Jak szybko pozbyć się pryszcza? Wyskoczył mi taki dość spory na wardze i za cholerę nie mogę go wycisnąć. Co zrobić aby się go pozbyć?
P.S. Proszę się nie śmiać z pryszczatych ludzi bo to jest choroba i to bardzo nie przyjemna, więc nie ładnie się tak śmiać.
nakrzycz na niego.
Jak szybko pozbyć się pryszcza?
Zasady szybkiego reagowania są inne, niż pielęgnacja cery trądzikowej. Teraz wolno ci działać naprawdę intensywnie.
Gdy masz 24 godziny...
Umyj twarz żelem antybakteryjnym lub mydłem. W miejscu, gdzie usadowił się pryszcz przetrzyj wacikiem nasączonym w alkoholu. Następnie na pryszcz nałóż odrobinę pasty do zębów. Uwaga: będzie piekło, ale podziała! Po trzech godzinach zetrzyj pastę i nałóż kolejną porcję. Pryszcz zostanie wysuszony. Tak samo działa maść cynkowa, jaką znajdziesz w każdej aptece – kosztuje grosze!
Gdy masz 12 godzin
Rano czeka cię rozmowa, a wieczorem zauważasz pryszcza? To wyjątkowa sytuacja, możesz go nawet wycisnąć. Nachyl się nad miską z gorącą wodą i nakryj głowę ręcznikiem. gorąca para otworzy pory. Gdy skóra będzie rozpulchniona, delikatnie naciśnij okolice pryszcza – może uda się usunąć ropną wydzielinę. Nie ciśnij za mocno! Na koniec zdezynfekuj to miejsce i zakryj pudrem dla dzieci lub talkiem – działa wysuszająco. Jeśli masz taki kosmetyk, na noc możesz też użyć antybakteryjnego korektora.
Gdy masz godzinę
Wstajesz rano i widzisz pryszcza? Jedyny ratunek to makijaż! Miejsce, gdzie jest wyprysk przetrzyj lodem – to obkurczy skórę i zmniejszy zaczerwienienia. Zamaskuj pryszcz korektorem i przypudruj. Nie nakładaj za grubej warstwy podkładu, bo efekt będzie groteskowy. Unikaj też nadmiaru różu, bo podkreśla każde zaczerwienienie na twarzy.
btw. Gol jak zwykle trzyma poziom!
spoiler start
Dna.
spoiler stop
Zamroź i wykrusz