Loki jest biseksualny. MCU nie miało wcześniej tak poważnej reprezentacji środowiska queer
Błąd logiczny. Romansowanie i flirtowanie z kimś nie jest równoznaczne z zainteresowaniem seksualnym. Po wyrachowanym socjopacie spodziewam się, że będzie flirtował z facetami będąc hetero.
Zastanawiam się, czy GOL bez mrugnięcia okiem powie, że wcale nie tworzy takich artykułów, żeby zbijać kliki na polaryzacji społecznej
Takie rzeczy są dezorientujące dla widza, wiadomo. Takie Walking Dead... W pewnym momencie oglądałem ten serial już tylko po to, bo chciałem wiedzieć, czy Darryl w końcu wyjdzie z szafy. A tu nagle w dziesiątym sezonie zrobili z niego hetero. I to było takie mocno niezręczne. Oglądam i myślę "e, panie, no coś tu nie gra...".
I to jest rzecz z której trzeba zrobić artykuł? Kogo to obchodzi?
Zresztą, to Loki. W mitologii nordyckiej
spoiler start
zamienił się w klacz, zwabił ogiera pewnego olbrzyma, dał się temu ogierowi cimcirimci i urodził ośmionogiego konia
spoiler stop
Tak więc w kwestii tego boga biseksualizm to najmniejszy problem :)
I to jest rzecz z której trzeba zrobić artykuł? Kogo to obchodzi?
Gdybyśmy nie żyli w homofobicznym świecie, sprawa wyglądałaby inaczej, ale niestety rzeczywistość nie jest optymistyczna i trzeba to zmienić.
To fakt. Istnieje coś takiego jak orientacja romantyczna, która nie musi równać się tej seksualnej. W tej scenie nie było sprecyzowane jakie relacje Loki miał z panami, ale domyślnie można założyć, że jest biseksualny (co zresztą potwierdziła sama scenarzystka).
Szkoda, sprawiał wrażenie zdrowego.
W końcu temat się znudzi, póki co postacie LBQT- są ważniejsze niż fabula
Sugerujesz że biseksualizm to choroba?
Jasne, ze masz prawo tak myśleć. Jednak jawne przyznawanie się do niewiedzy, nie świadczy zbyt dobrze o Tobie :)
Ja postrzegam to jako coś nienaturalnego. Nie tłumacz mi że jest inaczej, że jest to zdrowe czy normalne.
AIDIDPl Nie mam zamiaru niczego tłumaczyć, bo od tego są lekarze i psychologowie.
Każdy lekarz okulista na przykład powie że mam zdrowe oczy, ale w Policji zadano mi po testach pytanie : laser czy się żegnamy ?
Więc zdrowe czy chore ? ...
Zdrowe, ale nie nadajace sie do pracy w policji. Pilotem tez pewnie nie zostaniesz.
tak samo tamci muszą się liczyć z ograniczeniami mimo że są 'zdrowi'
ja nie manifestuje że chce robić tam gdzie nie mogę
Proponuję zrobić eksperyment. Zamknąć w milionie pokoi 3 miliony psów. W każdym pokoju 2 psy i jedna suka. Na ile przypadków pies pójdzie z drugim psem na kolację. Jeśli chociaż w jednym przypadku to się stanie to można uznać, że to nie choroba.
Jak już porównujesz psa do człowieka, to mam nadzieję, że robisz to do siebie..
Mikelsgrom sugerujesz, ze psy nie posuwają innych psów? Muszę to powiedzieć Czarkowi z byłego osiedl. Nawet miał ksywkę Gej Czarek.
To Ci napisałem, ze bez problemu pies, albo suka przeleci osobnika tej samej płci.
Nie wiem czy u psów ale występuje to u zwierząt.
Jak znajdziemy psa ze słabym wzrokiem to też zniknie temat chorych oczu u ludzi?
Mikelsgrom czyli Ty tak na poważnie...
Prosze: https://www.tailslife.com/blog/general-care/male-dogs-hump-male-dogs/
No i teraz można uznać, że to nie choroba. O to mi chodziło. Po to są eksperymenty.
Jak zwykle "twórcy" zapomnieli że oprócz woke elementów należy dodać interesującą fabułę, serial jest po prostu nudny tak że 3 epizod wyłączyłem po 20 minutach i nie mam zamiaru tego oglądać.
No niekoniecznie poniewaz:
Loki – olbrzym z mitologii nordyckiej, zaliczony w poczet bogów, symbol ognia, oszustwa i psot. Syn olbrzyma Farbautiego i Laufey. Loki posiadał zdolność przemiany (w łososia, konia, ptaka, pchłę itp.), włącznie ze zmianą płci.
Tak wiec jest mozliwosc ze na czas igraszek z facetami zmienia sie w kobiete i odwrotnie. Dodatkowo mial mozliwosc spolkowania ze zwierzetami, wiec sama slodycz i radosc. Prawdziwie godna reprezentacja "srodowiska queer" (btw. stosowanie tego slowa jest uznawane za obrazliwe, a dopuszczalne jest na podobnych zasadach co "slowa na N". Chcialoby sie przypuszczac ze tak swiatla i progresywna redakcja pieknie nam pioraca moz... wroc... probujaca ksztaltowac poglady mlodego pokolenia, bedzie to wiedziala)..
Ale to jest niewazne. Bardzo cieszy mnie ze Marvel i inne koncerny piorace moz... wroc... medialne tak bardzie angazuja sie w walke z nierownosciami spolecznymi na calym swie... wroc... z wyjatkiem krajow muzulmanskich i Chin (wiadomo). Zreszta szczerze watpie zeby target MCU i calej reszty woke stuffu z holiwudu wogole wiedzial, ze Loki to postac z jakiejstam mitologii, przeciez to Marvel wymyslil to wszystko. ;)
No, czyli wynika z tego, ze pogańscy Nordowie byli nieźle pokręceni i pełni dewiacji, skoro sobie taką mitologię wymyślili
Całkiem poważnie można przecież stwierdzić: "dziwaczna historia", chyba nawet Grecy byli nieco mniej kreatywni.
Uff,... może Ubi skasuje teraz kolejny dodatek do Valhalli.