Ten pendrive SanDisk jest tak szybki, jak dysk SSD
Tylko USB C. Unia Europejska wydal bodajze dyrektywe ze wszystko ma byc na usb C.
Wiesz że dzwoni, ale nie masz pojęcia gdzie i z jakiej okazji. Dyrektywa na którą się powołujesz tyczy się złącza zasilania, nie transferu danych.
Które USB na obudowie czy w laptopie budżetowym 3.0 takie prędkości obsłuży?
Jak widzę 150MB/s przy kopiowaniu archiwum na zewnętrzny dysk twardy to cieszę się, bo standard to połowa tego, a dysk marki Verbatim po zapełnieniu 80% zwolnił mi do 30MB/s
Dziwi mnie, że już 14 lat siedzimy na standardzie USB 3 zamiast dawno temu USB 4 już wprowadzić.
USB typu C jest wygodne, ale to chyba także starszy standard niż 4.
Nie mniej typ C mam tylko w nowym laptopie, stacjonarka z 2019 nie ma
USB 3.0 = USB 3.1 = USB 3.2gen1 niezaleznie od typu zlacza (typ A czy typ C) obsluguje do 5Gbps czyli w teorii do ~650MB/s.
USB 3.1 = USB 3.1gen2 = USB 3.2gen2 to z kolei do 10Gbps a rowniez wystepuje w wariantach typu A oraz C.
wiekszosc plyt glownych i obudow w ostatnich latach ma wlasnie takie porty. nie wiem jak laptopy bo sie nie interesuje
USB 3.2 gen2x2 (tylko typ C) to juz 20Gbps a na ta chwile o USB4 mowi sie, ze bedzie pomiedzy 10 a 40Gbps
Dzięki, człowiek zupełnie zapomniał.
W takim razie nie dziwię się, że nie spiesza się z USB 4 skoro urządzenia nie potrafią dobrze trójki wykorzystać.