Nowe sterowniki od ATI (Catalyst 10.12)
Gdzie w sterownikach ATI ustawia sie aby gra byla na fs lub nie jesli wybierzemy nizsza rozdzielczosc niz nasza maxymalna ekranu?
CCC -> Pulpity i Ekrany->klikasz prawym na malej ikonce swojego monitora i wybierasz Konfiguruj ->Skalowanie ekranu i masz 3 opcje do wyboru
@ Koktajl Mrozacy Mozg -> proponowalbym po zmianie rozdzielczosci w grze wcisnac ALT + ENTER, jakby cos nie dzialalo to pamietaj, ze sa 2 przyciski ALT :-P
i jak zwykle ati nie zrobiło sterowników już kolejnych pod 1950xtx żenada
Faktycznie żenada nie wspierać karty, która jest 5 generacji wstecz, wstyd i hańba.
@misiek891: kto jeszcze z tego złomu korzysta i do czego? Po co wspierać coś, co jest zabytkiem.
... a poza tym już nie zrobi takich, ponieważ o ile dobrze mi wiadomo nie wspiera kart starszych niż 4xxx.
@ aope --> przez ten zastój w grach, to na takim 1950xt to mozna sobie spokojnie pograc w obecne gry (no nie mowie tu o rozdzielczosci 1900x1000 i crysis na very high), wystarczy w miare dobry procek. Wiem bo kumpel ma 1950 i to tylko "pro". Kupowanie nowej karty graficznej mija sie z celem teraz, chyba, ze bardzo chcesz odpalic nowego 3d marka lub do grania po sieci bo jak masz te 60kl./sek. to masz latwiej.
Co mnie drażni w CCC to fakt, że gdy masz crossfire to druga karta nie reaguje na konfigurację prędkości wiatraka w trybie 2d(pulpit, firefox). Druga karta wyje wówczas głośniej niż suszarka mojej żony :(
Znalazłem na to sposób, ale ATI/AMD powinno to jakoś rozwiązać, by można było się z tym uporać z poziomu CCC
Mam takie pytanko. Zainstalowałem najnowsze sterowniki AMD (już nie ATI :P) i przy starcie systemu uruchamia się pełno procesów (widać je na obrazku - zaznaczone na niebiesko i wszestkie w dół) - może ktoś powiedzieć za co one odpowiadają i które z nich mogę wyłączyć?
Jak wolicie grać w 1024x768 w max 30fps na "zabytku" to grajcie dalej... :P Ja wracam do gry w JC2 w FullHD na med-high z AAx2 i AFx8 na HD4850 512MB :D
BTW podoba mi się ten nowy wygląd CCC. ;)
aope - tylko nie złom tylko nie złom bo jeszcze COD black OPS śmiga spokojnie na medium i 1280x1024 gdyby gry były robione na PC a nie na crapy konsole gry do tej pory by miały świetną optymalizacje dziwne też że starcraft 2 na high i 1280x1024 też sobie dobrze śmiga więc złom to raczej nie jest a poza tym dostałem ją 2 lata temu i na razie nie mam zamiaru jej wymieniać.
2 - widze ta opcje lecz mam nie aktywna, zaznaczone jest Pelny Ekran ale w gry jesli sa nizsze to pojawiaja sie w okienku.