Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Lovecraftowskie RPG Cyclopean skasowane

21.09.2010 21:53
Soulcatcher
1
Soulcatcher
280
ESO

Dosyć trudna tematyka, mało na czasie, pewnie nie udało się zainteresować tematem żadnego większego wydawcy.

22.09.2010 07:17
2
odpowiedz
zanonimizowany293901
40
Legend

Szkoda projektu jak cholera. szkoda też, że całkiem zajawkowy świat Mitów Cthulhu nie znajduje zbytniego uznania u producentów.
Że o wręcz kozackim Delta Green nie wspomnę i aż dziwię się, że nikt jeszcze nie odkrył potencjału stojącego za dziełem chłopaków z Pagan Publishing, który w dobie sporego zainteresowania klimatami spiskowymi, można by było sprzedać pewnie licznym rzeszom graczy.

22.09.2010 07:19
Belert
3
odpowiedz
Belert
182
Legend

szkoda , zawsze lubilem klimaty Lovecrafta.Choc mało kto potrafił go nasladowac.
Teraz liczy sie kasa od masowego gracza i nawet Bethesda sie złamała i z Daggerfalla i Morrowinda "spadła" na Obliviona który moze i jest ciekawy ale ciągle mam takie dziwne wrazenie ze przerobiony jest pod dzieci.

22.09.2010 13:44
Adrian Werner
4
odpowiedz
Adrian Werner
208
Generał

GRYOnline.plTeam

@meryphillia
Studio FlyingLabs (ci od Pirates of Burning Sea) zakładane było przez Tynesa i w pewnym momencie tworzyło inspirowaną X-COMem komputerową adaptację Delta Green. Masz rację, to genialny materiał na grę, więc skasowanie tego projektu do dzisiaj jest dla mnie jednym z najgorszych w historii, zaraz obok Fallouta 3 oraz Harpoona 4.
Dobrze, że przynajmniej Pagan obudziło się w letargu. Zamówiony dodatek Targets of Opportunity właśnie jedzie pocztą do mojego domu i napewno spisze wrażenia z niego na gameplay.

22.09.2010 13:56
👍
5
odpowiedz
zanonimizowany293901
40
Legend

Adrian Werner >>> Propsy za to, że jednak jest ktoś jeszcze w tym kraju, kto nie zapomniał o CoC. ;)
Szkoda, że w raz ze zgonem MiMa, posypał się cały światek cuthulystyczny. Miłosz marnuje się tylko w króciutkich felietonach w Neo Plus, a mogłoby być tak wspaniale, bo w końcu edycja DC PL była już zapinana na chyba ostatni guziczek. :(

No, a gra nawet i na silniku X-Coma pewnie dała by radę. ;]

gameplay.pl Lovecraftowskie RPG Cyclopean skasowane