Cinema Paradiso #1 - maj
z tych filmów obejrze "fast five" i "lincz" o którym tu pierwszy raz przeczytałem :)
Ech, a już myślałem, że to artykuł o jednym z najlepszych filmów wszech czasów... Wielki tytuł, a "w środku" Szybcy i wściekli. Bleh :)
Niemniej jednak, Melancholia zapowiada się ciekawie.
Wybrałbym się na wszystko (oprócz tego pod kreską i polskiego cudeńka), ale niestety kina ciągle u mnie niema i jedyne, co zobaczę to Melancholia (która według mnie nie jest filmem katastroficznym).
PS. Po pierwsze Antychryst mi się podobał, a po drugie jak się wybieracie na Szybcy i Wściekli 5 to żeby zobaczyć ostatnią scenę filmu musicie zaczekać do końca napisów.
Chyba się wybiorę na Fast 5 i Source Code ;)
Bardzo przydatny cykl. Teraz już nie ma bata żeby ominęła mnie jakaś ważna premiera jak to bywało ;].
Obejrzę na bank (mam nadzieję, że większość w kinie): Melancholię, Piratów, Kod, Szybkich, Pandę (jedynka jest świetna) i być może Księdza. Ścigamy się na recki publikowane na GP? :P
EDIT > You're on! :) (aczkolwiek znając życie nie będę miał jakiegoś mega-parcia na pierwszy możliwy seans w przypadku tych filmów, więc droga wolna... ale weź coś zostaw koledze :P)
Z Księdzem i Pandą na pewno wygrasz bo to filmy nie dla mnie ;) Ale z resztą nie bądź taki pewien :P
Ciekawe jak się będzie nazywała 6 część "Szybkich i wściekłych"?
Dalej rozśmiesza mnie tytuł "Ksiądz 3D" ;D.
Bardzo bliska mi osoba ogladala juz Szybkich (jakis chory camrip w jakosci slabszej niz slaba ;P)i... mowi, ze to juz nie to samo. Praktycznie zero nielegalnyh wyscigow, bajeranckich bryk czy fajnej muzyki.
Coz... jest gorzej niz w piatce, ale pewnie i tak sie wybiore
Piotrek.K > W piątce? Fast5 to jest przecież piątka :) Co do braku bryk, wyścigów i dobrej muzyki... Ta seria nigdy nie miała dobrej (IMHO) muzyki, nielegalne wyścigi mi zwisają, ale bryki na pewno były, są i będą. I one (w połączeniu z absurdalnymi akcjami) zdecydowanie wystarczą.
>> sekret_mnicha
nie wiem czemu napisalem 'w piatce'. Mialo byc 'w czworce' ;-)
Bryki sa. Tyle, ze takie stuningowane w znacznej mniejszosci ;)
"Kod nieśmiertelności" jest super.To kino podobne do "Incepcji", gdzie przez pół filmu zastanawiasz się, o co chodzi, a potem to jazda "bez trzymanki".Dobry film, polecam
Podoba mi się pomysł na cykl. Zazwyczaj nie jestem na bieżąco. Z podanych interesują mnie: Melancholia, Kod nieśmiertelności. Lincz też ciekawie brzmi, ale bardzo możliwe, że tylko brzmi. Filmów prawdopodobnie nie obejrzę prędko... No może jak nadrobię Moona, to zobaczę Source Code, ale kiedy to nastąpi to nie wiem.
Z tych pod kreską. Unknown ma ciekawy opis. A Ksiądz 3D śmieszy. :)
Pierwszy(?) twój seryjny wątek:)
Pomysł rzeczywiście super. Interesuje mnie oczywiście podium nie wliczając Lincza ale też Piratami nie pogardzę.
Mam takie pytanko czy Piraci są robieni w technologi full 3d czy może to takie same gówniane 3d jak w tronie ? A Szybcy 5 i kod zapowiadają się bardzo dobrze, zwiastun i patent z 8 ostatnimi minutami życia jest super.
żbike > Podobno jest kręcony od początku w 3D (nie znalazłem informacji o konwersji), ale zwiastun lecący dziś przed Thorem była fatalny (pod względem efektu głębi).
Co do Trona - on też był kręcony od początku 3D i to w takiej samej technice jak Avatar (a efekt IMO był zacny).
Hah a ja Fast Five mam już za sobą ;D Piratów z Karaibów też 12 Maja obejrzę a nie 20 ;] opłaca się jednak mieszkać za wielką wodą ;DDD
Od kiedy obejrzałem "Moon" (prawie rok temu), to "Source Code" stał się jednym z najbardziej oczekiwanych przeze mnie filmów ;) Jeśli będę miał okazję, to zasuwam do kina w dniu premiery.
Poza tym muszę jeszcze zobaczyć "Unknown". Szykuje się garść akcji w stylu "Uprowadzonej".
Kod niesmiertelnosci...zainteresowal mnie ten film. Poniekat to cos nowego, wydaje sie ze 8 min to niewiele...zobacze w kinie co z tego bedzie. Ogladne tez pande 2 bo od czasu do czasu trzeba ogladnac dobra bajke :D no i piratow...zostane zlapany w marketingowa pulapke i pojde na wymuszona 4 czesc...ale tylko dlatego ze gra depp i bedzie sparow...moj ulibiony aktor i postac w filmie ^^
no, ten Kod Nieśmiertelności może być niezły, oby im się udało...
A ja czekam głównie na "Tożsamość" ("Unknown"), później dopiero "Kod nieśmiertelnośc" :)
"Kod Nieśmiertelności" - kto wpadł na tak błyskotliwe tłumaczenie? Source Code, zostało zaadoptowane w naszym języku jako kod źródłowy i tak powinno być przetłumaczone IMO.
"Kod Nieśmiertelności" to wręcz krzywda dla filmu, prędzej skojarzyłbym go z "Kodem Leonarda DaVinci" niż ze świetnie zapowiadającym się filmem sci-fi.
Jeśli kogoś interesuje motyw cofania się w czasie o kilka minut, by spróbować zmienić bieg wydarzeń, to polecam grę "Ghost Trick", jedna z lepszych gier przygodowo-logicznych w jakie grałem.
Reszta filmów też zapowiada się ciekawie, no może z wyjątkiem "Szybcy i Wściekli 5", bo to nie moje klimaty. Choć te filmy pewnie obejrzę dopiero jak będą na DVD, czy w TV.