Nvidia udostępniła nowe sterowniki
Battlefield: Bad Company 2 i ME2 ? fajne, ze wyszly sterowniki przed grami, ale narazie to chyba redaktorzy gazet i beta testerzy moga je sprawdzic.
jestem bardzo ciekaw czy nvidia zrobiła coś z katą 9650GT w lapkach bo znaleźć dobre w miarę nowsze działające sterowniki do tej karty graniczy z cudem olali ją kompletnie
Saves35 o czym Ty mówisz? Pobierasz sterownik GeForce 9 Series. Bez najmniejszego problemu.
Wszystko fajnie, ale Nvidia dalej olewa działanie klonowania TV - Monitor, złe skalowanie na TV :/
Tutaj kłania się potęga konsol np. prawie 5 letni xbox 360 i 4 letnie PS3 jadące na bez przerwy na tym samym hardware'dzie od tylu lat i patrzcie jak to wszystko śmiga !
pertio_95- ano smiga, obecnie kazda multiplatformowa gra najlepiej wyglada na pc`cie:)
[4]
TobiAlex
niestety jest problem i to duży już się tyle naszukałem i ta karta jest okaleczona po instalacji najnowszego sterownika wszystko zaczyna się sypać gdy chwile posiedzimy w systemie ekran zaczyna mrugać i zawias co kończy się samoczynnym resetem problem nie dotyczy tylko mnie dotyczy z 98% użytkowników posiadających ta kartę w lapku, jedynym rozwiązaniem jest aktualizacja biosa i zmienienie napięcia karty z 8.9 v do 9.0 v jakoś tak to było nie wgłębiam się bo się kompletnie na tym nie znam i nie bawię się w takie rzeczy dam znać czy problem dalej występuje po instalacji sterownika podanego w newsie
Pobrałem i niekompatybilne ze sprzętem nice ;] a wydawało mi się że o moje oczy obił się piękny napis:
"i są kompatybilne z kartami GeForce z serii 6,7,8,9,100 oraz układami graficznymi dla komputerów przenośnych." ehhhh brak mi słów oO
Slow Motion może byś mnie jakoś nakierował bo kompletnie nie wiem gdzie znaleźć tam ten plik inf. za pomoc dziękuję
Niech ktoś to zainstaluje i powie czy inne gry się na tym nie sypią bo już miałem takie przypadki że przez najnowsze stery inne gry mi się sypały...
Saves35 - Nie mam teraz za dużo czasu, ale procedura jest prosta.
http://forums.laptopvideo2go.com/topic/14640-how-to-use-the-modded-inf/
Wybierz sterownik jaki Cię interesuje stąd:
http://forums.laptopvideo2go.com/forum/159-19x-series-geforce-driver-releases/
Ściągasz ten sterownik (Download Driver) i ściągasz zmodyfikowany plik INF (INF Modified). Rozpakowujesz sterownik, podmieniasz oryginalny plik inf z tym który właśnie ściągnąłeś. Instalujesz. Działa. Problem z niekompatybilnymi driverami od nvidii jest stary jak świat i właśnie tak się go rozwiązuje.
podobno po zainstalowaniu tych sterów nie da się zmienić taktowania GPU pamięci i znikają shadery...
Dokładnie, wszystkie opcje OC zablokowane w tej wersji sterowników, jedynie prędkość wentylatora można regulować. Niezła wpadka, jak na oficjalne sterowniki z WHQL.
tak jak myślałem nad tą kartą krąży jakieś fatum już podczas instalacji się wszystko zawaliło no i skończyło się standardowo czyli jak zawsze ;( >>>>
Nie no jak poprawia wydajność City Bus Symulator, to jakby tu tego nie ściągnąć, co nie?
Zainstalowałem nowe sterownik w moim GeForce 8800GT (Windows 7 32-bit) i nie widzę różnicy. Dodatkowo dziwi mnie notka o usprawnieniu osiągów w grach, które jeszcze w ogóle nie miały premiery na PC :D
Osobom, które zakwalifikują się do następnego etapu prześlemy formularz do wypełniena. Pozdrawiam Violet-Art
Więcej informacji:
www.violet-art.pl
choć na pewno cieszą zmiany/aktualizacje w PhysX dla starszych kart graficznych :D
Ja poproszę o relacje jakiegoś pirata lub kogoś z redakcji który już ma Mass Effect 2 i czy te stery faktycznie poprawiają wydajność bo jeżeli tak to instaluje...
Ja na razie jestem zadowolony z wydajności swojej karty więc raczej nie ściągnę bo mi się znowu coś sp****li jak to zwykle bywa.