Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Top 10 oczekiwanych przeze mnie filmów 2014 roku

02.01.2014 22:53
DM
1
DM
223
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

Już drugie zestawienie i znowu głównie filmy z komiksów, z potworkami, masą efektów specjalnych... nikt już nie oczekuje tych naprawdę dobrych filmów, jak "Secret life of Walter Mitty", czy aż tak jest o nich cicho marketingowo i się dopiero okaże jak będą w kinie... ? :)

02.01.2014 23:31
Cayack
😊
2
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Trochę to jest kwestia specyfiki serwisu. Gracz to często osoba która lubi komiksowe historie i filmy na nich oparte. Ale spokojnie, fsm szykuje listę którą będziesz wniebowzięty :)

I jeszcze jeśli chodzi konkretnie o mnie, to straszny ze mnie "sequelowiec" - lubię to co już poznane i sprawdzone, gdzie wiem czego się spodziewać. Zauważ, że obecne na liście Zniewolony czy American Hustle już miały światową premierę i wiadomo o nich stosunkowo dużo. Z dużą dozą prawdopodobieństwa mogę powiedzieć, że warte będą wizyty w kinie. Ja akurat nie oczekuję bardzo mocno filmów o których na kilka miesięcy przed premierą niewiele można powiedzieć. Za to gdy bliżej premiery sytuacja się zmienia i wiadomo więcej, bardzo chętnie je oglądam. Z filmami komiksowymi nie ma takiego problemu i z dużym wyprzedzeniem mogę się określić, czy na coś czekam, czy nie. Zresztą to zdanie, które powtarzam co roku, rzuca chyba jakieś światło na całą sprawę :)

03.01.2014 01:04
Joorg
3
odpowiedz
Joorg
21
Chorąży

Jako autor poprzedniej listy, muszę zgodzić się z Cayackiem.
Mój wpis był o filmach, na które czeka najwięcej ludzi. Oczywiście sam też uwielbiam ambitne produkcje, jak np. dzisiaj obejrzaną "Wielką Piękność", ale tego typu obrazy wolę zobaczyć w domowym zaciszu. Na wielkim ekranie po prostu uwielbiam oglądać "efekciarskie" filmy i zazwyczaj udaję się na nie w gronie przyjaciół.

03.01.2014 10:55
sekret_mnicha
4
odpowiedz
sekret_mnicha
263
fsm

GRYOnline.plTeam

Ja zamierzam - w opozycji do Waszych wpisów oraz FILMaga na GOLu - zrobić niedługo wpisz oczekiwaniami filmowymi, ale totalnie bez efekciarskich blockbusterów :)

03.01.2014 11:56
Cayack
5
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

fsm --> Ja wypracowałem sobie schemat, którym dalej podążam - tu mogą się pojawić filmy ze wszystkich gatunków, bez sztywnego podziału. Ale Twoją listę bardzo chętnie przeczytam, bo od poważniejszych/skromniejszych filmów zdecydowanie nie stronię. A potem razem z tą Joorga podlinkuję u siebie.

Obiecana szersza lista w kolejności alfabetycznej:

Captain America: The Winter Soldier
Co jest grane, Davis?
nowy Głupi i głupszy (znów z Carreyem i Danielsem)
Guardians of the Galaxy
Inherent Vice
Jack Strong
Kamienie na szaniec
Niesamowity Spider-Man 2
Nimfomanka
Teenage Mutant Ninja Turtles
The Grand Budapest Hotel
The Monuments Man
Transcendence
Wilk z Wall Street

Do tego dochodzą jeszcze takie filmy jak RoboCop, Transformers, czy Noe po których nie spodziewam się niczego dobrego, ale zamierzam sprawdzić, czy bardzo się pomyliłem. Jeśli zapomniałem o czymś istotnym, to dopiszę później.

Gdyby w tym roku zgodnie z planem miała pojawić się "Dziewczyna, która igrała z ogniem", to byłaby na podium.

gameplay.pl Top 10 oczekiwanych przeze mnie filmów 2014 roku