Już dziś nowy 3DMark
Jakoś ostatnio mało ciekawych tytułów się ukazuje, to pogramy w 3DMarka hehe
LOL moze moj komp z 1000 punktow wyciagnie
Pewnie jak zwykle zaraz po premierze do uzyskania okolo 30 klatek w testach potrzebne beda 2*8800, a reszta to jakieś marne kilkanaście klatek. Maksimum punktów sięgnie około 6000 pkt.
I znowu sensowną wydajność dla niemal większości nowych kart na rynku osiągnieniemy dopiere przy conajmniej najnowszej generacji kart. Ja sprawdze tylko by zobaczyć jak "futermarkowa" jest ta grafika.
Fotorealistyczny statek kosmiczny. Coz to bedzie dalej: fotorealistyczny kosmita, fotorealistyczny duch, fotorealistycze pieklo?
SEX
Suprent ---> Karta 9800 GX2 za samo gpu dostała 10 tys. punktów a 3870 X2 7000 pkt.
Otton_von --> Podaj źródło. Wątpię żeby w dniu premiery nowego 3DMarka dało się na nim uzyskać 10 tys.
@Otton_von [ Level: 2 - Pretorianin ]: a w zasadzie za dwa gpu, gwoli scislosci.
powersback--->Znowu pokazałeś swoją mądrość :o
Weźcie ustawcie sobie screena jako tapetę nieźle wygląda !! ;)
A co do 3D Mark mój brat ma obsesję na punkcie ich więc czeka niecierpliwie xD
co ten Furure mark jest tylko pod windows VISTA?
Ja już czekam 3 minuty żeby plik się wczytał do ściągnięcia :(
Co wy sie tak dziwicie, że tylko pod vista, przeciez ta czesc jest po to zeby pokazac co dx10 potrafi, a on dziala tylko pod tym systemem. Dziwne by było dla mnie gdyby bylo inaczej.
EA_GAMES ---> Mówiąc bardziej konkretnie to jest tylko pod DX10.
Zebius --> Faktycznie. Musieli zmienić skalę, bo kiedyś przekroczenie 10tyś oznaczało, że czas wypuścić kolejną wersję 3DMarka :).
ta kolejny benchmark aby napchac kase producetnom sprzetu..na lepsze gry to sie nie przyczyni:|
wiesci z frontu- wyszla mega kupa, krok w tyl w porownaniu do 3dmarka06 ->
No nie da się ukryć te postacie wyglądają bardzo nieładnie, ale woda i płachta nie wygląda już tak źle. Także druga scena w kosmosie źle nie wyszła, ale mogło być lepiej:(. Ile miałeś pkt.?
Ale powinno chodzić lepiej, widać że ktoś specjalnie zwiększył wymagania, aby lecieć do sklepów po nowe karty graf.
Ja miałem 4700pkt. z haczykiem, ogólnie cały czas leciało od 9-15 kl/sek czasami zdarzyło się że było ponad 20fpsów.
pfff vista.....
remekra- ja dopiero sciagam, screena wkleilem z innej strony:) dam znac jak przetestuje kompa
pfff vista.....
Myślisz, że wszystko będzie wiecznie pod xp robione? Szczególnie jeśli chodzi o benchmarki.
niech ktoś mi powie jesli może, ponieważ nigdy nie korzystałem z benchmarka i w tej kwestii jestem zupełnym laikiem. Jestem na stronie nvision/pl/download, ale widzę, że aby pobrać plik trzeba wysłać sms. Rozumiem że trzbea za to zapłacić, aby dostać kod i pobrać 3dmarka. Tylko które mam wybrac bo nie wiem. Są jakieś możliwości poprzez sms: 2 godz, 36 godz, 9 dni. Które mam wybrać bo nie kumam o co chodzi.
No chyba że źle czytam i sa jakieś strony z których mozna pobrać 3dmark Vantage za darmo. Z góry dzięki.
www.futuremark.com tam ściągniesz za darmo, wystarczy pobrać i podać emaila na który zostanie wysłany kod rejestracyjny. Tylko że Vantage działa tylko pod Vistą i z kartami DX10.
remekra --> ściągam z takiej strony na która udało mi się wejśc: http://www.steamfriends.com/forums/index.php?autocom=downloads&showfile=43
Będzie to dobre ??
Rozumiem, że to bez znaczenia czy ściagam z polskiej strony czy innej, bo nie wiem.
I po zainstalowaniu ma go po prostu uruchomic i wszystko będzie się działo samo, czy ja mam coś wykonywac ?
Edit ---> spox, mam vistę i kartę z dx10
Vistę, która jest starsza wspierają, a na S2008 nie da się. Zresztą i tak mam 7600GT więc nie uruchomiłbym, ale z tym Windowsem trochę wkurzające.
Conath --> Z tego screena trudno uwierzyć że wyświetla tak mało klatek. Przecież wygląda to tragicznie słabo, a ci kolesie to jakieś pokraki. Znalazło by się nie jeden tytuł nawet z przed 3 lat lepiej wyglądające. Jeśli to ma być pokaz potęgi direct 10 to wyszedł naprawde marny API w którym planowany fotorealizm widziany był tylko przez wklepywane setki linijek kod ze zmianą różnej maści cyferek sugerując wielkie postępy. Wydaje mi się że ta dziesiątka powinna przemknąć tak samo szybko jak starsze directx i ustapić pola faktycznie mającego wprowadzić nową jakość w technikach wizualizacji direct11.
Drace-> Możesz ściągać stamtąd ale i tak będziesz musiał wejśc na tamtą stronkę, którą Ci podałem, bo będziesz musiał podać im swój email, wysyłają na niego kod rejestracyjny bez którego nie uruchomisz benchmarka. A jak ściagniesz to normalnie masz instalkę i intalujesz gdzie chcesz a potem uruchamiasz, wpisujesz kod rejestracyjny, i naciskasz star benchmark czy jakoś tak i tyle.
remekra ---> ok dzięki. A e-mail podałem ale cos długo czekam na kod bo nadal nie mam.
Łał :D