Mam pytanie. Jak to w końcu jest ? Mam nowy tv podstawowy pakiet programów (żadna kablówka) i miało być więcej tych niby darmowych programów a ciągle wyszukuje mi tylko te same analogowe. Czy może być powodem to iż nie mam tej za okiennej anteny, czy może powinnam zgłosić tę sprawę do administracji, jak jest z tym u was ?
Hm tzn? No normalnie z kabla, nie mam anteny jak pisałam za oknem tylko normalnie w bloku. Nie mam tv przez jakąś firmę tylko te podstawowe programy i łapie mi tylko analogowe a staram się co dziennie wyszukac te cyfrowe przez automatyczne strojenie w tv i nic z tego
Bez anteny to ty daleko nie zajedziesz...
(chyba, że w blokach nadal montują te zbiorcze dziadostwa)
U mnie w kablówce ogłaszali że w kablu jak ktoś maił analog to analog zostanie.
No dobrze, że analog zostaje.. no ale co jeszcze by miała mieć jak nie analog ? no tylko cyfrowe a jej wyszukuje tylko analogi bez cyfrowych czyli pewnie wina leży po stronie anteny w takim razie ?
Jak byś jeszcze podała modeł TV a nie tylko "mam nowy" (bo dla jednego nowy to kupiony 5 lat temu, a dla drugiego 1 godzinę temu), u mnie w 4 letnim TV przełącza się z analogowego sygnału na DVB-T... więc u Ciebie raczej też :)
jason900627 -> Antena szczerze nie ma znaczenia, kumpel podłączył jakąś starą 20 letnią antenkę i mu normalnie wyszukało kanały DVB-T.
Jeszcze do autorki:
Problemem może być to że tak naprawę to nie masz sygnału z anteny, a z kablówki która została zobowiązana przez administrację budynku do zapewnienia kanałów podstawowych wszystkim mieszkańcom niezależnie od tego czy mają podpisaną umowę czy nie. Bo raczej anten już nikt nie stawia na blokach, więc w zasadzie - choćbyś nie wiem co robiła, nie znajdziesz żadnych kanałów poza tymi które przesyła operator. Pozostaje kupno osobnej anteny (której wcale nie musisz wystawiać za okno, chyba że w tragicznym miejscu mieszkasz :) albo pisanie do Administracji by wymusili na operatorze przesył wszystkich kanałów które są dostępne za darmo.