Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Ipod 4g opłaca się ?

10.12.2011 16:13
żbike
😊
1
żbike
138
Generał

Ipod 4g opłaca się ?

Witam chciałbym zapytać się was czy opłaca się brać Ipoda 4g do słuchania podcastów, muzyki radia i do grania ? Bo mam narazie 3gs jako telefon i ipod a chciałbym zamienić go na jakiegoś androida a Ipoda 4g używałbym do grania i słuchania muzyki.

10.12.2011 16:21
SilentFisher v2
2
odpowiedz
SilentFisher v2
53
ManWithNightVision

Opłaca się i to bardzo. Sam mam HTC Desire jako telefon, a ipod 4 to urządzenie multimedialne. Wiesz, iPod Touch 4 to taki Iphone bez funkcji dzwonienia.

10.12.2011 16:26
żbike
😊
3
odpowiedz
żbike
138
Generał

Czyli rozumiem że z bardziej wymagającymi grami typu Infinity Blade 1 czy 2 nie było by problemów z graniem ?

10.12.2011 16:34
j.a.c.k
4
odpowiedz
j.a.c.k
56
u wot m8

Niby były jakieś problemy z framerate dwójki, ale już chyba wydano patcha. Tak to wszystko elegancko śmiga.
BTW: Niektóre telefony z Androidem mają funkcję punktu dostępowego, możesz udostępniać neta dla iPoda po WiFi. Jest też aplikacja iBluever w Cydii z możliwością udostępniania neta z komórki poprzez Bluetooth (musisz mieć jailbreak).
Do radia polecam aplikację TuneIn Radio, ale już pewnie znasz ;p

10.12.2011 16:51
żbike
😊
5
odpowiedz
żbike
138
Generał

No ale ja mam w 3gs neta z wi-fi tak więc z netem w Ipodzie 4g nie będzie problemów ale i tak dzięki za info.

10.12.2011 17:02
6
odpowiedz
Likfidator
120
Senator

iPod Touch nie został odświeżony w tym roku, a 4G sprzętowo trochę jest już przestarzały. Posiada układy takie jak iPhone 4, ale ma tylko 256 MB pamięci RAM. Specyfikacja mniej więcej jak iPad 1. Dlatego nie ma co liczyć na wszystkie efekty graficzne w Infinity Blade 2.
Właściwie główną różnicą między iPod 4G, a starszą generacją jest wyświetlacz Retina.

Moim zdaniem lepiej zaczekać za kolejną generacją iPoda, bo tak nie licząc wyższej rozdzielczości iPhone 3GS ma takie same możliwości.

10.12.2011 17:07
dzony600
7
odpowiedz
dzony600
41
ru ru ru rurkowców

ma czekać prawie rok dla paru gier? nie opłaca się, bierz czwórkę, dla mnie i tak grafika jest wystarczająca

10.12.2011 17:33
8
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

I nie wiadomo czy w ogole sie doczeka, bo Apple moze zrezygnowac z Toucha. Jego sprzedaz stale spada, bo klienci wybieraja iPhona i nie potrzebuja juz dodatkowego odtwarzacza. A ostatnio mowi sie tylko o trzecim iPadzie i piatym iPhonie, ale o nowym Touchu cisza.

10.12.2011 17:38
żbike
😊
9
odpowiedz
żbike
138
Generał

Ja chcę mieć telefon na andrioidzie bo chcę poznać ten system a Ipoda 4g chciałbym mieć dal lepszego wyświetlacza i lepszej rozdzielczości gier no i oiczywiści by mi lepiej chodził niż 3 gs.

10.12.2011 18:07
Jeremy Clarkson
10
odpowiedz
Jeremy Clarkson
137
Prezenter

Szkoda wydawać tyle kasy w błoto na upośledzonego Iphona

10.12.2011 18:19
dzony600
11
odpowiedz
dzony600
41
ru ru ru rurkowców

nigga please, za tę cenę to jest cudo sprzęt

10.12.2011 18:22
12
odpowiedz
capicho
60
Konsul

jak nie masz zamiaru kupowac iphona ani ipada (przynajmniej w blizszym czasie) to kup ipoda toucha - warto się zapoznać z systemem i całym światkiem appla.
Do gierek jest spoko, baza gier prawie nieograniczona i wiekszosc głownie na iphona. Ja kupilem i dla mnie to taki fajny gadżet na kibel;) albo do autobusu itp;) Iphona tez nie zamierzam kupić bo ogólnie telefon dotykowy to nie dla mnie. Ale Androida dotykowego (ale ze zwyklą klawiaturą) zamierzam kupić za 2-3 miechy.

I nie ma co czekać na jakiś nowy telefon czy Ipod toucha od Appla.
Nawet jakby wyszedl za rok, to rok (czy dobrych kilka miesiecy) w swiecie telefonów to całe wieki;) A pewnie i tak w przyszlym roku nie bedzie nowego toucha.
Przez ten czas przetestujesz sobie sprzęt, ograsz się w gierki i wyrobisz zdanie czy warto kupować nastepnego czy nie.

A załoze sie że jak kupisz go w ciągu paru dni to juz bedziesz mial wiekszosc obstukane do końca roku ;)

Forum: Ipod 4g opłaca się ?