Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kilka pytań do mieszkańców Gdańska :)

09.04.2015 22:56
1
b212
134
Generał

Kilka pytań do mieszkańców Gdańska :)

Za dwa tygodnie będę gościł u Was w mieście (centrum, ul. Szeroka) i mam dwa zasadnicze pytania:

- gdzie jeść w centrum? lubię praktycznie wszystko, byle było w miarę szybko podawane, jakieś ulubione knajpki, chińczyki, kebsy, cokolwiek?
- jak z samego centrum najlepiej/najszybciej dostać się nad morze? niby Gdańsk a mam wrażenie, że do plaży równie daleko jak z Krakowa ;) lepiej się ładować w kierunku Gdyni czy na Stogi, zakładając, że będę pozbawiony auta? a może w ogóle kolejko do Sopotu?

Dzięksy! :*

09.04.2015 23:02
2
odpowiedz
zanonimizowany23874
136
Legend

Wszedzie dostaniesz sie tramwajami - Gdansk ma calkiem niezla komunikacje miejska. Szczerze mowiac, przez wszystkie lata co mieszkalem nigdy nie bylem na plazy na Stogach - mieszkalem we Wrzeszczu, wiec blizej bylo mi do Brzezna. Z centrum? Mozliwe, ze Stogi sa blizej...

W Centrum raczej nie stolowalem sie, ale Istanbul-Kebap byl ok (pomiedzy Huciskiem/Targiem Drzewnym)

09.04.2015 23:20
MichałPolak
3
odpowiedz
MichałPolak
105
Generał

W centrum mamy i Mcdonalda i KFC, na długiej jest sporo knajp i kebabów.

Na plażę to jedziesz tramwajem 2 albo 8 i jedziesz albo na zaspę albo przymorze i stamtąd blisko na plażę. Na stogi też możesz jechać ale w sumie u nich na plaży nigdy nie byłem ale słyszałem, że jest tam plaża dla nudystów.

Jak do Gdyni chcesz się dostać to wsiadasz do w SKM i w chwilę będziesz.

W sumie na zaspę albo przymorze też się dostaniesz SKM ale tramwaj podrzuci Cię bliżej plaży a i miasta trochę zwiedzisz.

Miłego pobytu :D

Forum: Kilka pytań do mieszkańców Gdańska :)