Witam. Mam do was takie pytanie. Jakie gry (obojętnie na jakich detalach) pójdą na moim komputerze: Pentium Dual-Core e5700 3.00 ghz x2 3.00 ghz - Ram 4GB - Karta grafiki GeForce GT 520 - Windows 7 Ultimate 64-bity. Wiem że komp mocny nie jest, ale jakie fajne gry poleciliście abym mógł spokojnie pograć. Jak już mówiłem detale nie mają znaczenia. Obecnie gram w GTA IV i musze powiedzieć że za wygodnie nie jest. Myślałem nad Bioshock 1 lub 2 lub Mafie 2, ale jeszcze nie wiem na co się zdecydować. Polećcie coś, prosze .
Kata graficzna to chyba jakiś żart. trzeba to wymienić na coś lepszego jeżeli w ogolę chcesz w coś grac z nowszych gier.
A czy powiedziałem że z nowszych. Jakoś mi się nie spieszy z wymianą bo gram raczej sporadycznie
No to spoko Call of Duty 2 pójdzie ?
Człowieku, w CoD2 to ja na Athlonie 1,4 i GF2 z 32MB grałem prawie na full detalach... Odpalisz spokojnie wiele nowszych gier. Co prawda, o ustawieniach "ultra" możesz zapomnieć ale wcale nie będzie takiej tragedii jak niektórzy piszą.
No tak ale wiesz trza się upewnić bo koledzy tutaj sugerują że nawet z grami z 2005 roku może być cięzko. A przypomnę Że CoD 2 wyszedł 25 października 2005, wiec mogły by być kłopoty. A jak myślisz na rozdzielczości 800x600 i niskich detalach odpalał bym i te nowsze gry
Fallout New Vegas pójdzie.
PS. jakbyś myślał o taniej wymianie grafiki to rozejrzyj się za Radeonem 4870 albo 4750 (coś koło tej numeracji, rozumie się). Lepsze to niż co teraz masz.
Wszystko zależy od gry. Nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi. Zawsze możesz sprawdzić demo, jeśli jest dostępne.
Torchlight 2
Torchlight
GTA San Andreas
Limbo
Dobrze, dzięki. I jeszcze takie pytanie. Mam słaby zasilacz i chyba go wymienie na Chieftec GPA-500S8 a kartę graficzną na Radeon HD 7750. Co sądzicie o tych podzespołach ? Co do gier to wydają się być fajne. Kilka z nich w najbliższym czasie ogram
max. 500 zł więc RADEON HD 7770 nie wyjdzie bo on kosztuje 430 zł chyba, a ten Radeon HD 7750 350 zł + Zasilacz 140-150 zł, więc bym się wtedy zmieścił z funduszami
Jaki jest twój obecny zasilacz?
No nemowy
Zasilacz Fortron HEXA 400W taki wez. Ja bym troche zebral pieniedzy i dolozyl do 7770.
to jest komp z hipermarketu lub allegro.
Nie, to jest komputer kupiony w sklepie vist. Był do pracy, i starszych gier, ale pomału ograłem te starsze i chciałbym przejść na wyższy poziom (lata 2009-2011). A co do zasilacza to może i wezme tego Fortona
Jedno mnie zastanawia. Dlaczego kupiłeś system operacyjny, który kosztował więcej niż cały Twój komputer?
System operacyjny miałem już wcześniej od brata ciotecznego ( Orginał oczywiście) wiec systemu nie kupowałem
System operacyjny miałem już wcześniej od brata ciotecznego ( Orginał oczywiście) wiec systemu nie kupowałem
oczywiście
davis <-- tak, bo Ty może masz wszystko oryginalne, w co wątpię ;)
No to narazie dziękuje. Może jeszcze jakieś gry polecicie ?
up@