Wylądowałem na wytrzeźwiałce. Zabrali 250zł w ramach pobytu, dowiaduję się dzisiaj, że izba od 17 stycznia jest darmowa. Jak to w końcu jest? Da radę odzyskać pieniądze?
A kto ma zapłacić ?? My podatnicy, nachlałeś się więc płać, frajerów szukasz ?
Nie za darmo tylko za 250 zł.
A kto ma zapłacić ?? My podatnicy, nachlałeś się więc płać, frajerów szukasz ?
Czuję, że to naprawdę miałoby wielki wpływ na twoją kieszeń, podatniku. Skąd w ludziach do teraz taka wiara w dobrodziejstwo państwa?
Podobno jest jakaś luka w ustawach, więc trzeba korzystać z dobrodziejstw państwa :D
Nie Hopkins, z depozytu sobie wzięli kiedy ja smacznie wylegiwałem się w celi ;)
Podobno jest jakaś luka w ustawach, więc trzeba korzystać z dobrodziejstw państwa :D
No i bardzo dobrze, trzeba odbierać złodziejom ile tylko jesteśmy w stanie. Do ciebie się nie odnosiłem.
I wzieli dokladnie 250 zlotych? Wystawili kwitek? Nie slyszalem szczerze o zadnej luce :)
edit: literowka
Cholera, tyle razy uchlewałem się na mieście do stanu szmacianej lalki i wdawałem w szarpaniny, a nigdy nie wylądowałem na izbie. Niby się cieszę, ale jakaś historia czy kolejny ptaszek na liście "życiowe do zrobienia" by był.
Czegos nie kumam. Wszedzie indziej na calym swiecie takie cos to wstyd. Tylko w Polsce powod do dumy.
Dla mnie to by bylo upokorzenie na cale zycie i czas namyslow czy czas nie przestac bo granica zostala przekroczona.
Nie miałem przyjemności i nie zamierzam mieć, ale obiło mi się o uszy, że na paragonie z izby wypisana jest tylko herbata. Prawda to? :D
Jest całkiem sympatycznie jeśli chodzi o przemyślenia towarzyszące pobytowi, niestety miałem to nieszczęście, że przy ostatniej wizycie na 2/4 w mojej sali były same smarkające, charkające, pierdzące beje, dodatkowo odór z kibla był tak nieznośny, że nozdrza nieomal mi eksplodowały. Oprócz wystawienia faktury(!), te frędzle z kolskiej zawsze coś ukradną, a to zapalarkę, a to fugle, a to metalowy bilon. Ot uroki tego ośrodka. Jeśli chodzi o moralniaka to trochę jest, szczególnie, że nie dałem spać rodzinie, kumplom i dziewczynie bo telefon się rozładował i w suce nie zdążyłem napisać esemesa, że już mam zapewniony nocleg. Moje imieniny nota bene.
A kawa inka, którą tam serwują jest paskudna. Dobrze, że MakD jest blisko.
[16] dobrze prawi
nie znam osobiście nikogo kto by tam trafił ,sam tez nie mialem "przyjemnosci, dla mnie to zakrawa o patologię
ilu awanturnikow tutaj, moglbym z was zlozyc niekiepska druzyne, oczywiscie rvc bylby kaplanem...
Boskijaro na izbe mozesz trafic przez najnormalniejszego w swiecie pecha. Gdzie tutaj sie ktokolwiek czyms chwali?
Za darmo...?
Stawiałeś się pewnie to dostałeś wpi... ale raczej nie od sanitariuszy tylko jeszcze w suce.
Stawiałeś się pewnie to dostałeś wpi... ale raczej nie od sanitariuszy tylko jeszcze w suce.
I tu się grubo mylisz. Izbę zaliczyłem tylko i wyłącznie dlatego, że nie chciałem podać patrolowi swoich danych osobowych. Taki pijacki kaprysik :)) no więc co, chłopaka na izbę trzeba wieźć, żeby po głębokim śnie przypomniał sobie imię babci ;)
Doobra, nie po to ja tutaj żeby się tłumaczyć i opowiadać całą historyjkę. Izba zaliczona(raz wystarczy) za 3h policzyli sobie 250zł, więc kto pomoże odzyskać ciężko zarobione piniądze, tego czeka pełen kubek spirytusu :)
btw. sanitariusze? Toż to gorsze niż gestapo było.
To żeś odleciał kolego :D
Ty zrobiłeś im na złość.
Oni zrobili Ci na złość.
Kto jest uboższy o 250 PLN ?
Co do sanitariuszy, szanujemy wszystkich do puki nie leci pięść w naszą stronę !
"Czegos nie kumam. Wszedzie indziej na calym swiecie takie cos to wstyd. Tylko w Polsce powod do dumy."
Zacznijmy od tego, że w innych krajach właściwie nie ma takiej instytucji na izba wytrzeźwień.
