Witam zamówiłem dosyć ważne części do komputera. Paczka została wysłana listem priorytetowym poleconym w środę, dzisiaj jest piątek mam szanse by dzisiaj paczka doszła, czy raczej nie ma szans.
Licze Na konkretne odpowiedzi ;)
Szansa jest zawsze.
"Licze Na konkretne odpowiedzi ;)"
To zadaj konkretne pytanie.
Dostarczanie przesyłek przez pocztę to loteria. Raz priorytet wysłany jednego dnia po 17 dotarł do adresata następnego dnia o 12, innym razem musiałem czekać tydzień. Czy poczta aby nie ma teraz elektronicznego systemu śledzenia paczek? Masz numer przesyłki?
Paczka została wysłana listem
A może list wysłany paczka?! ;)
No ale priorytet powinien dzisiaj dojść. Z naciskiem na "powinien".
@up- poczta jakiś system ma ale co w nim jest to jeden ***** wie.
Tak mam, o to numer: (00)459007734133108249
Mam nadzieję, że to jest to :P Zależy mi cholernie na tej paczce by dzisiaj ją dostać :)
Jak Ci zależy na czasie, to korzystaj z firm kurierskich. Kilka razy się już przejechałem na usługach naszej poczty i więcej się już nie dam nabrać ( ja kiedyś czekałem na priorytet tydzień i jeszcze listonosz wrzucił awizo do skrzynki nie próbując nawet doręczyć przesyłki - złodzieje).
Dla listów krajowych tracking nie działa.
Wcale nie to samo
Przesyłkę znajduje, tylko żadnych jej danych nie. Tzn żadnych danych o jej trasie.
to długo coś idzie, przeważnie to idzie tak dzien,albo dwa, kiedyś koleś z Białegostoku wysyłał mi paczkę w poniedziałek rano i doszła we wtorek a mieszkam pod Krakowem;) no ale czasami zdarza się, że idzie dłużej
poza tym jeszcze wczesna godzina ;)
[12] Aha.
Pozostaje mieć nadzieję by piątek 13 nie był takim znowu pechowym dniem ehh : (
Mi się jeszcze nigdy nie zdażyło żeby poczta polska coś schrzaniła. Priorytet 1 dzień, ekonomiczny max 3. Czyli tak jak w regulaminie . Nie mam zastrzeżeń jak narazie.
kmsss jak mozesz odezwij sie do mnie mam pytanie do ciebei tylko ty mi porafisz pomoc
Kiedy dojdzie paczka ??
Witam zamówiłem paczkę piorytetową w piątek a w poniedziałek wysłano mi ją. Dziś jest czwartek i nie wiem czemu jeszcze jej nie ma czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego ?? :)
Dlaczego ludzie tak ryzykują swoje pieniądze? Przecież poczta zmieniła zasady i w listach poleconych można wysyłać tylko dokumenty.
Jak ktoś wysyła kopertach bąbelkowych listem poleconym gry lub inne rzeczy np. części do komputera to może liczyć na standardowe odszkodowanie w przypadku zaginięcia tj parę złotych.
Poczta takie przesyłki przyjmuje, bo nie będzie rewidować, ale reklamacji nie ma już co składać.
Co ty znowu pieprzysz budziakowski?
Gdzie takie nowosci przeczytałeś? na http://gadzetech.pl/
Co to znaczy standardowe odszodowanie kilka złotych?
Skąd kto ma wiedzieć czy w przesyłce był pierscionek za milion zł czy bloczek małych kartek wlepek o wysykości >2cm łapiących się pod gab b?
Znajdź mi to o czym piszesz w prawie pocztowym czy regulaminie poczty.
Prawo pocztowe artykuł 58
regulamin poczty:
http://www.poczta-polska.pl/hermes/uploads/2012/07/Regulamin_swiadczenia_powszechnych_uslug_pocztowych.pdf?84cd58
a tutaj co to jest polecony i jakie gabaryty obejmuje:
http://cennik.poczta-polska.pl/plik,1/Cennik_krajowe_powszechne.pdf
bo bredzisz jak potłuczony.