Moje doswiadczenia z antywirusami, firewall'ami i pakietami zabezpieczajacymi przeszly dluga droge przez AVG, Avast, MSE i skonczyly sie na Malwarebyt, ktorego czas juz minal. Przed chwila sciagnelem Eset. Chce zobaczyc co to za programik bo kiedys sporo o nim slyszalem.
Ale chcialbym sie odwiedziec jaki jest dobry program, moze nowy w miare lekki i oczywiscie skuteczny do ochrony kompa. Co polecacie ?
Norton Internet Security 2012.
Jest to jeden z najszybszych i najmniej obciążający system program antywirusowy. Instalacja całego programu trwa osiem sekund. Jeśli chodzi o skuteczność, to mogę tylko stwierdzić, że od paru lat zawsze używam Norton i nigdy jeszcze nie miałem wirusa ani nic podobnego.
W zeszłym roku pierwsza pozycja przypadła pakietowi Norton Internet Security 2011. Teraz jest jednym z najlepiej wyposażonych, a zarazem najwygodniejszych w użyciu pakietów zabezpieczających na rynku. Dodatkowo dzięki integracji z bezpłatnymi usługami sieciowymi marki Norton, jak Norton Safe Web, chroni także przed najnowszymi typami zagrożeń związanymi z serwisami społecznościowymi.
Program nie jest potrzebny tak naprawde.
Wystarczy uzywac mozgu.
Nie mam antywirusa od 4 lat, jedynie firewall (polecam bo niedrogi) look'n stop.
Uzywam opery do surfowania, i nie laze po szemranuch stronach ani nie sciagam szemranych plikow.
To wystarcza by miec swiety spokoj.
Z bezpłatnych - COMODO Internet Security Premium 2012. Z płatnych - VIPRE Internet Security 2012 z dożywotnią licencją. Malwarebytes' Anti-Malware to nie antywirus, tylko uzupełnienie już istniejącego systemu zabezpieczeń o dodatkową warstwę ochronną.