Wiec mysle nad zakupem jakiegos telefonu glownie do odtwarzania muzyki no i pogrania od czasu do czasu. Narazie nie mam jakiegoś limitu cenowego. Chciałbym przejerzec moze macie jakies fajne propozycje? Preferuje SE i tu zaczyna się mój problem. Zawsze miałem telefony z guziczkami i nie wiem czy nie przestawić się w koncu na cos dotykowego... Ale nie moge sie przyzwyczaic do telefonów bez klawiszy... Miałem kiedys W995 ktory bardzo mi się podobał glownie za sprawą głosników stereo i jakości dzwieku (tak wiem ze w komórkach nie ma mowy o jakości ale jest roznica miedzy stara nokią a np. takim W995) i rozwazam tez zakup jego. Wiec moje pytanie czy są jakies telefony nowsze, lepsze od ww. SE pod wzgledem muzyki? (iPhone?) A i jeszcze gry, wiem ze w javie jest tego dużo, ale z drugiej strony te ładniejsze tytuły sa na systemy operacyjne... Sorki za chaos w tym poscie ale mam nadzieje ze ktos to przeczyta, zarzuci jakas propozycją... :D
Jeśli nie masz limitu cenowego to może HTC Desire HD lub Iphone 4? Chociaż najlepszym rozwiązaniem jest w tej chwili telefon z wi-fi (przez którego udostępniamy internet) oraz Ipod Touch 4th
Preferuje SE i tu zaczyna się mój problem.
Dokładnie w porównaniu z konkurencją SE wypada słabo, chyba, że chcesz kupić półprodukt.
Zamiast Desire HD lepszy będzie HD2 - tańszy, techniczne praktycznie to samo a są na niego dostępne 3 systemy. Do wyboru do koloru. A jeśli miałby spełniać funkcje odtwarzacz mp3 to postawisz na nim Androida, wgrasz winampa i będzie to się sprawdzać, chociaż na samym WM muzycznie biedy nie ma(wbrew temu co mówią stereotypy dotyczące WM).
W995 to wciąż nie jest zły sprzęt kupując go sporo zaoszczędzisz, może będzie on bardzo dobrze grał, robił dobre zdjęcia ale nic więcej w nim nie odkryjesz.
to ja tak dla odmiany polecam samsunga wave. wg mnie dzwięk lepszy niż w iphone 3gs
Pod wzgledem gier iPhone wygrywa, choc Android depcze mu po pietach. Pod wzgledem muzyki bralbym telefon z Androidem - dla mnie iPhone(mialem 2G) ma troche przyciche glosniki i jesli puszcze jakas piosenke w nieco glosniejszym miejscu niz dom(na ulicy na przyklad), to ledwo slychac. Zreszta, w Android Market masz Winampa, ktory jest niezly, a w przypadku iPhone'a jestes skazany na standardowego playera systemu iOS(nie znalazlem w AppStorze zadnego porzadnego zamiennika). A z telefonow z Androidem polecam ci HTC Legend i HTC Desire.