Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Paul, Simon i Nick to naprawdę zgrane trio

21.06.2011 01:19
Scott P.
👍
1
Scott P.
137
Generał

Na początek dzięki za przypomnienie o tym filmie całkiem o nim zapomniałem. Film nie jest komedią najwyższych lotów, ale oglądało mi się go całkiem przyjemnie aż do momentu pojawienia się ultrakatolickiego cyklopa, który najpierw zarzucił nas światopoglądowymi pierdołami a potem rzuca nieudolnie mięsem. Do minusów filmu muszę dołożyć: wątki które nie prowadzą do niczego i zbędne postacie (dwóch redneak-ów, dwóch agentów, pani bez psa, ojciec z biblią), źle zmontowane cytaty. Paul dostaje ode mnie 4,5 byłoby 5,5 gdyby nie tekst z Aliens i cyklop.
PS kto oglądał trailer i nie jest głuchy ten wie kto jest tym tajemniczym złym.

21.06.2011 01:25
Coy2K
2
odpowiedz
Coy2K
112
Veteran

mnie nie rozbawił, choć starałem się dać mu szanse. Może gdyby

spoiler start

Sigourney

spoiler stop

była nieco dłużej na ekranie to też byłoby inaczej.

21.06.2011 12:06
sekret_mnicha
3
odpowiedz
sekret_mnicha
263
fsm

GRYOnline.plTeam

No cóż. Jednych śmieszy to, innych tamto. Dla mnie pozytyw, bo naczytałem się, że Paul nie dorasta do pięt Shaunowi i Hot Fuzz. Tymczasem wg. mnie dorasta zdecydowanie.

Scott > Trailer oglądałem, ale już głosu nie rozpoznałem (ale też nie starałem się) i było to na tyle dawno, że pozytywne zaskoczenie na końcu było. Stąd "górka" na wykresie :)

26.06.2011 18:57
eJay
4
odpowiedz
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

Mimo wszystko rozczarowanie. Na 10 żartów ze 3 się udały. To generalnie taki geek-movie sklecony ze wszystkich możliwych kultowych scen i cytatów z klasyki. Czego tu nie ma - ET, Aliens, Bliskie Spotkania, Star Trek i tuzin innych, mniejszych nawiązań. Nie rechotałem, nie szczałem w gacie ze śmiechu, ale odbieram Paula pozytywnie, choć zadatki miał na coś extra. Ważne, że Rogen nie irytował;) Plus za babkę z jednym okiem.

6/10

gameplay.pl Paul, Simon i Nick to naprawdę zgrane trio