Witam
Zastanawiam się nad kupnem słuchawek np. przez internet, kupowałem już raz i byłem przerażony tym, że słuchawki w ogóle nie miały dźwięku i tym bardziej bass-u były tandetne jakbym je kupił na targu za 3zł dokładnie, a kosztowały mnie 50zł ale no niestety oszuści, którzy gwarantują dobrą jakość dźwięku i mocny bass to po prostu oszustwo. Ale jak w temacie jakie słuchawki z jakiejś pewnej strony internetowej lub sklepu byście mi polecili preferuję słuchawki małe douszne, cena max myślę, że około do 100zł kolor najlepiej czarny lub zbliżony chodzi mi o ciemne kolory. Z góry dzięki za pomoc.
Znalazłem takie na stronie i nie wiem czy są dobre po prostu się nie znam http://allegro.pl/sluchawki-douszne-kruger-matz-mp3-mp4-iphone-i5068601158.html
Douszne (pchełki) czy dokanałowe? Sprecyzuj, bo często ludzie je mylą.
Z dokanałówek, to coś soundMagic (pl11), Brainwavz (alpha, beta, delta), MEElectronics, Nu-Force lub Cresyn (Axe 4 jeśli uda się jeszcze dostać).
kjx ---> takie jak dałem link w poście o te mi chodzi
A teraz powiedź mi, które twoim zdaniem z wymienionych przez ciebie są najlepsze.
Czyli szukasz słuchawek dokanałowych. Popatrz sobie na Brainwavz Delta. Alphy i bety były bardzo dobre, delt nie miałem w ręku ale opinie ma pochlebne, a i cena jest przystępna.
Ok dzięki będę przy Brainwavz Delta i napiszę później jakie mam odczucia dzięki wielkie ;) pozdrawiam.
Z tego czy wyczytałem, to delty są bardziej "muzykalne", naturalne. Jeśli lubisz bardzo mocne pier...cię, to raczej wybierz alphy albo (nieśmiertelne) soundMagic pl11. Tyle, że nie samym basem człowiek żyje :-)
Też szukam słuchawek do Sansy. Aktualnie miałem Brainwavz M1, ale się zepsuły i mam Philips SHE3590. Nie brzmią one z metalem zbyt dobrze, ale są to najlepsze sluchawki do dubstepu w swojej cenie, w innej basowej muzyce tez się bardzo dobrze sprawdzają, a kosztują tylko 40 zł, na poczatku maja trochę cofnięta średnicę i muszą się wygrzac. Ale ja slucham metalu, polecicie do niego jakieś słuchawki dokanałowe? Ważne jest dla mnie zeby nic nie zagluszalo wokalu i była szeroka scena
@Bukol88
Byłbym wdzięczny gdybyś powiedzial jak delty brzmią z metalem.
WalterWhiteWalker ---> Ok nie ma sprawy możliwe, że jutro już będą u mnie także napiszę jak grają ;) a chodzi ci o gatunek muzyczny tak? jeśli chodzi o ten metal :P
kjx ---> Nie no fest pier...nięcie mi nie potrzebne, lecz jakiś przyjemny bass bez charczenia musi być ;) także powinny się spisać ;)
a chodzi ci o gatunek muzyczny tak? jeśli chodzi o ten metal :P
np. to https://www.youtube.com/watch?v=SO4LyKd-Hws tylko nie sluchaj na YouTube tylko na sansie
BTW. Masz rock boxa? Bo jak nie to sobie zaintaluj, bo w dooma można sobie pograć ;p
mam takie i jest dobra muza z nih
http: //allegro.pl/kolorowe-sluchawki-douszne-mix-style-z-gwiazdka-i5062234081.html
Myślę sobie czy nie dozbierać do brainwavz r1, zawsze mnie ciekawilo co się kryje w słuchawkach dwu przetwornikowych, w metalu zawsze wszystko się zlewa. Jeszcze nigdy nie miałem słuchawek w których góra,
dól i średnica byly dobrze odseparowane, być może wszystko wina jednego przetwornika.
WalterWhiteWalker,
o tak, RB zdecydowanie polecam! I to nawet nie o gry chodzi (w ogóle ich nie instalowałem) ale o rozbudowany equalizer, obsługę formatów bezstratnych (flac) i kilka innych ciekawych opcji.
Gry z rock boxem instalują sie same, masz je w zakładce plugins a chociaż tak jest w sansie. Wielkiej różnicy nie zauważylem po zainstalowaniu rb, czasem uzywam eq i kalkulatora ;) zawsze to lepsze od okrojonego stock firmware.
Aa, tak, te zwykłe popierdówki się instalują, to fakt. Ale to to niegrywalne jest ;-)
Miałem na myśli dodatkowe pliki do większych / innych gier. Można to odznaczyć w Rockbox Utility.
Equalizer, obsługa flac, obsługa większych kart uSD niż na stockowym, to najważniejsze rzeczy jak dla mnie.
Jak skończy mi się miejsce to śmieci usunę. Słyszałem ze czytanie kart SD zużywa więcej baterii, wiec wieksze karty pewnie zużywają jeszcze wiecej, to prawda? Co do gier to np. na takim kolorowym ipodzie idzie normalnie grac w dooma;)
WalterWhiteWalker,
Aaaa ale ci chodzi by ten rockbox zainstalować na moją Sanse? dzisiaj mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem :P
Słuchawki zostały mi przekazane pół godziny temu i jestem bardzo miło zaskoczony.
Słuchawki:
-głośno grają
-dźwięki mogę śmiało powiedzieć, że jest czyściutki jak i w gatunku dubstep i rock
-bass też niczego sobie słucham na max i nie mogę się doczepić ani jednego charczenia
- ładnie wszystko odseparowane wysokie od niskich jak i średnie
- no i kabel, który nie ma bata by się zaplątał duży plus ;)
Jeżeli Alfa ma większego bassa hehe to w takim razie chyba bębenki siadają :P bo Delta już ma niezły bass.
