Tęsknota za holenderską armadą
No akurat w FIFIe to Holandi długo, długo, długo nie było z tego co się orientuje. Nawet w Euro 2008 ich nie było
Heh, pamietam ten sklad jak dzisiaj, jak szalony Davids w srodku pola w tych swoich charakterystycznych okularach manewruje z pilka i macha rekami jak wiatrak, to byli wojownicy. :D
vlodek2532 - w 95 i 97 na pewno byli, w 98 tez tak mi sie wydaje (ale tutaj nie dam sobie glowy uciac), a jak dalej nie wiem bo nie gralem w zadna inna fife. :P
EDIT 2: wydalo mi sie to dziwne zeby nie bylo Holandii i specjalnie dla ciebie sprawdzilem ta 2008. Byla tam Holandia, a nawet liga holenderska. http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_08
Jak patrzę na to zdjęcie kadry Holandii to moim zdaniem miała lepszych piłkarzy. Ale i tak niestety za kilka lat ludzie będą wspominać tą Holandię, która przywiozła srebro z RPA, a nie tą ze zdjęcia.
Tak naprawdę Holandia, którą powinno się znać, to ta za czasów gdy za piłką gonili van Basten, Gullit i Rijkaard :)
yakuz - owszem Holandia była ale nazwisko, logo federacji czy wzór koszulki mieli zmyślony. Holandii w grach EA długo nie było na licencji. Sprawa podobna trochę do Sampdorii - mieliśmy drużynę S. Genua
Goozys[DEA] - też prawda :) Miło znaleźć tutaj fanów piłki, którzy takie nazwiska lepiej kojarzą. Większość jednak pewnie bardziej kojarzy Seedorfa i Davidsa niż Koemana ;) Ja zresztą też, bo "bardziej świadomym" kibicem byłem gry oni już grali.