Lovecraftowskie RPG Cyclopean skasowane
Dosyć trudna tematyka, mało na czasie, pewnie nie udało się zainteresować tematem żadnego większego wydawcy.
Szkoda projektu jak cholera. szkoda też, że całkiem zajawkowy świat Mitów Cthulhu nie znajduje zbytniego uznania u producentów.
Że o wręcz kozackim Delta Green nie wspomnę i aż dziwię się, że nikt jeszcze nie odkrył potencjału stojącego za dziełem chłopaków z Pagan Publishing, który w dobie sporego zainteresowania klimatami spiskowymi, można by było sprzedać pewnie licznym rzeszom graczy.
szkoda , zawsze lubilem klimaty Lovecrafta.Choc mało kto potrafił go nasladowac.
Teraz liczy sie kasa od masowego gracza i nawet Bethesda sie złamała i z Daggerfalla i Morrowinda "spadła" na Obliviona który moze i jest ciekawy ale ciągle mam takie dziwne wrazenie ze przerobiony jest pod dzieci.
@meryphillia
Studio FlyingLabs (ci od Pirates of Burning Sea) zakładane było przez Tynesa i w pewnym momencie tworzyło inspirowaną X-COMem komputerową adaptację Delta Green. Masz rację, to genialny materiał na grę, więc skasowanie tego projektu do dzisiaj jest dla mnie jednym z najgorszych w historii, zaraz obok Fallouta 3 oraz Harpoona 4.
Dobrze, że przynajmniej Pagan obudziło się w letargu. Zamówiony dodatek Targets of Opportunity właśnie jedzie pocztą do mojego domu i napewno spisze wrażenia z niego na gameplay.
Adrian Werner >>> Propsy za to, że jednak jest ktoś jeszcze w tym kraju, kto nie zapomniał o CoC. ;)
Szkoda, że w raz ze zgonem MiMa, posypał się cały światek cuthulystyczny. Miłosz marnuje się tylko w króciutkich felietonach w Neo Plus, a mogłoby być tak wspaniale, bo w końcu edycja DC PL była już zapinana na chyba ostatni guziczek. :(
No, a gra nawet i na silniku X-Coma pewnie dała by radę. ;]