Tak jak w recenzji Delt ci co lubia słychać czystego brzmienia to polecam Delty, a ci co chcą mieć urazy uszu hehe żarcik no to Alfy ;)
Podsumowanie:
Jak za 69zł które za nie dałem to bardzo przyjemne słuchawki, nie żałuję ani jednego grosza, którego dałem za te słuchawki, nie jestem audiofilem, ale śmiało mogę je polecać ;)
A ja czytałem ze te słuchawki są wykastrowane z basu, może Sansa cos od siebie dała. A ten rockbox to najlepszy os na mptrójki dlatego warto go zainstalować
WalterWhiteWalker
Nie są wykastrowane z basu wręcz przeciwnie ja lubię jak w słuchawkach jest mocny bas i ci powiem, że mają dość spory, pewnie mniejszy niż w Alfach ale i tak super.
Dałbyś mi jakiś link do tego rock box-a bo znalazłem coś ale tam mi wywala tyle wersji, że sam nie wiem :P
http://www.rockbox.org/wiki/RockboxUtility#Download
Wersja 1.4 dla Windows.
Podpinasz Sansę, odpalasz RB Utility, zaznaczasz odpowiednie opcjie (na pewno RB, nie wiem jak w Clipie z bootloaderem) i klikasz Start. RB nie usuwa oryginalnego softu, nadal możesz na nim plajerka odpalić poprzez przytrzymanie któregoś klawisza i włączenie urządzenia (niestety, nie mam Clipa więc nie wiem który to klawisz).
Yhm ok dzięki wielkie kwestia ustawienia eq bo teraz jak wgrałem to normalnie mam tak wysokie wysokie tony ze masakra ale pobawię się i powinno być dobrze ;)
Chciałem napisać, że po zainstalowaniu moja szanowna Sansa przestała działać prawdopodobnie system się totalnie zawiesił i MP3 nie odpowiada nawet nie chce się wyłączyć, a tym bardziej system windows nie wykrywa owej MP3 coś się zwaliło może ktoś wie co i jak to zrobić, bo jak windows nie wykrywa to niby jak mam naprawić jak nawet MP3 nie mogę zresetować :/
Przytrzymaj guzik "Off" przez 30 sekund, Sansa powinna się zrestartować.
Ewentualnie, po wyłączeniu, przytrzymaj "strzałkę w lewo" i trzymając ją, włącz urządzenie. W innych Sansach to odpala stockowe firmware. Wtedy podłącz do komuptera i zobacz czy plajer jest wykrywany. Jeśli komputer normalnie wykryje Clipa, to wrzuć do głównego folderu rozpakowane najnowsze oprogramowanie:
http://mp3support.sandisk.com/firmware/clipplus/clipplus01.02.18.zip
i odłącz Sansę od komputera. Soft się zaktualizuje sam, RB wyleci.
Dzisiaj przyszły do mnie Delty i się zakochałem w tych słuchawkach. Phantom of the Opera od Lindsey Stirling i ogólnie muzyka od niej brzmi genialnie, słuchawki bardzo dobrze radzą sobie z takimi dubstepami dzięki basowi który może nie jest jakiś za mocny, ale nadrabia wszystko dynamiką. A najlepiej sobie te słuchawki radzą z instrumentami i kobiecym wokalami, maja czyściutki dźwięk nic na siebie nie nachodzi. Jedynymi mankamentami są wg mnie w niektórych utworach niedosyt basu i słuchawki nie leżą mi idealnie w uszach, przebierałem przez godzinę w tipsach by znaleźć idealnie pasujące do dźwięku i do moich uszu.
WalterWhiteWalker
Wiesz jeśli chodzi o ten niedosyt basu to zawsze możesz pokombinować ze eq ja tak zrobiłem w sansie i elegancko bas nie za wielki i tez nie za mały kwestia chwili zabawy z eq i po problemie. Słuchawki też poleciłem koledze z pracy, bo też mu zależy na czystym brzmieniu wokalu, instrumentów itd. tak czy siak wiadomo chcę by moje Delty grały jak najdłużej, ale w razie "W" następnymi będą Alfy z racji dobrej firmy no i trzeba wypróbować :)
Senheiser jest ok, polecam
lubię sansę, rockbox spoko jest, można skórki w necie pobrać do niego i przy odtwarzaniu muzy może być super wielki napis z godziną aktualną, bardzo użyteczne jeśli na telefonie nie sprawdza się czasu. Notatnik ma, prosta obsługa, choć pierwszy raz trzeba skumać jak obsługiwać to, czyli np. przy przeglądaniu plików wciskamy na 2 sekundy jakiś klawisz większy i wyskoczy menu, wybieramy np. "Nowy folder" i otworzy się notatnik by nadać nazwę folderowi, wpisujemy wyraz i potem przytrzymujemy ten główny, popularny klawisz jakieś 2 sekundy i zapisze nam nazwę, folder zostanie nazwany. To samo z plikami TXT.
Czasem przydaje się to np. gdy słuchamy pliku godzinnego i w np. 37 minucie przerywamy słuchanie, wtedy tworzę w tym samym katalogu z plikiem nazwę "37m" i już wiem od którego momentu słuchać coś, gdy oleję plik na jakiś czas słuchając innych.
Aha i sansa jeden raz w życiu (czyli bardzo bardzo rzadko) zawiesiła mi się, wtedy wygooglowałem jakie klawisze trzymać przez jakieś 15-30 sec i problem zniknął, odpaliła się, niczego nie straciłem, git.