Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kibice kibicują - akcja mikołajkowa :)

05.12.2011 11:42
👍
1
zanonimizowany377077
45
Legend
Wideo

Kibice kibicują - akcja mikołajkowa :)

http://www.youtube.com/watch?v=aWEcxCpz_Zk
Super frajdę musiały mieć dzieciaki :) Akcja na ogromny plus :)

05.12.2011 11:58
szczupasia
😡
2
odpowiedz
szczupasia
70
sympatycznie

Gdzie była policja i wyborcza?! To trzeba ukrócić!

I MAM SZCZERĄ NADZIEJĘ, ŻE W TYM WĄTKU NIE POJAWI SIĘ STWIERDZENIE: "KIBOLE ZASŁANIAJĄ SIĘ DZIEĆMI". I ŻADEN INNY MISTRZ PROWOKUJĄCY DO POWAŻNEJ DYSKUSJI NA TEN I PODOBNE TEMATY. AMEN

Tak poważnie - szkoda, że mnie nie było na tym meczu. ;) Prześwietna akcja.

05.12.2011 12:02
Bullzeye_NEO
3
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

TE DZIECI TO KIBOLE, DRESIARZE, DILERZY, ZORGANIZOWANA GRUPA PRZESTEPCZA, NATYCHMIAST DO ARESZTU!!!

05.12.2011 12:38
4
odpowiedz
zanonimizowany469959
41
Konsul

Myślę, że zamknięcie stadionu będzie dobrym rozwiązaniem. Faszyzm trzeba stłumić w zarodku.

05.12.2011 12:39
hopkins
5
odpowiedz
hopkins
223
Zaczarowany

Hmm widze, ze nie da sie normalnie zaregowac na taka akcje. Nawet Tomazzi nie napisal nic nie na temat.

05.12.2011 12:44
szczupasia
6
odpowiedz
szczupasia
70
sympatycznie

niestety, ja wciąż mam manię prześladowczą po tym jak naczytałem się za dużo wątków na GOLu i innych artykułów na innych portalach :(

@down
Hopkins, przyznam Ci rację. To co piszę jest idiotyczne. I szczerze dziękuję, że mi to otwarcie napisałeś zamiast flejmować, jak zrobiłoby kilku użytkowników tego forum. Mój błąd, jak już uderzamy w poważny ton.

CENSORED :)

05.12.2011 12:50
hopkins
7
odpowiedz
hopkins
223
Zaczarowany

Szczupasia ale to co robisz jest po prostu idiotyczne.

05.12.2011 12:52
8
odpowiedz
zanonimizowany815779
3
Legionista

witam uprzejmie

nikogo to nie obchodzi

pozdrawiam serdecznie

05.12.2011 13:06
Bullzeye_NEO
9
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

Hmm widze, ze nie da sie normalnie zaregowac na taka akcje. Nawet Tomazzi nie napisal nic nie na temat.

dziwisz sie?

przez ostatni rok konotacja slowa 'kibic' jest tak bliska 'przestepcy', ze trudno reagowac normalnie, zwlaszcza, ze media jak tylko zlapia random gangstera na sile probuja laczyc go ze srodowiskiem kibolskim, bo ten mial plakat ulubionej druzyny w domu

Wiślacy postanowili przygotować odsłonę specjalną swojej akcji, którą zaplanowali na mikołajkowy mecz z Widzewem. Początkowo całej inicjatywie towarzyszyła atmosfera tajemnicy – lakoniczne komunikaty nakazywały jedynie wyczyszczenie sektora C3, na którym prowadzony jest doping podczas meczów Białej Gwiazdy. Dopiero tuż przed meczem wyszło na jaw, że prestiżowe miejsce na stadionie jest w całości zajęte przez dzieciaków z krakowskich szkół!

1300 młodziutkich fanatyków zasiadło w samym sercu wiślackiego młyna, w miejscu, gdzie zawsze panuje najwyższa temperatura. Co więcej, każdy z przybyłych mógł samodzielnie zaintonować stadionową przyśpiewkę, stając na gnieździe. Od samego początku świeżo upieczeni „twardzi kibole z młyna” starali się dorównać liczbą decybeli swoim starszym kolegom. Obrazek tylu uśmiechniętych dzieciaków w tak trudnym kibicowsko mieście musi cieszyć każdego kibica.

=]

05.12.2011 13:34
10
odpowiedz
zanonimizowany469959
41
Konsul

[5]
Też nie rozumiem zdziwienia. Większość mediów robi złą kampanię kibolom, czy właściwie klubom kibica, to też takie skojarzenia przychodzą automatycznie.
No i nie oszukujmy się. Takie akcje kibiców, może nie głównie, ale w jakiejś części, robione są dla poprawienia kibolskiego PR-u. Nic w tym złego, ale nieco bawi. Sam przyznaj, jaki wydźwięk ma ten temat?

