RTX 3090 szybszy o 15% od RTX 3080; ograniczona dostępność na premierę
Ja i tak czekam na 3080 super albo Ti, tą co ma mieć 20gb pamięci. Może się ogarną z tymi problemami. Powinny być jakieś fajne niereferenty.
Jak kupowałem 2070s to też coś takiego czytałem ale chyba mnie ominęły te większe problemy. Czasami przy sterowniku czy po aktualizacji grę jakąś wywalało. Ale to się dało szybko naprawić.
Pewnie jeżeli wgl będzie taki model to będzie pewnie droższy od bazowego 3090.
Zresztą szczerze wątpie w modele Ti i Super w tej generacji, 3090 to nowy model w gamie który zapewne jest takim odpowiednikiem 3080TI.
Jak bazowe 3080 jest wyżyłowane do granic możliwości i pożera 350W mocy to TI by się paliło i żarło 400 albo 450W a takich wartości to nawet na obecnych Titanach się nie da osiągnąć.
Ogólnie premiera serii 3000 to jest kpina... Dziwne, że taka wielka korporacja jak NV nie potrafi sobie poradzić z zaspokojeniem rynku XD Rzucają po kilka sztuk referentów w tym ich śmiesznym sklepie i się cieszą..... Kumplowi udało się kupić wersje FE na premierę także miał ogromnego farta XD
Ja myślę, że to po prostu zwykły marketing. Robisz pożądany produkt i wywołujesz wrażenie braku dostępności na rynku. Fabryki gotowe, ludzie szukają, a produktu nigdzie nie ma. Konsument nawet jeżeli jest nie do końca zdecydowany to zaczyna się zastanawiać, że takie to dobre i chyba to chce. Potem zwalniasz tamę i puszczasz falę zalewając rynek wspaniałym i oczekiwanym produktem.
p_vote -> pewno tak jest i do tego mają cenę wywindowaną i nie ma że to oni drogo sobie liczą
Ano właśnie cena staje się mniej istotna, kiedy produktu nie ma na półkach.
W 8k ok 50% :)