Gigabyte prezentuje nową obudowę dla high-endowych PC
Łoł wyglada ladnie, ale ta cena... :]
1400 zl ? Za co pytam, nei umywa się do takich jak np Lian-Li, Silverstone, NZXT i niektorych Cooler Masterow.
1400 zł to zdecydowanie za dużo za taką obudowę.
obudowa w cenie x360? Nie, dziekuje :)
um obudowa jak setki innych hi-end, ciekawi mnie dlaczego tutaj nagle taki news =p
Nie wiem czy warto inwestować tyle pieniędzy w obudowę... Ja osobiście wolałbym kupić nową kartę graf. albo jak $aimon wspomniał właśnie xboxa 360. Komplet chłodzenia wodnego można kupić gdzieś 350 - 500 zł. Podoba mi się jednak bajer z ustawieniem siły chłodzenia.
z 1400 zł można kupić nowego xbox'a 360, i dziwicz się coraz większej popularności konsol, gra nie na pc jest za drogie w porłównaniu z konsolwym
Totalna przesada z ta cena ... Chociaz jak ktos ma nadmiar forsy to moze sobie taki sprawic ;p
"z 1400 zł można kupić nowego xbox'a 360, i dziwicz się coraz większej popularności konsol, gra nie na pc jest za drogie w porłównaniu z konsolwym"
LOL. Do high-endowego PC (nie takiego do ekstremalnego podkręcania) IMO spokojnie wystarczy normalna obudowa (+wiatraki; cena obudowy naturalnie bez zasilacza) za 150-200 złotych. :) To jest produkt skierowany w stronę bardzo wąskiej IMO grupy, a nie must-have dla każdego PeCetowego gracza. :)
"i dziwicz się coraz większej popularności konsol, gra nie na pc jest za drogie w porłównaniu z konsolwym"
Tu akurat miał rację.Sam swego czasu stanąłem przed wyborem, modernizacja PC'eta za ok. 2000zł albo kupno X360 za 1400zł.Po przeanalizowaniu 'za i przeciw', wybrałem X360.Patrząc na to co wyszło w tym roku na PC był najlepszy wybór jakiego mogłem dokonać.Paradoksalnie na PC najlepiej się ma się gatunek który rzekomo umiera od lat, czyli gry przygodowe.
ja cenie sobie piekno dlatego jestem posiadaczem Lexy i ją uważam za high end bo ma wszystko czegomi trzeba. A co do chłodzenia wodnego, to wybaczcie, ale jeśli wodne to tylko homemade, wiadomo że pompe trzeba kupić, ale blok chłodniczki itp to najwieksza frajda zrobic to samemu.
OMG 1400zł nieźle ale nie opłaca się
"z 1400 zł można kupić nowego xbox'a 360, i dziwicz się coraz większej popularności konsol, gra nie na pc jest za drogie w porłównaniu z konsolwym"
Oj myślę jednak że jest odwrotnie :) Granie na konsolach jest droższe :)
@volvo..."gwoopia" obudowa do peceta stoi więcej od złombox'a a wiesz czemu ? Bo to nic nie warte pudło.
Ja was ludzie nie rozumiem :D jak ktoś chce to sobie kupi obudowe za 1.400zł a inny za 79zł no po prostu "LOL @ ppl".
Ja osobiście wole odświeżyć swoją starą obudowe, walnąć jakieś grafiti na niej albo wyciąć jakieś wzory :) lub zrobić samemu z pleksi wychodzi taniej i zabawa przy tym jest no i satysfakcja jak się uda :)
i dołek jak się nie uda:(
Ściska was że Ja mogę sobie pozwolić na obudowę za 1500 złotych, a wy nie? Cóż, szkoda, nie każdy może sobie pozwolić na granie na high-endowym piecyku... Jak szkoda : (
niezrozumiałeś przesłania niektórych, ta obudowa wcale nie jest highendowa. To producent tak twierdzi. @ Garbol jestem tego samego zdania, nie ma wiekszej przyjemnosci jak reczne stworzenie bloku wodnego, wyświetlacza do winampa itp.
Musiałbym się drugi raz urodzic, zeby to kupic.
h1jack3r - cóż za sakrazm :D wiesz niektórym do szczęścia wiele nie potrzeba ale skoro lubisz mieć kompa oświetolonego jak chojinka i przez to mieć prawdziwy piec w domu to twoja sprawa jak tam rachunki za prąd i zasilacz? (duuużo tych wacików będzie oj dużo :) ) wyświetlacz do winampa? na obudowie? po jaką cholere? :D Blok wodny? co to kurde Aquapark? może jeszcze Azot alebo w ogóle wsadzić do lodówki?
Osobiscie uważam że taka obudowa nikomu do szczęścia nie jest potrzebna.Osobiscie patrze na bebechy pieca nie na jego wygląd.Co z tego że komp wygląda rewelka i swieci sie jak psu jajeczka jak w środku lipka jest.Mówie oczywiscie tak na swój własny chłopski rozum,w końcu któs kto ma obudowe za 1500 zł raczej bebechy też są niczego sobie.
Oj wydalbym na nowy monitor albo konsolke jak juz kilka osob powiedzialo.
katod nie posiadam, chłodzenie wodne zrobiłem razem ze znajomym, ponieważ byłem laikiem w tych sprawach. A mam je ze względu na podkręconego c2d, do tego w niedalekiej przyszłośći czeka mnie przesiadka q6600. Wiec wybor chlodzenia byl przyszlosciowy i nawet nie wyobrazasz sobie jaka satysfakcje czuje codziennie patrzac na to co razem stworzylismy ;D
wyswietlacz do winampa byl przykladem, podobnei jak katody itp. Okno posiadam ponieważ było standardem w mojej obudowie. Wiatraki nie sa podswietlane poniewaz nie lubie migania w nocy, a PC stoi na biurku.
Piekna :)
Fakt ze droga, ale piekna ;) Gdyby bylo mnie stac, to czemu nie ;]
Eee tam... jak już kupować coś drogiego to: http://www.komputronik.pl/Obudowy/CoolerMaster/seria_Stacker/CoolerMaster_Stacker_830_Blue_Flame/pelny,id,42531/#
Jak podaje autor artykułu, obudowa nie jest high-endowa, tylko jest do high-endowych kompów :)Tak czy inaczej 1400 zł za takie pudło to zdecydowanie przesada. Poza tym przód obudowy strasznie tandetnie wygląda. Zdecydowanie pozostaje przy swoim wyborze, czyli czarne Thermaltake Soprano DX, za 1000 zł mniej!
Odnośnie opłacalności kupna XBOX360, to sama konsola jest tania, ale później trzeba na czymś grać, a jak wiadomo gry na konsolę są 2-3 razy droższe. Tak więc, jeśli ktoś często kupuje gry, to zakup dobrego kompa z taką obudową zwraca sie po roku :)