Nowa wersja Xboksa 360 w sprzedaży
Co to znaczy "Microsoft nie przyjął jeszcze oficjalnego stanowiska w sprawie konsol z grupy Jasper"? Nie zajal, a nie nie przyjal!
Od razu mówię że nie jestem pewien i pewnie się mylę, ale czy Falcony nie maja zasilacza 175W? A nie jak w newsie 203W?
@Remekra: zgadza sie. Xenon [1G] 203W, Falcon [2G] 175W, Jasper [3G] 150W.
A na Kotaku byl news o czekajacych nas jeszcze trzech generacjach mobo x360.
eee od dawna było o tym że będzie nowa płyta głowna w xboxie miały być właśnie pod koniec 2008 :)
Ciekawe czy coś nowego to wniesie na rynek Xboxa... zobaczymy.
eeh, to co mam starego sprzedać ? :D
no chyba że GOL zamierza mi dać następnego :D nie obrażę się
Shay---------------> mi możesz oddać jak nie chcesz, ale bez Ninja gaidena :P
@Drau
"A na Kotaku byl news o czekajacych nas jeszcze trzech generacjach mobo x360."
Wazna to bedzie Valhalla jesli sie wogole pojawi, reszta to kosmetyka.
Zobaczymy. Valhalla zadebiutuje dopiero na koniec generacji w zasadzie, wiec nie wiem czy bedzie sens wtedy cokolwiek zmieniac, jesli idzie o hardware :)
Wszystko zalezy od dalszego supportu konsoli przez developerow.
Ale gry z X360 będą działać poprawnie na tym nowym Xboxie?
@Drau
Wydaje sie ze z develeperami powinno byc o niebo lepiej niz za czasow pierwszego xboxa, ktory ms wypuscil zeby zbadac rynek.
@kubomił
beda dzialac, kolejne wersje to po prostu usprawnienia hardwaru, gry nie maja nic do tego, pierwszy xbox mial chyba z szesc wersji podobnie bylo z ps2...
Super , teraz jak już przerobią procesor graficzny na 65nm to już w ogóle nie będzie awarii .
Bo jak wiadomo w wersji FALCON Procek graficzny jest 90 nm +dodatkowy radiator niestety a CPU jest w 65nm .Ekstra to powinno przyhamować psucie się Xboxów do paru procent które już się nie psują za bardzo.
Zgadzam się PS2 miała mnóstwo modeli , niektóre niczym prawie sięnie różniły tylko można było poznać po numerze modelu na spodzie.
Drodzy koledzy, jako że do końca grudnia mam zamiar kupić xPudło, a nie za bardzo się orientuję w historii wersji technicznych tej konsoli i nie chce mi się tego szukać w necie, mógłby mi ktoś z grubsza podać przybliżone premiery nadchodzących wersji?
Z góry dzięki!
Ja mam już ponad 1 rok Xboxa 360 pierwszej generacji, póki co zero awarii i żadnej zwiechy :]. No ale dwa wentyle 12cm na procek i grafe robią swoje :D (konsola bez obudowy)
ciekawe co na to microsoft
no właśnie RENMEi a bez wentyli nie wiadomo co by było.
Silvestris - co ty mówisz przecież sam FALCON już dużo wniósł .
super.
A mi wlasnie szlag konsole trafil. Kurde przed swietami. Ale gwarancja do konca roku. Ufff. TAk czy siak jak ją naprawie to opyle za pare zlotych i kupie wer. jasper, jezeli faktycznie okaze sie mniej awaryjna.
Jeżeli dobrze przeczytałem to na razie nie wiadomo kiedy Jasper wyjdzie w ver. Premium i elite??
Bo w tym tygodniu co teraz będzie będę sobie kupywał xbox'a w wersji Premium i nie wiem czy czekać czy co?
Quba17 chcesz to czekaj, baw się w szukanie dat produkcji i innych oznaczeń. Później się okaże, że nowe mobo ma jakiś feler i będziesz znowu szukał starszych wersji. Idź kup Premium z 60GB dyskiem i ciesz się zabawką przez święta. Nie myśl o tym co masz w środku, a gwarancję i tak masz do końca generacji.
b4r4n - bardzo dziękuje za podpowiedź, kupię sobie xbox'a w tym tygodniu;]