Dziś debiut nowego interfejsu Xboxa 360 - New Xbox Experience
well well well ;) zobaczymy zaraz co to bedzie :) za pare h odpale xsa by zassac NXE i na wlasne oczy ujrzec to cudenko w akcji ;) avatarki tez mi sie podobaja wiec sie na to pisze :) ja jestem za i ciesze sie ze ten dzien nastal ;) jeszcze by chcial juz wkoncu to HOME na PS3 :(
wiadomo o ktorej ma byc dostepna ta aktualizajcja? bo mam bete i nie chce zeby mi zbanowali konto:)
Jak na razie cisza...czekamy dalej!
o 11:00
bedzie ta aktualizacja tylko do pobraia czy bedzie tez w jakies grze ?
Jak dla mnie to taki SimsTerfejs :P Jeszcze troche i będzie The Sims :P
już xbox.com działa
jest już aktualizacja ? nie mam xboxa przy sobie
Mam prosbe, pewnie sporo osob bedzie ciekawych - niech ktos po aktualizacji odpali jakiegos divxa i h264, nie chcialbym sciagnac updatu i nie moc ogladac filmow. :P W tej wersji beta co slyszalem nie ma codekow.
@TheCountOfGacek - true, a widziales interfejs z lobby dla PS3 ? Jesli ten z x'a jest simowaty to ten z PS3 - to doslwonie The Sims. Zreszta juz czesc analitykow mowi, ze to kiepski pomysl w przypadku PS3 bo wielu hardcore'owych graczy to raczej tylko irytuje - Sony sie nie martwi - bo podobno - spolecznosc online w przypadku PS3 jest "promilem" tego z X'a. (fanow PS3 uspokoje - to cyctat z ostatniego "Bonus Round" z GT) Ciekawe jak to sie bedzie mialo w praktyce.
http://www.engadget.com/2008/11/18/sony-pictures-celebrates-nxe-eve-by-blocking-xbox-360-netflix/
calkiem ciekawa lektura odnosnie blokowania czesci filmoteki netlix, zwlaszcza dzis.
interface juz jest, wybor avatara genialny, ale juz sam interfejs hmm... no odwrotnie jest - zakladki gora dol, wybor opcji na boki. Da sie przyzwyczaic.
Ale na screenach wygaldal na bardziej next-gen niz jest de facto. Widac, ze dalej pilnuja sie aby bylo czytelne na PALu.. szkoda.
zaintsalowało się, stworzyłem ludzika, wlogowałem się w lajw, odpaliłem geo wars 2 i po chwili *PLONK* i ->
i już się nie podnosi :(
nie wie ktoś z was czy można to ściągnąć na komputerze na jakiejs stronie
A mi sie dasch podoba tylko lekko zamula szybkosc konsoli jak sie wychodzi z gier itp . Instalacja gier takich jak mass Effect czy gearsy 1 i 2 mija sie z celem wszystko tak samo sie laduje tekstury itp a 6,5Gb to troszke duzo na 20GB . Starsze gry juz fajnie dzialaja szybciej pozdro
jamkgh - co ten panel z Logitechów Z-680 tak lezy popsułeś ? :)
ten pierwszy popsułem, wsadziłęm dżaka jakiegoś cińskiego i końcówka utkneła w środku.
Trafiłem na alledrogo drugi za 90zł i ten drugi stoi tam gdzie stać powinien podpięty do łufera.
^ aha :)
No no.. Fajny jest ten nowy Dashboard nawt gieki z HDD idzie odpalic.
wie ktos jak sie polaczyc z siecia przez laptopa z mobilnym internetem?? posiadam karte sieciowa i kabel, ten co byl w pudelku z xbox'em wersja premium. NI hu..a nie moge skonfigurowac tego;/;/
a i zapomnialem dodac ze jade na VISCIE!!!
Też macie pasy u góry i na dole przy rozdzielczościach 1440x900 lub 1650x1050? Ja na swoim 19" monitorze przy 1440x900 mam pasy. Nie mam możliwości ustawić tam screen format, bo jest nieaktywny.
tak ja tez mam, radze sie przyzwyczaic:)
@Wybor [ Level: 49 - ]: tak, niestety sa pasy. ale w takim FC2 pasy sa i w standardowym trybie wide i da sie grac wiec da rady przywyknac :)
Wypas podoba mi sie :) NXE pwnsss.. :D Avki sa fajne :D hehe... nawet moim zdaniem lepsze od tych z Wii :D no i instalacja gier :D
ja juz zaktualizowałem mojego xboxa i avka sobie zrobilem mnie sie podoba... ale narazie ciezko sie odnalesc w nowym interfejsie...
PS. Mój nich w XLive to przemekgarbus zapraszam do znajomych...
fajne to to nowe NXE, na poczatku mozna miec problemy ze znalezieniem co niektórych funkcji, ale jest git :-) Narazie zainstalowałem GRIDa na HDD i naprawde jakby się szybciej ładowało. Nie wiem czy było to wczsniej, ale teraz jak nacisniemy ten wielki przycisk (jak on sie nazywa?) to pokazuje stan baterii w padzie.
byyłoo :P hehehe
jak dla mnie to ta nowa aktualizacja jest o niebo lepsza, a najlepsze są avatary i party.
@Winner moglbys mi dac tapete z watku "pokaz mi swoje biurko" (lub cos w tym guscie:p)
auxarius <małpa> gmail.com
NXE super sprawa.Podoba mi się.I co najważniejsze...można spokojnie odpalać rano konsolke i kobieta się nie budzi :)
było trochę strachu - jakość sieci elektrycznej na wsi w czasie wichury, ale udało się.
Oprócz oczywistych zmian estetycznych, najważniejsza jest prawie bezgłośna praca konsoli podczas napędu, rozdzielczość 1440x900 (są pasy ale już się przyzwyczaiłem) i coś co zrobili z dźwiękiem ( a może po prostu lepiej słyszę bo napęd nie próbuje odlecieć)
Mnie się nowy Dash bardzo podoba :)
Widać że microsoft się postarał.
Jestem ciekawy kiedy w Polscebędzie można zainstalować NXE bo wiem że ściaganie z innych karajów NXE jest nielegalne i mogą wam zablokować konsole
ciekawe czy po polsku...jak wiecie coś na temat języka pl w NXE albo kiedy można zaistalowac to wyślijcie mi e-maila [email protected]
czy jest wersja polska
czy jest po polsku