Czy znacie jakieś filmy podobne do tego? Tzn. Jest ktoś, kto przeżył apokalipsę np. Po wojnie atomowej, lub coś podobnego i żyje sam, a później odkrywa, że nie jest sam, bo ktoś przeżył (Lub przez cały film jest sam) Chodzi mi o coś podobnego do I Am Legend.
Dla niewtajemniczonych: http://www.filmweb.pl/Jestem.Legenda
28 godzin pozniej
28 dni pozniej
[update] pomylka: 28 dni pozniej oraz 28 tygodni pozniej
28 godzin pozniej
O cholera, to wyszło?
>>> mineral
Przepraszam. Pisalem z pamieci i sie pomylilem :(
A pamieta ktoś tytuł filmu fantastycznego gdzie na środku oceanu znajduje sie laboratorium z kulą która wpada do oceanu a babeczka przenosi sie w czasie.Dla niej podróż trwa ileś tam godzin a dla tych co obserwowali eksperyment minute czy dwie.
"Book Of Eli" całkiem zacny chociażby za fajną manierę obrazu w septi i genialny wręcz OST Atticus'a Ross'a. ;]
Właśnie takie w klimacie "Księgi ocalenia" (Właśnie skończyłem oglądać, bardzo dobry) i Jestem Legendą". Nie żadne horrory i raczej takie nowsze tylko takie filmy : )
"Droga" powinna Ci się spodobać. Oprócz tego z nieco starszych"Wysłannik przyszłości" (The Postman) i mini serial na podstawie powieści Kinga "Bastion" (The Stand).
Mad Max ?? ;)
Kurrr.. Oglądam sobie " Droga" i nagle jest scena, gdzie wchodzą do piwnicy, chodzą, a nagle w jakimś pokoiku leżą chude postacie,skulone, wszędzie pełno krwi i szepczą: "Pomóż nam", myślę sobie:" Nie no spoko jedna scena to nie horror, następna scena wchodzą do klopa, a nim leży poćwiartowane ciało... I w tym momencie powiedziałem sobie: Pierdolę.
Mówiłem wam. Żadnych horrorów : ) Nie lubię tego oglądać. Proszę teraz o filmy, bez 30 ton krwi i zmasakrowanych ciał : )
To nie jest horror tylko dramat, nie ma tam więcej takich scen, ale jeżeli nie kumasz o co tam chodzi i dlaczego ci ludzie się tam znaleźli to nie oglądaj dalej bo i tak to nie ma sensu.
A Terminatora 4 oglądałeś? :)
Trudno o filmy bardzo podobne. Z komediowych polecałbym Zombieland, ale to dużo lżejsze klimaty, trochę zombiaków. Jeżeli trawisz, to można.
Mutant z Krainy OZ--------> Kumam o co chodzi, ale nie lubię takich filmów, bo poźniej dziwnie się je ogląda.
coolabor-------> Terminator 4 to całkiem inne klimaty : )
Nie wiem, gdzie w "Drodze" widzisz elementy horroru, a te ciała na pewno nie miały na celu przestraszyć widza.
Jak dla mnie szkoda, że szkoda, że przestałeś oglądać, bo film jest świetny i choć ten temat post-apokaliptyczny jest gdzieś tak naprawdę w tle, to i tak klimat trzyma.
No, ale w takim razie zgadzam się z postem [19].
To już "Jestem Legendą", który tak ci się podobał miał w sobie wiele więcej fragmentów "horrorowych", niż "Droga".
[22] Dokładnie, Legendzie znacznie bliżej do horroru niż Drodze.
To jest znacznie dojrzalszy film niż Jestem Legendą czy Księga Ocalenia. Nie opowiada historii o super człowieku, którego celem jest uratowanie resztek ludzkości, tylko opowiada historię prostego mężczyzny, który jedyne co chce uratować to życie własnego syna.
Klimat jest tam znacznie cięższy niż w tych wyżej wymienionych dwóch filmach, to właśnie między innymi dzięki klimatowi jest to genialny film.
Mutant------> Nie przypadł mi do gustu ma strasznie ponury i ciężki klimat. :). W każdym razie nadal poszukuję podobnych filmów :)
Mutant------> Nie przypadł mi do gustu ma strasznie ponury i ciężki klimat. :)
To czego ty oczekujesz od filmów, w których najważniejszym motywem jest właśnie to, że wybito większość ludzkości, zniszczono prawie wszystkie miejsca, w których ludzie mogą normalnie żyć, a na dodatek są w stanie ciągłego zagrożenia (czy to potwory, czy kanibale itp.)
Tak ma chyba być :D Bo nie wiem, czego ty się spodziewasz po takich filmach...
ehh.... Dobra nieważne :) "Droga" nie, to może jakiś inny? :) Tylko błagam nie horrory : )
P.S: Taki bardzo podobny do "Księgi Ocalenia" i "Jestem Legendą"
tak na szybko:
The Quiet Earth
Threads
Red Dawn
Waterworld
wszystkie maja juz swoje lata
Chodzi mi o nowsze (tzn. wydane po 2006)
To polecam Ci filmy Spielberga, w których nie grała Kate Winslet. Było tego kilka sztuk w 2009 i 2010.
"Anioły i Demony" - to nędza , jedynie intryga w jakimś małym stopniu próbuje ratować , z resztą jest mizernie ...
I to jest zupełnie co innego niż szukasz .
"The Last Man on Earth" - http://www.imdb.com/title/tt0058700/ - bodaj pierwsza ekranizacja książki Richarda Mathesona.
edit: Oj, nie doczytałem zdania o wymaganej przez Ciebie cezurze; nie mniej myślę, że warto, byś sięgnął po ten film. Na dokładkę: "The Omega Man" z Charltonem Hestonem, również nawiązuje do pierwowzoru książkowego Mathesona: http://www.imdb.com/title/tt0067525/