05.12.2011 13:49
lordpilot
11
odpowiedz
lordpilot
223
Legend

przez ostatni rok konotacja slowa 'kibic' jest tak bliska 'przestepcy', ze trudno reagowac normalnie,

Złośliwie mogę jednak napisać, że "kibice" długo i "solidnie" na taki właśnie wizerunek pracowali - pobicia (także ze skutkiem śmiertelnym), zadymy, rozboje, rozróby, działalność przestępcza, niszczenie mienia... Zamykanie stadionów (IMO to jednak jest rozwiązywanie problemu od dupy strony), to nie jest przyczyna, tylko niestety skutek "działalności kibiców".

Lata upłyną zanim ten wizerunek się zmieni. Potrzeba do tego będzie ciężkiej pracy całego środowiska kibicowskiego i woli wyplenienia chwastów i pozbycia się czarnych owiec z tegoż środowiska. Czy taka wola już jest ? IMO jeszcze nie, ale trzymam kciuki żeby kibice "dali radę".

Stąd pierwsza moja myśl, to było niestety skojarzenie z "Gomorrą" Roberta Saviano :/ W skrócie - autor opisał w tej książce mechanizmy działania mafii neapolitańskiej (tzw.kamorry). Mafia jak wiadomo nie jest niczym dobrym, ale mafiozi prowadzą też m.in.legalne interesy i udzielają się charytatywnie. Czy w związku z tym trzeba przymknąć oko i nie zauważać tego co złe, bo właśnie jakiś gangster wpłacił dotację na szpital czy wspomógł bezdomnych ?

Jednak już bez złośliwości - szczytna akcja i ogromna frajda dzieciaków. Liczę to kibicom na plus i niech to będzie taki pierwszy krok do normalności. Mniej zadym, mniej prania się po pyskach, mniej kopania nielubianych dziennikarzy po dupach... a więcej takich mikołajkowych prezentów. To kto wie, może jak już kibice konsekwentnie wywalą ze swojego środowiska na zbity pysk bandziorów, to i ja chętnie zabiorę córkę na mecz. Z nadzieją na zobaczenie fajnego sportowego widowiska i dopingu na poziomie, a nie usłyszenia okrzyków w rodzaju "zawsze i wszędzie policja jebana będzie"...

I tego kibicom i sobie życzę :)

05.12.2011 13:52
Bullzeye_NEO
12
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

[11]

o, wlasnie o to chodzi, takie transformacje jezykowe, gdzie 'kibica' od 'kibola' nie rozni juz nic =]

05.12.2011 13:55
szczupasia
👍
13
odpowiedz
szczupasia
70
sympatycznie

[11]

05.12.2011 15:57
Ward
😉
14
odpowiedz
Ward
153
Legend

graf_0 - ''film z interwencji nie został użyty jako dowód. Miejmy nadzieję że zmieni się to przy odwołaniu.
Sędzia nie mogła wydać innego wyroku JEŚLI FILM DOWODEM NIE BYŁ''

a anna maria wesołowska zawsze dopuszcza ważne dowody w sprawie, czyli prawda i sprawiedliwość zwycięża w 15 minut z przerwą na reklamę tylko w fikcyjnych historyjkach na tvn?

całkiem inne to realne życie, ile to ciągali po sądach majdana i świerczewskiego zanim umorzyli sprawę o zwichnięty w czasie interwencji palec policjanta?
trzeba mieć zdrowie i cierpliwość albo uninać alkoholu, zabaw na powietrzu i pochodów, interweniujący policmajster ma zawsze rację ;->

05.12.2011 16:14
15
odpowiedz
Macco™
76
Legend

Ward ---> chyba wątki pomyliłeś ;)

05.12.2011 16:29
Kompo
16
odpowiedz
Kompo
212
Legend

Najlepsze jest to, że na Gazeta.pl nie było ANI SŁOWA o tej akcji, za to nagłówek o tym meczu to "Wisła pnie się w tabeli, awantura w końcówce meczu!11" - kto widział mecz, ten wie, że trzeba być solidnym matołem, by tak nazwać tą kilkusekundową wymianę zdań między piłkarzami.

05.12.2011 21:50
📄
17
odpowiedz
zanonimizowany815779
3
Legionista

Kompoholik -> to jeszcze nic, gazeta.pl rozpisywała się godzinami o ataku na World Trade Center, a newsa "Empire State Building wciąż stoi" nie napisali ani razu

Forum: Kibice kibicują - akcja mikołajkowa :)