Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Jak wyczyścić dywan - albo jaki sklep z dywanami polecacie?

21.04.2014 13:13
😒
1
zanonimizowany933346
22
Generał

Jak wyczyścić dywan - albo jaki sklep z dywanami polecacie?

W sobotę poszedłem spotkać się z kolegami i niestety wypiłem o wiele za dużo. Dobrze wiem, że alko nie jest dla mnie i do domu doszedłem to nawet nie wiem jak :( Kładąc się spać puściłem pawia na środek dywanu :/ Najgorzej chyba jak może być, gorsze jest to to, że wczoraj umierałem jeszcze i oprócz takiego ogólnego ogarnięcia tego dywanu to wiele nic nie zrobiłem. Dzisiaj już wszystko okej, dobrze się czuje z tym, że dywan to śmierdzi totalnie, smród jest taki nie do wytrzymania, że aż się porzygam zaraz :/ Wziąłem Vanischa do dywanów tarłem ostro szczotą ale to i tak nie pomogło i jebie dalej :/ Wyjebałem go na balkon, umyłem podłogę i da się żyć, no ale dywan być musi bo zniszczę podłogę od krzesła.
I teraz czy da się to jakoś wyczyścić by tak nie jebał, jakby gównem normalnie, czy już szykować kasę na nowy? Interesuje mnie taki chodnik 80x300 cm - to ze 300zł nie moje (ale za błędy się płaci).

spoiler start

Od dzisiaj nie pije!!

spoiler stop

21.04.2014 13:19
2
odpowiedz
zanonimizowany928629
76
Generał

Po co to cała historyjka, masz brudny dywan nie da się go wyczyścić musisz kupić nowy, trudno.

Zrób dość gęstą papkę z sody oczyszczonej i wody. Nałóż ją na plamę. Po 5 min zmyj octem. Osusz starannie dywan ręcznikami papierowymi. Zabieg powtórz. Na koniec przemyj tkaninę czystą wodą i osusz. Możesz użyć suszarki.

21.04.2014 13:29
Stra Moldas
👍
3
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Komfort jest spoko z sieciówek.

21.04.2014 13:33
Igierr
4
odpowiedz
Igierr
87
Helter Skelter

Jak nie chcesz nowego to próbuj dalej z detergentami. Użyj ciepłej wody.
możesz też

spoiler start

zamrozić i wykruszyć ;)

spoiler stop

21.04.2014 13:34
siwy346
5
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Te całe Vanisze do dywanów dają radę. Tylko trzeba czytać instrukcję. Ale wiesz nic nie dzieje się na pstryk - czasem proces trzeba powtórzyć. Co prawda nie czyściłem dywanu z takiego czegoś, ale myślę, że da radę.

A co do kółeczek to w marketach budowlanych są takie specjalne - bardziej gumowate i one rysują mnie. A patrząc u mnie w domu to w ogóle.

Forum: Jak wyczyścić dywan - albo jaki sklep z dywanami polecacie?