Masz internet z Vectry? Będziesz płacić więcej
Jak mozna wypowiedzieć umowe po tych podwyżkach, to spoko, moga sobie nawet do tysiaca złotych na miecha podnosic.
Z drugiej strony, jak dla kogoś Vectra jest JEDYNĄ opcją na światłowód to słabo.
Dokładnie. W sumie to zawsze, ale to zawsze nie mieć wyboru dostawców internetu, bo jest tylko jeden, to jest kiepściutko. Zawsze będzie podwyżka z tytułu monopolu. Pamiętam czasy jak mieszkając u rodziców, płacili zdecydowanie więcej za internet niż w miejscach z większą ilością dostawców internetu. O ironio, jak pewien dostawca wprowadził światłowód, to ich światło było tańsze od miedzianego innego dostawcy...
Zawsze lepiej jest mieć wybór, bo mamy przynajmniej uczciwsze i nie zawyżone ceny.
Śmieszne bo ja przedłużając umowę rok temu jak i 3 lata temu nie miałem podwyżki u swojego dostawcy.
Ja tam zadowolony jestem z internetu z multimedia. Nie szukałbym alternatyw nawet płacąc te 5 czy 10 zł więcej. Można trafić na większych dziadów.
Nie wiem skąd te wiadomości macie. Ale mam Vectrę, i dostałem nową ofertę na parę lat. 3 złote wiecej płacę, ale z internetu 300mb/s mam 600. Więc się opłaca. W Styczniu też nie dostałem żadnej podwyżki. Także nie wiem kto ma te podwyżki;D
Jeżeli chodzi o Multimedie to zawsze tak robili. Teraz to po prostu kolejna okazja do podwyższenia cen.
Vectra to najgorszy dostawca tego typu usług z jakim miałem do czynienia, ciagle problemy z internetem, nie idzie dogadać się z obsługa klienta, nie zliczę ile reklamacji zgłaszałem po których byłem zbywany, internet 600mb a wieczorami po 20/30 na speedtescie, podwyżka inflacyjna z 99 na 117 mniej więcej, brak slow do nich, jak teraz ma być następna to już w ogóle ręce opadają, byle jaka osiedlowka zna się na temacie lepiej niż ci partacze
"Tak zwana „klauzula inflacyjna” została już wykorzystana przez spółkę w styczniu." - Tak zgadza się wtedy pogoniłem tych złodziei
Ciekawe jak to będzie wyglądać u mnie. 4 miesiące temu podpisałem nowa umowę (miałem na czas nieokreślony już). W trakcie tamtej umowy zgodziłem się świadomie na podwyżkę 15 zł(dostałem info o planowanej podwyżce) . Tym razem umowę mam na dwa lata. Jeśli w trakcie tej umowy podniosą mi stawkę to wypowiadam umowę o przenoszę się do innej sieci
Nie tylko dotyczy internetu, pozostałe usługi tak samo.
Podwyżka nie bedzie dotyczyć wszystkich.
Waloryzacja cen nastąpi od września 2023 r. i będzie dotyczyć niewielkiej części naszych klientów, którzy dotychczas nie byli objęci waloryzacją, a zmieniali lub podpisywali nowe umowy i których umowy uwzględniają stosowne zapisy.
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/podwyzka-vectra-jak-zrezygnowac-kanaly-gwarantowane
A to już mega ciekawe. Bo byłem objęty waloryzacją przy poprzedniej umowie i dosięgło mnie na początku roku. Teraz mam nową umowę na zupełnie innych warunkach, mocniejszy net, i Netflix połączono mi z VECTRA(wyszło taniej już płacąc osobno). Zobaczymy. Póki co informacji o planowanej na mailu nie mam.
Sprawdzcie sobie na portalu klienta w zakladce moje uslugi. Myszka na "i" przy danej usludze i widac ze od 1 wrzesnia cena ma wzrosnąć łącznie o jakies ~15 zl za wszystkie usługi. Tragedia... 3,5 miesiaca temu podpisalem aneks z nimi na przyspieszenie neta i wymiane routera, oczywiscie placac wiecej do rachunku. Dobrze ze dalej na czas nieokreslony. Grubo sie zastanawiam czy nie zerwac z nimi umowy...
kto normalny kupuje w tej firmie usługi - co chwila podwyżki i problemy techniczne.