GeForce FX za 700$
niechce mi sie wierzyc ze taka cena utrzyma sie do premiery chipu.. jul si :)
Tak ,tylko dlaczego nie napisałeś, że to jest wersja 256 MB Ram, tak manipulujesz cudzym zdaniem, waląc temat GFX za 700$ nie podając szczegółów. Żygać mi się chce od takich newsów.
ArturNOW --->
gdybyś kliknął na linku w newsie widziałbyś, iż są tam podane szczegóły dotyczące karty.
Fajek, zauważ, że są osoby, które korzystają z modemów, bądz się śpieszą i raczej nie będą klikać na link, może nawet nie wejdą do newsa tylko tytuł przeczytają.
to jest troche duzo jak na zwyklego chlopczyka takiego jak ja, bardziej oplaci sie kupic radeona 9500 za 850 zl!!!
A co za różnica 256 MB czy 128... cena jest w obu przypadkach "śmieszna" (pow. 2000 PLN)... Nikt nie dodaje, że tylko ten najwyższy model jest wydajniejszy od ATI9700 (ta około 1800 PLN)... To jest tylko wyścig na benchmarki, nic więcej... za cenę tych kart można złożyć średni komputer, a za jakiegoś tam FX'a całkiem niezły...
Ilu na to stać? Za 3 - 5 miesięcy ten cały FX będzie "przestarzały" bo wejdzie jakiś GY34L1, który będzie najszybszy (566 FPS w Quaku III) i tak w kolo Macieju... I po co to komu?
Ilu na to stać? Za 3 - 5 miesięcy ten cały FX będzie "przestarzały" bo wejdzie jakiś GY34L1, który będzie najszybszy (566 FPS w Quaku III) i tak w kolo Macieju... I po co to komu?
mozna sie z tym zgodzic dla mnie to tez bardzo wysoka cena ale z drugiej strony równie dobrze możesz powiedzieć że "po co mam jeść jak za chwile i tak będę głodny " nie?
O. Ja wlasnie jestem glodny... I zagryzam cornflejksami bo nic innego nie mam w domu :(
Hmmm, tak sobie teraz myślę że kiedys (a było to dawno) kupiłem sobie demona szybkości (wtedy nim była) Riva TNT 2 v64 z niebotyczną ilością pamięci na pokładzie ( aż 32) za sumę chyba cos koło 500PLN teraz sobie myślę że poczekam np 5 lat i za te pięć lat kupię sobie GF FX i to bedzie coś, a będzie on kosztował tyle co teraz Rivka (jakies 130PLN)
:)
Witam ludziska ,a moje zdanie na ten temat jest takie ,ze ja mam Voodoo Banshiee i moge tylko pomarzyc o tym o czym Wy tutaj zebrani moi drodzy mowicie ;)
bigart -----> no nie całkiem tak... wg tego co powiedziałeś to powinno być - po co mam kupować komputer skoro i tak za chwilę na nim nie będę mógł pograć... Po co kupować kartę za 2000-3000 zł skoro równie dobrze można kupić za 500 - 700 zł i wszystkie dostępne giery będą śmigały na takich kartach WYSTARCZAJĄCO płynnie i będą równie pięknie wyglądały.
Przeciez jest WYRAŻNIE napisane że to cena w przedsprzedaży, wiec oczywistym jest ze cena jest tak wysoka, a faktyczna cena karty po premierze bedzie o jakies 100 moze nawet 200 euro mniejsza.
Ja wolę kupić RADKA 9700 Pro, ponieważ jest on nieznacznie gorszy od GF FX, a cenę ma nieporównywalnie niższą!
bigart--> ja słyszałem o takiej karcie, która ma być od 4 do5 razy szybsza od RADKA 9700 Pro! Super! Tylko ile to będzie kosztowało!? Taka karta nie jest na razie nikowmu potrzebna skoro najbardziej sprzętożerna gra (DOOM III) będzie gładko na najwyższych detalach chodzilo na RADKU 9700 Pro!