GeForce RTX 3090, 3080 i 3070 razem na zdjęciu, znamy wymiary
Zobaczyłbym benchmark rtx 3090 w takim RDR2 w 4k.
Niesamowite!!! Pomierzylem i nie jestem teraz pewien czy zmiesci mi sie 3090! Co za jazda... Zahaczalby chyba o zbiornik wodny.
Zawsze możesz flexem obudowę zmodyfikować a zbiornik powyginać. A tak na poważnie to sam jestem zainteresowany 3090 ale w wykonaniu GB Aorus, mam nadzieję, że wyjdzie razem z referencją Founders Edition. Obecnie moja karta dobrze sobie radzi w zasadzie z każdym tytułem - problem pojawia się w VR przy 144Hz. Ta 3090 powinna sobie wreszcie z tym poradzić....
A co z kimś kto chce zamontować rtx 2090 w mini tower, laptopie albo smartfonie?
WTF
Roznica w specyfikacji 20% to i różnica w wieljosci ok. 20%. Tylko czemu nvidia szuka frajerów co zapłacą 2.15x razy wiecej za 20% (3080 vs 3090).
Wszyscy się śmieją, ale według tych wymiarów to 3090 ma prawie identyczne wymiary co 1080 Ti/2080 Ti. Jedno dłuższe, drugie szersze... Na jedno wychodzi, a ekscytacji nie ma końca.
Czy te karty nie są robione w nowej technologii nm czy to jeszcze nie te zapowiadane 'super rewolucje'. Bo co generacja to wieksze a nm mniejsze, wiec powinno wychodzic ze takie same karty wielkoscia sa a moze nie... To kiedy technologia nm bedzi dość niskia by topowa karta nie byla dluga na pół metra?
Niestety coraz wiecej pojawia sie przeciekow, ze dostepnosc kart ma byc mizerna. Kupno karty w ciagu 2 pierwszych miesiecy ma podobno graniczyc z cudem.
wbiłeś właśnie gwóźdź do trumny....Te karty są stosunkowo drogie, skąd takie zainteresowanie? A może produkcja nie wyrabia?
Przy takich rozmiarach i, co za tym zapewne idzie, masie aż się prosi o pionowy montaż karty na poziomej płycie głównej.
Msi 2080ti gaming x dl. 32,8 cm, szer. 14 cm
referencyjna 3090 dl. 31,3 cm, szer. 13,8 cm