Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jaki dekoder DVB-T?

01.09.2013 11:53
Herr Pietrus
1
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

Jaki dekoder DVB-T?

Zastanawiam sie an zakupem wspomnianego dekodera. A ponieważ informacje najlepiej czerpać z kilku źródeł :), a na GOLu niemal an pewno znajdę kogoś, kto i w tej kwestii się orientuje...

Co wybrać? Zdaję sobie sprawę, ze w cenie oscylującej ok 100 zł wszystko to właściwie podobnej jakości ("albo "jakości") chińszczyzna, z drugiej strony więcej wolałbym mimo wszystko nie wydawać... (Nie jest chyba tak, że wszystko w tej cenie nadaje się do śmieci i psuje po miesiącu albo po roku, więc lepiej 100 zł wydać na coca-colę? Przeglądając internet właściwie niczego droższego i "lepszych firm" nie widzę).
Ta chińszczyzna i tak różni się ponoć jakością wykonania piltów, wyglądem menu ekranowego/przewodnika po kanałach, wygodą obsługi, ilością błędów w oprogramowaniu...

Jeś;li więc możecie coś polecić, albo coś odradzić, chętnie poczytam. :)

01.09.2013 11:58
2
odpowiedz
Thun
179
Senator

Jakiś miesiąc temu kupiłem też szukałem dekodera dla swej rodzicielki i doszedłem do wniosku że żadne bajery w stylu wygląd / cośtam nie jest nikomu potrzebne - ma działać. Kupiłem najtańszy jaki znalazłem: Lark Enjoy 4.0, za niecałe 70 złotych.

Ma wejscie USB, więc odtwarza też filmy (wg. instrukcji:) bo nawet tego nie chciało mi się sprawdzać - miał łapać TV i to robi bardzo dobrze. A czy się zepsuje, prędzej czy później pewnie tak - ale od tego jest już gwarancja na 2 lata prawda? :)

01.09.2013 19:42
Sharky
3
odpowiedz
Sharky
230
Renegat

Większość tanich dekoderów to te same bebechy tylko w innej obudowie. Ostatnio swojej babci kupiłem Korr HD158 Plus i jak na razie problemów brak. Jak się orientowałem przed kupnem to dobre opinie miał też Ferguson Ariva T65 czy Wiwa HD90.

01.09.2013 20:00
4
odpowiedz
zanonimizowany560811
101
Senator

Ja wybrałem Wiwe HD 90 za ponad stówę i ogólnie nie żałuję. Dla mnie najważniejsze było, aby odtwarzał filmy w hd przez wejście usb i dobrze się w tym sprawdza.

01.09.2013 21:52
Janczes
👍
5
odpowiedz
Janczes
200
You'll never walk alone

Ferguson Ariva T65
wygral jakis tam ranking na najlepszy dekoder i nie dziwie sie wcale temu :)
przede wszystkim prostota w uzytkowaniu, sporo fajnych bajerow, mozliwosc nagrywania na pedrivy (niektore moga tylko na dyski majace oddzielny zasilacz) i tani ;)
serdecznie polecam ;)

01.09.2013 22:17
Bezi2598
6
odpowiedz
Bezi2598
152
Legend

WIWA nie wiem dokładnie jaki model, ale jestem zadowolony. Odtwarza pliki wideo z dysku, chociaż czasami mam problemy z napisami.

01.09.2013 22:28
PanSmok
7
odpowiedz
PanSmok
258
Legend

Kupilem rodzicom Kruger&Matz 0201. Sprzet za +- 100 pln. Co tu duzo pisac - dziala...

Forum: Jaki dekoder DVB-T?