Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Futurebeat Niedopracowanie gier zwalimy na AI. Boty zastąpią testerów

29.03.2023 18:08
1
1
Renivel
18
Legionista

może w końcu skończą się chociaż w połowie albo jakimś stopniu wypuszczaniu gier pod beta testy xD

29.03.2023 18:21
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Moooras
129
Generał

AI robiące robotę za grafików, modelki i testerów to dla mnie na razie tylko ciekawostka. Rewolucja to się zacznie jak AI zacznie się brać za rolnictwo.

30.03.2023 02:14
2.1
radek1982
31
Generał

rewolucja to zacznie jak ai weźmie się za dowodzeniem wojskiem oraz dostanie dostęp kodów atomwych a wtedy wszystkie gry i filmy z buntem ai satną faktem tylko że wtedy nie będzie komu tego oceniać jak wyszło.

30.03.2023 07:34
2.2
radas_b
74
Senator

Moooras
AI robiące robotę za grafików, modelki i testerów to dla mnie na razie tylko ciekawostka. Rewolucja to się zacznie jak AI zacznie się brać za rolnictwo.

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/sztuczna-inteligencja-w-pielniku-stekeete,113584.html
Ten jest mechaniczny ale widziałem też jakiś filmik na YT gdzie po rozpoznaniu chwasta pielnik robi piu pju z laserka i przypala niepożądane roślinki na tyle że nie są w stanie fotosyntezować i obumierają. Niestety nie mogę znaleźć teraz tego wideo.

post wyedytowany przez radas_b 2023-03-30 07:39:20
29.03.2023 18:30
SpookyYuuki
3
1
odpowiedz
SpookyYuuki
65
Generał

Producent daje mało czasu na wydanie gry. Deweloper się męczy aby zdążyć z terminami przez co gra jest niedopracowana i to wina AI że testuje grę i jest niedorobiona? Zrzućmy winę na wszystko/wszystkich byle nie na panów co wykładają forsę.

29.03.2023 21:52
WolfDale
😎
4
odpowiedz
1 odpowiedź
WolfDale
84
~sv_cheats 1

No to teraz foliowa czapeczka na głowę i jedziemy. Rozwijają to AI i jak powyżej Kolega zauważył temat rolnictwa. niedługo większość tematów ogarną za pomocą AI i będzie można legalnie zacząć plan depopulacji.

30.03.2023 07:57
marcing805
4.1
marcing805
196
PC MASTER RACE

To teraz sobie sprawdź, gdzie tak naprawdę tych ludzi przybywa. W Polsce już od lat się krzyczy, że dzieci nie rodzi się za dużo, nawet pomimo wsparcia w postaci programu 500+. Owszem, bardzo dużo osób przyjeżdża do nas ze wschodu i tu pracują i zakładają rodziny ale czy robią to i rdzenni Polacy? Warto sobie samemu zrobić reaserch i sprawdzić, jak to jest z tą stale rosnąca liczbą ludzi na ziemi.

30.03.2023 02:33
5
odpowiedz
boy3
117
Senator

Jest tyle filmów jak Sztuczna inteligencja się buntuje, a ci jajogłowi dalej ją rozwijają ech

30.03.2023 02:33
6
odpowiedz
pawel1812
67
Generał

Od kiedy Google zajmuje się Tworzeniem gier? Śmierdzi mi to trollingiem patentowym i blokowaniem sobie udziałów w zyskach za używaniu AI w każdej dziedzinie przez wielkie korporacje...
Wydaje mi się, że AI nie zwojuje tak wiele, jak się wielu wydaje... Nadal trzeba będzie go oddelegowac do wykonania konkretnego zadania. Bo AI może np. sprawdzić, czy gracz chodząc po mapie, nie wypadnie poza mapę... Tylko równie dobrze, może zrobić to zwykł skrypt, bez AI... Testowanie gier, to dość rozległa dziedzina. Każda praktycznie gra jest inna. No chyba, że będą testować czy w grach klonach na androida dobrze sie reklamy google wyświetlają... To wtedy ma to sens...

30.03.2023 07:50
marcing805
7
odpowiedz
marcing805
196
PC MASTER RACE

Świetna sprawa. Nagle się okaże, że ChatAI lepiej zoptymalizuje grę niż 100-osobowy zespół doświadczonych pracowników. A być może i bariery technologiczne też przestaną być barierami i gierki będą śmigać i na słabszych sprzętach.

30.03.2023 12:02
8
odpowiedz
Aghertzal
15
Legionista

Niedopracowanie gier można zwalić na AI tylko wtedy, gdy zastąpimy nim studio TWORZĄCE grę, a nie testerów! Tester niczego nie tworzy. Tworzą graficy, programiści, projektanci gier, itd...

Futurebeat Niedopracowanie gier zwalimy na AI. Boty zastąpią testerów