11 - a jakie to tam dobrodziejstwo? Jak pracujesz w Polsce (a mniemam, że pracujesz) to miesięcznie oddajesz państwu wielokrotnie większe kwoty. Państwowa służba zdrowia leży i kwiczy, emerytur nie będzie, autostrady i chodniki na wsiach finansuje Bruksela, więc przynajmniej niech wytrzeźwiałka będzie za darmo. Bo ciężko w takim kraju żyć na trzeźwo ;)
Byłem :) Miły sąsiad zadzwonił jak zasnąłem pod drzwiami swoimi zamiast mi otworzyć drzwi i wepchnąć mnie do domu czy coś to łaskawie to po policje zadzwonił a oni też zamiast mi otworzyć drzwi to na izbę mnie zabrali PO! LICJA
Litości...
Zaraz założę wątek, że mi się smalec na jajecznicę! ranną! (chodzi o rano, taka pora dnia, nie o ranę zadaną, leszcze) spala na patelni...
Masz żal, idź pod kościół, na cmentarz, nie pij tyle, nie awanturuj, czasem pomyśl...
Wielkie kurwać halo, 250 zeta stracił...
Mama odda! :D
Chodzi o to, że mama nic o tym nie wiedzieć, nawet jeśli mama o tym wiedzieć, to i tak synu być nie winny i nie brać w tym udziału, to dobry chłopak był i mało pił.
edit: abyś nie czuł się odosobniony, to pocieszę Cię, że też miałem styczność kiedyś z ... milicją, tak milicją. Nie miałem przepustki dostałem lolitą, piękne czasy były !
Chodzi o to, że mama nic o tym nie wiedzieć, nawet jeśli mama o tym wiedzieć, to i tak synu być nie winny i nie brać w tym udziału, to dobry chłopak był i mało pił.
No proste, że mama nic nie wie, internet by odłączyła i jak ja bym półroczne kieszonkowe odzyskał?
moj kumpel raz trafil jak sie po pijaku awanturowal do roboli, ktorzy buduja 2 linie metra zeby sie pospieszyli bo chce pojechac nim do domu (mieszka na wawrze^^ ) Skonczylo sie na Kolskiej z jakimis bejami w celi. Ale nawet dali mu jakas bluze na koniec, bo swoja rozerwał a zimno wtedy bylo..
klaczki: i to jest wlasnie zblizanie sie do doroslosci: sztuka podejmowania wyboru.Schlac sie jak swinia ? or nie schalc sie jak swinia ?
Ty zrobiłeś im na złość.
Oni zrobili Ci na złość.
Kto jest uboższy o 250 PLN ?
Co do sanitariuszy, szanujemy wszystkich do puki nie leci pięść w naszą stronę !
Szanujecie wszystkich, dopóki można wyciągnąć hajs z kieszeni bez widoku kamer.
klaczki: i to jest wlasnie zblizanie sie do doroslosci: sztuka podejmowania wyboru.Schlac sie jak swinia ? or nie schalc sie jak swinia ?
Wybieram opcję numer 1.
[18] Hahaha, Konin? :D
Child of Bodom: slusznie , to pomaga , wieczorem czlowieka nic nie boli a rano nap... leb .i rachunek na 250 zl .
Zgubiłem wczoraj solidarnie z autorem wątku 150zł.
Dopiero szedłem po alko, żeby doprowadzić się do stanu świnki chrum chrum. Niestety po drodze pojawił się problem. Tak się śpieszyłem na drugą połowę meczu z San Marino, że kategorycznie odmówiłem policji podawania danych babci.
Bylem 3 lata temu we Wroclawiu i potwierdzam - jesli masz 250zl przy sobie mozna zaplacic :))) Wystawiaja papier na to :)))
Jesli masz cos wartosciowego natychmiast biora pod zastaw.
Pamietam jak stalem przed dzwiami celi i straznik mowi: "co pierwszy raz?!", ja odparlem, ze tak, wiec on na to: "to uwazaj na czarnego!!"
Bylem tak pijany, ze bylem przekonany, ze wyjde cwelem z tego miejsca :)
edit:
Ehh nie ma sie czym chwalic tak na prawde.
Tak się śpieszyłem na drugą połowę meczu z San Marino, że kategorycznie odmówiłem policji podawania danych babci.
Szacunek. Zaiste trzeba być prawdziwym kbicem, że wplątać się w kibel dla naszej pożal się boże drużyny narodowej.
Czarni to przypadkiem nie ci, którzy mają czarne opaski na ręku (poszukiwani przez policję recedywiści)?
Proszę darować sobie komentarze typu "Szacunek.", "Powód do dumy", "Łał, ale jestes fajny", "mama odda" i inne pierdaczenie w konwencji starca z hemoroidami na zwojach (kurwa, czy tak ciężko darować sobie te głupie posty pełne pychy, wywyższania i alternatywności?). Jeśli ktoś ma skłonności alkoholowe, a ma odrobinę oleju w głowie, to taki pobyt w hotelu dla nietrzeźwych może mieć na niego dobry wpływ.
Już myślałem, że ktoś założył wątek w którym nawaleni użytkownicy mogą pisać dopóki nie wytrzeźwieją.