Gdzie moge wrzucic swoj filmik wazacy 787MB zebyscie np. wy mogli go zobaczyc ?
you tube?
Filmik zrobilem aparatem powershot sd700 is. Wrzucac go na swierzo czy mozna jakos obrobic ?
Dobra .. mam troche wiecej czasu.
Jak zrobic zwolnione tepo w filmiku? Tzn. filmik ma powiedzmy 20min. powiedzmy ,ze w 3 min jest cos co trwa powiedzmy 5 sekund i chce zeby bylo wyrazniej pokazane w zwolnionym tepie.
Nie mam zadnego programu wiec podajcie od razu program jakim mozna to zrobic. I przydaloby sie powycinac troche tego filmu bo nie wiem czy okolo 20 min komus bedzie chcialo sie ogladac.
[6] Z tego co wiem WMM bardzo niszczy jakosc filmu. Chyba ,ze to nie prawda
Nie mam zadnego programu wiec podajcie od razu program jakim mozna to zrobic.
W WMM da się zrobić. Wycinasz kawałek filmu który Cię interesuję i dajesz efekt spowolnienia.
edit:
Ale WMM nie czyta wszystkich formatów a film 787 MB będzie się chwilę ładował.
edit2:
WMM nie trzeba ściągać bo powinien być na kompie.
Chociaż wydaję mi się że lepiej to wyjdzie w np. Sony Vegas
[6] Z tego co wiem WMM bardzo niszczy jakosc filmu. Chyba ,ze to nie prawda
Można pobrać dodatek który pozwala na zapisywanie w HD
http://emproductions.webs.com/downloads.htm
Ale jeżeli format importowanego video to np. .avi to żeby dodać go do WMM będziesz musiał go przerobić na inny być może ze stratą jakości.
http://support.microsoft.com/kb/308464/pl
znam Adobe After Effects i Sony Vegas Pro 10. Nie znam zbyt dobrze after effectsa, ale w Vegasie możesz to łatwo zrobić, niestety slow motion będzie klatkować. Na szczęście do sony vegasa tylko w wersji 10(ja mam pro ale nie wiem jak będzie działać z innymi) jest plugin twixtor(który jest również na ae) który płynniej spowalnia film.
To jak zrobic te slow motion ? Na necie nie wiele znalazlem a to nie jest filmik na ktorego chcialbym stracic czas. Nie bede nawet wycinal bo nie wiem jak to zrobic a uczyc sie nie warto. Podam najwyzej w ktorej minucie jest najwazniejsza rzecz i tyle.
Tylko musze zrobic slow motion zeby blo wyraznie widac.
Vegas pro 11 juz mam
w takim razie file-->import--->media i wybierasz plik który ma być spowolniony(kliknij na niego 2x) Następnie z zakładki project media(która powinna Ci się sama włączyć) przesuwasz plik na linie czasu w dolnej części ekranu(nad przyciskami play, pause idt.) Wtedy przytrzymujesz lewy ctrl i "łapiesz" myszką za prawą krawędź filmu i przeciągasz w prawo. Jest to najkrótszy sposób. Tylko pamiętaj, że audio filmu też się wydłuży. Aby je oddzielić kliknij na film prawym group ---> remove from. No i następnie renderujesz file ---> render as. Możesz pooglądać filmy na youtube jak dobrze wyrenderować film.
Nie o takie spowolnienei mi chodzi. W [5] napisalem ,ze spowolnienei ma dotyczyc urywku filmiku, powtorki.
W takim razie jak masz film na linii czasu to kliknij w miejsce gdzie ma się zaczynać spowolnienie i naciśnij "s" a później kliknij w miejsce gdzie ma się kończyć spowolnienie i również naciśnij "s". Tak tniesz klip. Teraz odsuń prawą część filmu i wtedy z tym środkowym klipem zrób tak jak pisałem w poprzednim poście
przytrzymujesz lewy ctrl i "łapiesz" myszką za prawą krawędź filmu i przeciągasz w prawo.
mam nadzieję, że załapiesz :)