpracownik dzielnie wspierający serwis:)
Soul---> mała prosba cyknij zdjęcie eJay przy pracy to wszyscy będa ucieszeni :)
[19]
Nie czaruj :), nie jestem etatowym pracownikiem Gry-OnLine, więc mnie tam z oczywistych względów nie ma. Musisz się zadowolić artykułem Soula, na zdjęciach są najważniejsi ludzie w firmie. Ja tam jestem małym trybikiem:>
"ale w chwili obecnej nie mamy dla niego zajęcia. " - i o tym przydałoby się poinformować. O ile większość pracowników GOL-a to - nie ujmując - po prostu ksywki przy tekście, Von Zay stał się w pewnym sensie osobą medialną, chyba najbardziej rozpoznawalną spośród całej Waszej redakcji. Robił świetne, ciekawe i żartobliwe materiały, ludzie go polubili, tym większe więc zamieszanie wywołuje brak oficjalnej informacji o jego odejściu. Tym bardziej, że miał on swój STAŁY program, o którego zakończeniu również nikt nie raczył wspomnieć. Skoro nie mieliście dla niego zajęcia domyślam się, iż emisja Doomu Starców została definitywnie zakończona, ale ludzie - jeśli jest jakaś stała ramówka, w tak poważnym serwisie nie można jej zmieniać ot tak, bez stosownej notki, czy choćby wzmianki w którymś z materiałów. Rozumiem, to był tylko współpracownik, ale prezentował swoje dzieła w telewizji internetowej, więc siłą rzeczy stał się mocno rozpoznawalny. Nie chodzi tu o łatwą ksywkę, głos, czy to, że się pokazał. On po prostu był naprawdę świetny w tym, co robił. A nawet gdyby nie był, wypadałoby o zakończeniu współpracy z nim poinformować. Podobne przypadki sprawiają, że widz tvgry czuje się zwyczajnie olewany. A kiedy stawiacie na jak największą integrację z odbiorcami, nie możecie sobie na coś takiego pozwolić.
Dobra ^ A taki pyatnoko które dotyczy się całe ekipy z GOL'a. Czy kots z was interesuje się militariami ^^ ?
@piotr432
Nie wiem co ma wspólnego paintball z zainteresowaniem militariami ;)
Wedługi Wiki:
Militaria – wszelkiego rodzaju historyczne i kolekcjonerskie przedmioty związane z wojskiem i w niewielkim zakresie z dziedziną niewojskową (np. broń myśliwska).
No chyba, że masz jakiś zabytkowy marker z XVIII wieku :P
Apeluje o wiecej zdjec Pani Dagmary. ;))
Przyjemny wpis, dobrze sie czytalo. Gratulacje dla Solnicy i Łosia.
A gdzie mój ziomal Misza? :(
Gdzie Fajek?
Przynajmniej Solnica i Łosiu są.
kwiść ---> militaria to nie tylko to co wymnieiłeś ale też survival , ASG itp. (coś się bie nie zrozumieliśmy )
Bardzo fajny artykuł - pierwszy raz zobaczyłem Soula ;) UVI już kiedyś widziałem - w ogóle fajnie zobaczyć osoby, których teksty się regularnie czyta ;)
a tego Phila to skąd żeście wytrzasnęli?
Ale z Was chuderlaczki. A tu pusto trochę na tych talerzach ;)
Ale z Was chuderlaczki. A tu pusto trochę na tych talerzach ;)
Nie wszyscy, a Lord się zajada i Soul też jest nie najchudszy. (bez obrazy)
A gdyby tak Phil założył wątek w ojczystym języku "Pozdrawiam czytelników GOL" to by się to wyświetliło? Gratulacje dla Łosia i Solnicy.
nieźle ;)
Nie wiedziałem że macie programistę z Chin. A VZ brakuje, zawsze się świetnie bawiłem oglądając jego filmiki, duża dawka humoru, to jest to!
Łosiu, to już 10 lat ? Gratuluję ;) i pozdrawiam ekipę :)
Większość kojarzę, czyli rozpoznałbym - nie jest źle. Fajnie tak zobaczyć redakcję, lubię tego typy artykuły. ;) Coś więcej, niż tylko ksywki. :D Nie wiedziałem tylko, jak wygląda Soul. Szczerze powiem - myślałem, że zupełnie inaczej. ;)
Gratulacje dla Łosia i Solnicy. :)
z okazji 10 lecia pracy Łosia i Solnicy
Więc to Łosiu i Solnica założyli Gry-Online, czy był jeszcze ktoś wcześniej?
Miło że pokazaliście swoje twarze, przy okazji zobaczyłem zdjęcia osób o których w ogóle nie miałem pojęcia.
Phil wygląda jak bliźniak Dela ;P
Phil przyjechał do nas za pośrednictwem organizacji studenckiej specjalizującej się w wysyłaniu praktykantów do firm w innych krajach.
Fajny artykuł, fajnie zobaczyć tych co pracują dla GOLa, przynajmniej tych najważniejszych
Lord, Del i Moociej to gwiazdy :D
Ja tam czekam na następny cykl programu "Gotować może każdy n00b, czyli kuchnia a'la Solucatcher" :)
Fajny artykuł. Heh, skad macie chinczyka? Widzę, ze GOL robi się międzynarodowy(przynajmniej jeśli chodzi o kadry).
a co z von zayem?? ostatnio znowu go gdzieś hmm wcięło??
Witajcie! Miło znów zobaczyć starych znajomych, których nie widziało się od paru lat:) Chociaż teraz już każdy z Was to szef, prezes lub naczelny, ale wizualnych zmian jakoś nie zauważyłem. Łosiu nadal źle ogolony, Solnica przytyć nie zdołał a DeSade jak zwykle melancholijną ma twarz:)
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i liczę, że na huczne obchody 10-lecia GOL-a o starych znajomych, którzy jeszcze pamiętają jak nasz ulubiony serwis stawiał pierwsze, niepewne kroki, nie zapomnicie:)
Tak trzymać Panie i Panowie!
[51]Void ---> witaj :), jak masz ochotę na swoje konto na gameplay.pl żeby coś napisać od zasu do czasu to napisz do mnie.
Soul---> Dzięki za zaproszenie :) a ponieważ zardzewiała nieco już klawiatura znów mnie mocno swędzi w palce, więc postaram się już konkretnie odezwać w ciągu kilku dni. Pozdrawiam