Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: jak to ksiązka ?

12.05.2012 10:20
1
QQQ
54
Konsul

jak to ksiązka ?

1. czytałem kiedyś zapowiedź jakiejś książki ( na końcu innej ) - był w niej taki epizod: samolot ( chyba pasażerski ) i jeden gość grozi wyrzuceniem drugiego albo naprawdę go wyrzuca - czy może sam wyskakuje - w każdym razie okazuję się to mistyfikacją a on agentem chyba mosadu a całość to fragment jakiegoś większego planu ) - czy wie ktoś może o co chodzi ?

2. szanowany ksiądz w pewnym kościele zostaje zarznięty jak prosiak - sprawca wpada prawie na gorącym uczynku i jest wielka presja aby go usmażyć na krześle elektrycznym ale w jego obronę zostaje wrobiony pewien błyskotliwy prawnik - nie piszę co dalej bo książkę czytałem całą ( jest świetna ) - ale nie mogę sobie przypomnieć jej tytułu i autora ( mam wrażenie że w tytule występuje słowo sprawiedliwość możliwe też ze we wszystkich książkach tego autora występuje to słowo - ale nie jestem pewien ) - jakieś sugestie co to może być ?

12.05.2012 10:26
pecet007
2
odpowiedz
pecet007
178
~

dwójeczkę kojarzę w formię filmu z rozdwojoną jaźnią i pedofilią w roli głównej (konkretnie to chyba biskup był pedofilem), ale też tytułu nie pamiętam, możliwe że ten film o którym myślę był na podstawie tej książki ;)

12.05.2012 23:36
3
odpowiedz
QQQ
54
Konsul

pecet007 >>> dokładnie to to ( nie wiedziałem że był film na podstawie tej książki ) naprawdę nikt tego nie zna ? ;(

12.05.2012 23:40
kjx
4
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

2. Film - Lęk pierwotny. Książka - William Diehl, tytuł ten sam (albo Pierwotny strach).

13.05.2012 01:12
5
odpowiedz
QQQ
54
Konsul

kjx >>> BIG THX - to to - swoją drogą liczyłem że bibliografia będzie większa. Znalazłem informację że są 3 książki z Martinem Vail ( to ten adwokat ) pierwsza to Pierwotny Strach . druga to chyba "Obraz zła" a trzecia ? wie ktoś może ?

13.05.2012 09:00
kjx
6
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Trzecia to "Władca piekieł".

13.05.2012 16:25
7
odpowiedz
QQQ
54
Konsul

kjx zostaje tylko pytanie nr. 1 - jakieś sugestie ?

Forum: jak to ksiązka ?